Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Etkili Insanların 7 Alışkanlığı adlı kitabından alıntıdır
" Bu kitabın amacı, sizi defnetmekten dönen insanlar, yolda hakkınızda ne söyledin istiyorsanız, ona hazırlık yapmak üzerinedir"
İnsanların çoğu kendileri değil başkalarıdır. Düşünceleri başkalarının kanaatleridir, hayatları taklit, tutkuları alıntıdır.
Reklam
Dante'nin İlahi Komedya'sından alıntıdır: 'Başkalarının ekmeğinin ne kadar tuzlu, başkalarının merdivenlerinden çıkmanın ne kadar zor olduğunu göreceksin.'
İnsanda en ender rastlanan şey, kendine ait bir davranıştır." der Emerson. Büyük ölçüde doğrudur da. İnsanların çoğu, başka insanlardır aslında. Düşünceleri bir başkasının fikirleri, hayatları bir taklit, tutkuları birer alıntıdır.
Sayfa 116
insanların çoğu kendileri değil başkalarıdır. Düşünceleri başkalarının kanaatleridir, hayatları taklit, tutkuları alıntıdır.
"İnsanda en ender rastlanan şey, kendine ait bir davranıştır." der Emerson. Büyük ölçüde doğrudur da. İnsanların çoğu, başka insanlardır aslında. Düşünceleri bir başkasının fikirleri, hayatları bir taklit, tutkuları birer alıntıdır.
Reklam
İnsanda en ender rastlanan şey, kendine ait bir davranıştır, der Emerson. Büyük ölçüde doğrudur da. İnsanların çoğu, başka insanlardır aslında. Düşünceleri bir başkasının fikirleri, hayatları bir taklit, tutkuları birer alıntıdır
"İnsanda en ender rastlanan şey, kendine ait bir davranıştır," der Emerson. Büyük ölçüde doğrudur da. İnsanların çoğu, başka insanlardır aslında. Düşünceleri bir başkasının fikirleri, hayatları bir taklit, tutkuları birer alıntıdır.
Sayfa 116 - CanKitabı okudu
İnsanların çoğu kendileri değil başkalarıdır. Düşünceleri başkalarının kanaatleridir, hayatları taklit, tutkuları alıntıdır.
Sayfa 32
. . "Çoğu insan başka insanlardır. Düşünceleri bir başkasının fikirleri, yaşamları bir taklit, tutkuları birer alıntıdır.” . .
Reklam
Allah yolunda harcayın.Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Yaptığınızı güzel yapın; Allah güzel yapanları sever. ~Bu kitabın sadece açıklamalı meal halinden alıntıdır. ~Güzel yapmak yapılan her işi en iyi şekilde yapmak anlamındadır.
SÖZLERİN ASILLARI BAKLAVA MI KÜNEFE Mİ? Oldukça zengin olan mutfağımızda tatlılar ayrı bir yer tutar. Tatlılar, yapılış usulünden tüketilme şekline kadar belli bir kültürü de beraberinde taşır. Meşhur tatlılarımızdan Baklavanın isminin kökeni tartışmalıdır. Bir görüşe göre kelimenin Moğolca “bağlamak, sarmak" anlamındaki “bakla”dan geldiği söylense de yaygın bilgiye göre kelime Arapçadır. Baklava; Arapça baklavī بقلوي "örme zincir" kelimesinden dönüşerek tatlının kesim biçimine atıfla bakla(t( بقلة "bakla, zincir halkası” kelimesinden türetilmiştir. Meşhur tatlılarımızdan olan künefenin de kökeni Arapçadır. "Knf" kökünden gelen künafa(t( كنافة "tel kadayıfı" kelimesinden alıntıdır. Bu kelime, anlam ilgisi olarak Arapça kenefe كنف "kanadı altına aldı, kucakladı, sardı" manasıyla peynirin tel kadayıfla sarılmasını hatırlatır.
İnsanların çoğu kendileri değil başkalarıdır. Düşünceleri başkalarının kanaatleridir , hayatları taklit , tutkuları alıntıdır.
İnsanların çoğu kendileri değil başkalarıdır. Düşünceleri başkalarının kanaatleridir, hayatları taklit, tutkuları alıntıdır.
1.396 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.