Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
❝ ALLAH’TAN KORKULUR MU?..
Korkunun esası nedir ? Bize, bizden yakın olana, sevgisinden sevgisiyle yaratmış olana, affı ve bağışlayıcılığı sınırsız olana, cömertliği ve vericiliği sonsuz olana karşı korku beslemek mümkün müdür? Elbette Allah korkusundan söz edilebilir... Ama bu korku, bildiğimiz sıradan bir korku değildir. Mesela hırsızdan, depremden, iflas etmekten korkmakla , Allahtan korkmak aynı şey değildir . Korkular arasında fark vardır. Bu iki çeşit korku, aralarında hiç ilgi yok denecek derecede apayrı ve bambaşkadır. Allah korkusu , özünde sevgi olan bir korkudur . Allahın bize olan müthiş ve muazzam ilgisini , sevgisini kaybetme korkusudur .
İmam-ı Azam
İMAM-I AZAM: Birinci Hicri Asrın sekseninci yılında doğup İkinci Asrın tam yarısında göçen Numan Bin Sabit (Ebu Hanife) Hazretleri... İlim ve Takva: 30 yıl yatsı namazı abdestiyle erişilen sabah namazı, iki günde bir hatim hesabına girecek miktarda Kur'ana sarılış, hafızasında ve yüreğinde yazılı yüzbinlerce Hadis, Kabede kıldığı iki
Büyük Doğu YayınlarıKitabı okudu
Reklam
-Siz hangi rolde oynuyorsunuz? +Ben alçak rolündeyim. -Ya siz? +Aldatılmış koca. -Peki sizin rolünüz nedir? +Para yiyorum; küçük bir rol ama mühim, dedi rejisör. -Aranızda Allah korkusu duyan var mı? Hep bir ağızdan ve çığlık çığlığa: +Onu unuttuk, ne mutlu bize onu unuttuk...
❝ Allah korkusu nedir?
Kalbinden Allah geçtiğinde ürperti ile korkulacak, utanılacak, çekinilecek bir varlık hissi hissediyorsan; sen de korku, utanç ve çekinmen gereken bir hayat içindesin demektir. Yok eğer Allah dendi mi, ilk olarak kalbinde aşk, merhamet ve şefkat hissediyorsan, bu vasıflar sendedir demektir. Allah ' tan korkmak , en sevdiğinizi incitmekten korkmaya benzer bir hassasiyet demektir .
Sayfa 90 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Bana doğruluktan (sıdktan) bahsetseniz, nedir o?
Cevapladı: Doğruluk (sıdk), kalpte içselleştirilmiş bir dille dillendirilen sözdür. Her iki organın da, yani dilin de kalbin de, birbiriyle tutarlı olduğu bir hâldir. Sıdk; niyetin doğruluğu, dilin doğruluğu ve amelin (yapılan ibadet ve işin) doğruluğudur. Niyetin doğruluğu: Kalp bu niyeti, sırf Allah rızasını gözeterek, ceza korkusu ve sevap kazanma umuduyla ortaya koyar. Dilin doğruluğu: Ortada Allah tarafından belirlenmiş bir delil olduğunda, onu dile getirmek ve yine doğruluk gereği bu konuda dilini tutmaktır. Ameldeki (hâl, hareket ve dinî davranıştaki) doğruluk: Girişilen iş gerçekleşinceye kadar, nefsin rahatını bir yana bırakarak yapılması gerekeni canla başla yapmaktır. Böylece iş, azim ve kararlılıkla, fırsatı kaçırma korkusu ve maksada erişme arzusu sayesinde güçlü bir hırsla tamamlanır. Bu öyle bir iştir ki müminin onu yapmasına hiçbir şey engel olamaz ve onu hiçbir şey bundan mahrum edemez.
O halde her gece Vakıa Suresi okuyalım:)
Halife Hz.Osman(ra),dostu İbni Mesud'u (ra) ziyarete gelmiş. Mübarek sahabi ölüm döşeğinde. -Şikayetiniz nedir? -Şikayetim günahlarımdandır... -Arzu ettiğiniz, canınız çektiği bir şey var mıdır? -Evet, Allah'ın rahmetini arzuluyorum. -Size tabip göndereyim mi? -Tabip beni hasta etti. -Hiç olmazsa biraz para göndereyim . -Hayır, parayla işim yok. -Kerimeleriniz için olsun bir miktar göndereyim müsaade ederseniz. -Osman, sen benim kızlarım hakkında fakirlik korkusu mu çekiyorsun? Ben onlara her gece Vakıa Süresi'ni okumalarını tembih ettim.Resulallah'dan işittim "Her gece Vakıa Süresi'ni okuyan kimseye asla fakirlik ilişmez.
Reklam
Gevşekliğin belirtisi nedir, kalp onu bilebilir mi?
Cevapladı: Evet, genç adam! Gevşekliğin ilk belirtisi, tembelliktir. Şayet ilâhî himaye ve gözetime kavuşursa, tembelliği kaybolur, yoksa bu tembellik gittikçe artarak onu felceden bir umutsuzluğa dönüşür. Bu hâldeyken Allah korkusu onun gidişine mani olmazsa, tembelliği daha da artar ve ibadet etmekten nefret etmeye başlar. Tam bu sırada kalbinde ibadete yönelik bir niyet (ve azim) de kendini göstermezse, gönlünde tam bir isteksizlik ve ibadetten kaçış baş gösterir ki Allah bizi böyle bir duruma düşmekten korusun! Kul bu kaçış ve başıboşluğa düşünce de, artık kendisinde Allah korkusu kalmaz. Buna karşılık o kendini tamamen güvende hissetme gibi bir aldanışa saplanır. Böylece de mahvoluşun uçurumlarına doğru adım adım ilerler. Bu durumda kuldan ilâhî koruma kalkar, kul ise Allah'ın kendisini affedeceği zannına kapılır gider de âhiretini kaybeder. Bütün bunlar ise nefis muhasebesinin yapılmayışından doğar.
Yine de Allah korkusu nedir bilenler yılgınlığa uğramaz.
İsmet İnönü'nün lafına doğru varan bir anlatış-2
Fikirleri "iyi çorba" eden bu "iyi kebapçı" meşhur bilginlerin koca Fransa'yı nasıl Hitler'e teslim ettiklerinde artık analaşılmayacak ne kalır? Ren ırmağının öte yanında Faşizm sürekli olarak en son model Fransız örneklerini, Fransız milyoneri Schneider (Şnayder)'den alarak harıl harıl tank, tayyare yaparken,
Derleniş yayınlarıKitabı okudu
212 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.