Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kadere rıza göstermeyenle arkadaşlık olunmaz, ona muvafakat edilmez. Başa gelen kazalara razı olmayanla razı olunmaz.
Sadece eş ya da sevgili seçimlerinden arkadaşlık seçimlerinden söz etmiyorum, satın alıp tükettiğimiz ne varsa hepsiyle ilgili sonsuz bir alternatif ve imkanlar silsilesi duruyor önümüzde.
Reklam
Arkadaşlık, iki kişide birbirinin iyiliğini ve mutluluğunu artırmaya yönelik güçlü ve alışılmış bir eğilimdir. Eustace Budgell
"Bazen onları bunca yıldır tanıyor olmasına rağmen ilk kez gördüğünü hissetti."
Bu kitap asktır
Kısa zamanda çok şey yaşandı ve bitti. Uğurlarına kurulan cümleler tükenmeden, gözlük yere düştü. Savruldu, parçalandı. Sonbahar yaklaşırken, küçük bir kızın iç çekişine, bir aracın siren sesine saklandı boğaz acıtan çığlıklar. Umudu arayan kalpler, sevgi ve arkadaşlık bağlarını tutan incecik iplere sardı titrek parmaklarını. Gözlüğün camları kırılırken, nice kalpler de kırıldı beraberinde. Ateş düştü. Yaktı, kavurdu. Buhar oldu, havaya karıştı. Sonra herkes ateşi soludu. Bazen ciğerler yandı, bazen soğuk bedenler ısındı. Kaybedişin boğazları düğüm düğüm ettiği bir gün dans ederken sarıldılar birbirlerine Sonra bir gün seçtiler kendilerine. Onlar, sevilmeyeni sevdiler.
Sümer atasözleri
-Gümüşü olan mutlu olabilir, Arpası olan mutlu olabilir, Hiç bir şeyi olmayan rahat uyur -Mal, konacak yer bulamayan uçan kuşlara benzer. "Malına güvenme." -Kalpteki düşmanlık getirmez, dildir düşman eden. -Bulduğunu söyleme, kaybettiğini söyle. -El ele adamın evi yapılır, Mide mideye adamın evi yıkılır -Çiftleşmeden gebe kalınmaz,
Reklam
200 syf.
·
Puan vermedi
·
23 saatte okudu
Yaşamak neye yarar?
Merhabalaaaar! André Maurois'nin Yaşama Sanatı, yaşamın her alanında tatmin edici ve anlamlı bir varoluş inşa etmeyi amaçlayan, bilgelik dolu bir başyapıttır. Farklı bölümler halinde sunulan bu eser, düşünmekten sevmeye, çalışmaktan yönetmeye ve yaşlanmaya kadar yaşamın her aşamasına dair pratik rehberlik ve ilham kaynağı sunar. Düşünmek
Yaşama Sanatı
Yaşama SanatıAndre Maurois · Kaknüs Yayınları · 2017151 okunma
O kadar çok şeyi yitirmişti ki: aşk, arka­daşlık, huzur ve evlilik yaşamını katlanılabilir ve zaman zaman da arzulanabilir kılacak her şey; elinde hiçbir şey kalmamıştı.
Sayfa 187
uygar
Din kuraları "Ahlak kuraları"görgü kuralları ve hukuk kuralları saygı sevgi.dürüstlük empati hakkaniyet dostluk arkadaşlık güvenilir.ahlak gelenekleri görenekleri Milet yapan temel toplumsal değerler dir.toplum toplumsal yaşam için gerekli olan bu değerlerin devamlılığı oldukça önemlidir
Osho
Osho
Çok süperego
Ana teması kitap olan bir portalda kültür seviyesininde belli bir noktanın üzerinde olduğunu düşünürsek; Neden herkes kimseyi takip etmeden ,herkesin onu takip etmesini isteyerek konuyu sosyal medya ego tatmini noktasına getiriyor? Sen egolarından arınamadıysan okudukların ne işe yarıyor? Yazar değilsin, tanınmış bir kişi değilsin, bilgi birikimin sıfır “Ben kimim ki?” diye kendine sormuyor musun? Neden takip edilip kimseyle muhattap olmak istemiyorsun? Bu nasıl hastalıklı bir duygu? Ayrıca konu neden takipleşmek noktasına geldi? Bu portalda senin amacın bilgi alışverişi ve sosyalleşmek değil mi? Güzel bir kitap topluluğu oluşturup ,sosyal arkadaşlık ,kitap alışverişi belki fikir teatisi yapmak varken neden bu hastalıklı duygularından hala kurtulamıyorsun?
Reklam
Erikson (1968) kimlik karmaşasını yaşayan genci şöyle tanımlar: "İnsanlara yaklaşma ve sıkı ilişkiler kurmada başarısızlık gösterir ve bunun sonucu yalnızlık çeker. Uygun olmayan rasgele kişilerle arkadaşlık eder. Çalışamama, kendini bir işe verememe, dikkatini toplama güçlüğü belirgindir. Yarışmadan kaçar ve yeteneklerine uymayan işlerde kendini tüketir. Ailenin ve toplumun onaylamadığı rollere girer, ters ya da olumsuz kimliğe bürünür. Zaman kavramları belirsizdir ve zamanın bir değişme getireceğine inancı yoktur."
Sayfa 108 - İnkılâp YayınlarıKitabı okuyor
Sosyal medya hesaplarına göz attı. Ne bir mesaj ne yorum, ne yeni takipçi ne de arkadaşlık isteği. Kendine acıyabilen bir antimaddeydi işte.
Kiminle oturup kalkarsan, onun sıfatı sana sirâyet eder ve senin bundan asla haberin olmaz. Gâfil kimselerle oturup arkadaşlık eden kimselerin tabiatı, farkında olmadan onların tabiatından birçok günahların tohumunu alır. (Kimyâ-i Saâdet, İmam Gazzâlî)
Serendipçem
" En yakın arkadaşımın gülümsediğini görmek, yüzümü gülümsetiyor. Çünkü ikimizin de konuşmadan birbirimizi anlıyoruz."
İNSANIN BÂTINI ve PERDELER...
- "Fizyonomi", "fizyonomik" kelimelerini çok geniş anlamda kullanmaktan ekseriya kendimizi alamayız. Bu bilim, zâhirimizden bâtınımızı okur. Ama insanın zâhiri nedir? Tabiî onun bâtınî kuvvetlerini ve onların oyununu ifâde eden çıplak endamı ve insiyakî olarak yaptığı mimikler değil! Sınıf, arkadaşlık, mal mülk, giyim kuşam, her şey onu değiştirir, her şey onu örter. Bütün bu örtüleri aşıp ona dühûl etmek, bütün bu yabancı belirlemelerde bile onun varlığını ele verecek noktalar bulmak, son derece güç hattâ imkânsız görünüyor..."
Sayfa 385 - 386 (Von der Physiognomik überhaupt. Zugabe) -Karakter- Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları: 534Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.