Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Mahşer Tufanı Efsanesi Canlı Ölüler İbreti Müzesi Neresi Olacak Zulüm insanlığı sıfırlamak isterken kendi sıfırlandı. Hangi güç kimin hakkından neden geldi? Türklerin en anlamlı günlerini seçerek her birine ayrı bir acı yerleştirdiler. Biz Türklerin bugüne kadar çekmediğimiz acı kalmadı. Bedeli zalimliğe çok ağır olmalıydı. Öyle de oldu. Acısının farkına varan kendine gelip taraf değiştirecek. İnsanlığı Türklüğü hatırlayacak. Zulmü ayakta tutacak kimse kalmayacak! İnsana şapkasını ters giydirmesine güvenen şeytan öyle bir çaresiz düşecek ki satın alabilecek kimse bulamayacak. Satılanların ve canlı ölüye dönüşenlerin ibretlik hallerini, zulümlerini ve bu zulmün ülkemizde ne kadar rol almış varsa hepsini Atatürk orman çiftliği katledilerek yapılan o sarayı Mahşer Tufanı Efsanesi Canlı Ölüler İbreti Müzesi yaparak bütün insanlığa turizme açarak bir daha değil ülkemiz dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir zulüm yaşanamayacak. Mustafa Kemal Atatürk sonrası kim ne kötülük yaptıysa kimseye ayrıcalık yapmadan o müzede sergileyeceğiz. Türk Cumhuriyeti Devleti yine Çankaya köşkünden yönetilecek. Önder Karaçay
Mobbing Bank Diyor ki;
Bataklık Kurutulacak Onlar ne yaşadıklarının farkında bile değiller. Şeytani bir rüya ve hayal aleminde yaşadıklarını sanıyorlar. Bizden çaldıklarını her gün sayarak yerinde duruyor mu diye kontrol ediyorlar.
Reklam
Bu ülke Atatürk Orman Çiftliği'nde yaşayan develerle dolu; yetenekleri ile alakası olmayan işlerde çalışan sürüyle mutsuz insan...
Mustafa Kemal Paşa, orman çiftliği için hemen girişimde bulunmak istiyordu. Söz konusu arazi üzerinde, modern tarım tekniklerini kullanarak ağaç yetiştirecekti ama köylüsü de bu konuda oldukça tecrübeliydi. Hem toprağı oya gibi işleyip ürün yetiştiren onlar değil miydi? Elbette onlardı. O gün sıradan bir vatandaş gibi giyinip, arazinin etrafındaki köylülerle konuşmaya gitti. Kimse onu tanımamıştı. Onlara araziyi göstererek, "Ağalar, burada ağaç yetişip yetişmeyeceğini bana en kolay yoldan nasıl gösterirsiniz?" diye sordu. Milletin efendisi olan köylüler, iyi kalpli ve yardımseverlerdi. Gazi'ye hemen su dolu bir testi, kazma ile kürek getirip verdiler. Sonra da, "Ağam, arazinin toprağını kaz. Kazdığın çukurun içine, ağzı toprağa gelecek şekilde testiyi göm. İki gün sonra testiyi çıkartıp bize getir. İşte o zaman arazide ağaç yetişip yetişmeyeceğini sana söyleriz," dediler. Mustafa Kemal, köylüsüne inanıyor ve onlarla gurur duyuyordu. Onların söylediği gibi testiyi toprağa gömdü ve iki günün geçmesini sabırsızlıkla bekledi. İkinci günün ardından aynı kıyafetlerle testiyi çıkartmaya gitti. Testinin içerisindeki su bitmişti. Gazi, boş testiyi götürüp köylülere gösterdi. Köylülerin yüzleri, boş testiyi görünce güldü. Sevinç içerisinde, "Ağam! Ağam! Testinin içindeki suyu toprak emmiş. Sen arazinin üstünün kurak olduğuna aldanma, toprakla biraz uğraşırsan ektiğini biçersin," dediler. Bu sözleri duyan Gazi, çok sevindi. Gözleri mutluluktan pırıl pırıl parlıyordu. Ankara'ya kendi parasıyla kocaman bir orman çiftliği kuracak ve sonsuz değer verdiği milletine hediye edecekti.
Sayfa 22 - Kırmızı Kedi YayınlarıKitabı okudu
Atatürk'ün MAL varlığı!
Atatürk'ün oteli, lunaparkı, gazoz ve deri fabrikası, şarap imalathanesi, iki adet fırını, dört adet lokantası, 13.100 baş koyunu, 24504 adet tavuğu ve 58 adet merkebi (eşeği) olduğunu biliyor muydunuz? Veya şunları... Altına imzasını attığı listeye göre Atatürk Ankara'da Orman, Yağmurbaba, Balgat, Macun, Güvercinlik, Tahar,
Söğüşlemeye diyebiliriz.
'En yakın silah ve siyaset arkadaşı' diye sunulan İnönü'ye göre Atatürk, Orman Çiftliği'ni Tarım Bakanlığı'na (Ziraat Vekaleti) satmaya (tam deyimini kullanmaya terbiyem müsaade etmiyor) çalışıyormuş. Kudretli başvekil İnönü buna hemen itiraz etmiş.
Reklam
1970'li yıllarda Türkiye süt üretiminde modern tesislere henüz kavuşmamıştı ve üretim daha çok çiftlik ve atölyelerde gerçekleşiyordu. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar, "tarıma dayalı sanayi ülke ekonomisi açısından çok önemli. Ama bunun da ötesinde, sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için de gereklidir" yaklaşımıyla yola çıktı. Türkiye'de o dönem şişede devlet tarafından üretilen SEK ve Atatürk Orman Çiftliği sütleri satılıyordu. Üreticiler bahar aylarında süt üretiminin artmasıyla birlikte ellerinde biriken sütü satamadıkları için dereye döküyorlardı. Çünkü o zamanlar süt toplama merkezleri yoktu. SEK'in üretimi kısıtlı olduğu için üreticinin büyük bölümünden sütü özellikle bahar aylarında alamıyor, alsa da işleyemiyordu. O dönem Danimarka'da süt fabrikalarını ziyaret eden Selçuk Yaşar, Türkiye'de modern bir süt fabrikası kurmaya karar verdi. 1973'te Pınar Süt'ün temelini atarken yaptığı konuşmada, o günlerde litresi 125 kuruş olan sütü, Pınar Süt kurulduktan sonra çiftçiden 3 liradan alacağını ilan etmesi etkisini çok geçmeden gösterdi ve üreticiler daha fazla inek edindi. 28 Temmuz 1975 günü, Pınar Süt'ün açılışı ile birlikte, özel sektörün ilk uzun ömürlü süt fabrikasını kurarak, gıda ve hayvancılık sektörünün sanayileşmesinde öncü bir rol üstlendi. Ortadoğu'nun en büyük süt üretim tesisi olarak hizmete giren Pınar Süt ile Türkiye'de UHT tekniği kullanılarak ilk uzun ömürlü sütün de üretimine başlamış oldu.
Sayfa 79 - Business DergisiKitabı okudu
Türkiye'de biranın tarihi, Cumhuriyet öncesine kadar gider. 1890 yılında İsviçreli Bomonti kardeşler tarafından Feriköy'de açılan Bomonti Bira Fabrikası ile Cumhuriyet sonrası Atatürk Orman Çiftliği'nde kurulan Ankara Bira Fabrikası Türkiye'de bira kültürünün yerleşmesinde önemli rol oynamıştır. Türkiye'nin bira tarihi açısından 1969 yılı önemli bir kavşak noktasıydı. Bu yıllarda ülkenin ilk özel birasını üretmek isteyen birden fazla hevesli şirket vardı. Özel sektörün ilk birası Tuborg'un temelleri, 1967'de Tuborg Breweries ve Yaşar Holding ortaklığıyla İzmir'de atıldı. Türkiye'de özel sektörün ilk birasını "Tuborg" markasıyla piyasaya sundu. Piyasaya ilk giren ve kahvehanelerde bira içilebilen o dönemde kaptığı büyük pazar payıyla liderliği elinde bulunduran Tuborg, üretime geçtiği yıldan itibaren Türkiye'yi pek çok ilkle tanıştırdı. Tuborg bira sektörüne ayrıca, ürün ve ambalaj çeşitliliğiyle yenilikler getirdi.Tuborg, Haziran 2001'den itibaren dünya bira devlerinden Carlsberg Breweries, Türk Tuborg'a ortak oldu. 2003'te bir adım daha atıldı ve Carlsberg'in Türk Tuborg'taki payı yüzde 96 seviyesine kadar yükseldi. Carlsberg, 2008 Temmuz'unda Türk Tuborg'un yüzde 96.36'sını 80 milyon dolara CBC Group kurulusu İsrael Beer Breweries Limited'e sattı.
Sayfa 78 - Business DergisiKitabı okudu
Atatürk orman çiftliği
Atatürk, topyekün kalkınmayı Kurtuluş Savaşı'nın bir devamı olarak görüyor, tarımı da kalkınmanın temel taşlarından biri olarak kabul ediyordu. 1925'in ilkbaharında, iş ve sanayi dünyasında görülemeyen olası özel girişimcileri yüreklendirmek amacıyla ülkenin tanınmış tarımcılarını köşke çağırarak, çorak Ankara'nın yanı başında
Sayfa 18 - Business DergisiKitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk
Akşam yemeklerine devlet ve bilim adamlarını, sanatçıları davet eder, ülkenin sorunlarını tartışırdı. Temiz ve düzenli giyinmeye özen gösterirdi. Doğayı çok severdi. Sık sık Atatürk Orman Çiftliği'ne gider, çalışmalara bizzat katılırdı. Fransızca ve Almanca biliyordu.
Sayfa 156Kitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafları bize ne söyler?
iki üç gündür biraz hastayım. bu süreçte kitap okuyamadım. uzun süre kitabın başında duramadığım için kitap okuyamadığım bu sürede aklıma geçenlerde
Fotoğraflarla Atatürk
Fotoğraflarla Atatürk
kitabını okuduğum/fotoğraflarına baktığım geldi. ben genelde Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarına bakarken o zaman gerçekleşen
Atatürk, Orman Çiftliği Bira Fabrikası'nın Bomonti Bira Fabrikası karşısında geliştirilmesini öngören projelerini Inönü'yü devreden çıkararak gayriresmi usullerle şahsen soruşturur. Sonuçlardan tatmin olmaz, Ziraat Vekili'nin istifasını ister; Milli Mücadele'nin en sıkıntılı zamanlarında birbirine sıkı sıkıya yaslanan iki arkdaş, Bakanlar Kurulu'nun diğer üyeleri önünde teklifsizce tartışırlar. Bu olay İsmet Paşa devrinin başvekâlette kapandığının habercisidir.
Nora Kitap, Ağustos 2022Kitabı okudu
Bu arada Atatürk şahsi malvarlığı ile örnek müteşebbis olmaya özel gayret etti, malt fabrikası,bira fabrikası,buz fabrikası,yoğurt,süt,şarap imalathaneleri kurdurdu. Atatürk Orman Çiftliği, Mersin Tekir Çiftliği gibi şahsına ait yerlerde modern tarım ve hayvancılığın gelişmesine önderlik etti. Atatürk, tasarufu altındaki bütün çiftlik ve tesisleri 11 Haziran 1937'de hazineye hibe etti. Bu çiftlikler birer kamu işletmesi haline dönüştüler.
Sayfa 32 - Nora Kitap, Ağustos 2022Kitabı okudu
Atatürk'ün "Sadece uçakları değil, motorlarını da biz üretelim." demesi üzerine, Gazi Orman Çiftliği'nde Uçak Motoru Fabrikası bile kurulmuştu.
241 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.