Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bu çağ: gösteri'ş çağı
temelde özlülük ve derinlik iddialarıyla donanan üretim insanı (homo faber) yerini yüzeyselleşmenin ve sığlaşmanın hüküm sürdüğü tüketim insanına (homo consumens) bırakıyordu. Başka bir ifâde ile, içbükey bir medeniyet telâkkisi dışbükey bir başka medeniyet telâkkisine evriliyordu.
Süleyman Seyfi Öğün
Süleyman Seyfi Öğün
Diyeceğim şu ki, gaibe karışan hayalettir çocukluğumuz. Kimi zaman matem havasında ,kimi zaman nostaljik içlenmeyle yad ettiğimiz çağ, zannedildiği gibi çocukluğumuz değil, bağrımızda saklı çocuksuluğumuzdur.
Sayfa 124Kitabı okudu
Reklam
Yok Gibi Yaşamak
Boğuk bir bakışın oluyor senin Bir girdap derinliğinde kayboluyor gibiyim Yok gibi yaşamak bu kalkıp kurtulmak gibi kalabalıktan Durma bana türkü söyle Anadolu olsun Susuz dudak gibi çatlak olsun Karanfil gibi olsun kara çiçek gibi solgun yüzün Durmadan akıyor kalbim ayaklarına bana karanlık bakma Ağıyorum bir karanlık karayel saçlarına Çekme
Nasıl da değişiyor kişi zamanla Güç o güç değil, hız o hız değil İnançlar sarsılmış, umutlar yitik Bu kirli çağ bizim çağımız değil Yeşiller, maviler kapkara olmuş Yorgun eller, ayaklar, yollarsa yokuş Ne açan güller var, ne öten bir kuş Güneş o güneş değil, yıldız o yıldız değil Kökünden bir kurt girmiş ağaca Yapraklar perişan, dal paramparça Daha çok aldanacağız yaşadıkça Anlasana bu ilk aldanışımız değil. 🖋Ümit Yaşar Oğuzcan
Babasından kendisine bıraktırılan tahtta uzun bir hükümdarlık sürmüş, çağ açmış, çağ kapamıştı. Şimdi herhangi bir hükümdar gibi doktorların elindeki ilaçlardan gelecek devaya bağlamıştı umudunu. Yaşamın pamuk ipliği o günden bu yana pek değişmedi. Ölümün ucundaki yalnızlık aynı yalnızlık, sefere çıkan bir hükümdar otağıyla, günümüzdeki herhangi bir oda arasında aynı ölüm gidip geliyor.
Sayfa 83
Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu Namussuz bir çağ bu biliyorsun
Reklam
Ne de haklı..
Ben nereye gittimse bütün zulumlardı Bütün açlıklardı kavgalardı gördüğüm Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu Namussuz bir çağ bu biliyorsun..
"Olacakları görebilen 'abdal', olacakları göremeyen 'aptal' ve olanları göremeyen ise 'ahmak'tır!"
Homo Sapiens - Modern Çağ
"Budizme göre acı çekmenin kökeni, ne acı ve mutsuzluk ne de anlamsızlık hissidir. Aksine, bizi sürekli gergin, yorgun memnuniyetsiz kılan, geçici duygular için verilen sürekli uğraştır. Bu nedenle, zihin haz duyarken bile memnun değildir; çünkü hazzın kısa süre sonra azalacağını düşünürken, bir yandan da kalıcı olması ve yoğunlaşması için çabalar."
Kolektif Kitap
320 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 günde okudu
Son zamanlarda katıldığı programlarla gündemde olan Alper Hasanoğlu yazdığı kitaplar ile de alanında ne kadar uzman olduğunu kanıtlamakla kalmıyor, akıcı diliyle kendini çok rahat okutturuyor. Eğer hayatınızı bir şekilde anlamaya çalışanlardansanız mutlaka size yön veren bir bölümü var kitabın. Antik çağ filozoflarından günümüze kadar bize yol göstermeye çalışanlardan esinlenerek psikoloji ile felsefenin temel ilişkisini de ortaya koymuş. Kitap akıcı, çok fazla bölümü olması dolayısıyla hızlı gidiyor. Keşke dediği sorunları anlayabilsek hızlıca ve çözümlerini pat diye yapabilsek… Ama böyle bir şey mümkün olmadığından okumaya, anlamaya, anlamlandırmaya ve iç huzurumuzu bulmaya çalışıyoruz. O nedenle kitaplar, filmler, filozoflar ve psikoloji var işte.
Hayat Bilgisi
Hayat BilgisiAlper Hasanoğlu · Pinhan Yayıncılık · 202434 okunma
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.