Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ceren Öztürk

Ceren Öztürk
@cerenozturkc
Kelimelerden ve gökyüzünden. Psikolog
331 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Körlük
Tez dönemimden dolayı uzun bir süre içinde bitirmiş olsam da, #okudumbitti İçinde yaşanan olaylar o kadar korkunçtu ki... Kör olmak dahi başlı başına korkunçken, buna eklenen tüm olaylar körlükten de beter olaylar olduğunu gösteriyor. Zaten distopyaların etkisi de bu oluyor genelde. O vahşeti hissettirmek... İyi, kaliteli bir distopya ise,
Körlük
KörlükJosé Saramago · Kırmızı Kedi · 2022103,6bin okunma
Reklam
176 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Narsistle Ateşkes
Günümüzde hepimiz sürekli sorun yaşadığımız, çatışma yaşadığımız, bencil olan insanlara karşı bir narsist etiketlemesiyle tutturmuş gidiyoruz... Ben de öyleydim, önceden yani. Eğitimlerim ilerledikçe bir insana narsistik kişilik bozukluğu demenin ne kadar zor olduğunu anladım. Her türlü tanı için bu böyle... Hepimizin narsistik taraflarının
Narsistle Ateşkes
Narsistle AteşkesWendy T. Behary · Psikonet Yayınları · 2014624 okunma
60 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
“Burada vakit için de bir şey söyleyeyim. Vakte de dost olmak gerekir. Çünkü, beyefendiler, vakit de mahluktur. Vakit de halkedilmiştir. Vaktin de bir eceli vardır. Ve vakit de mahlukdur. Şair doğru söylüyor, ‘Vakit dar olsa gerek’ diyor. Vakit dardır. İnsan ömrü kısadır.”
Dostluk Üzerine
Dostluk ÜzerineFethi Gemuhluoğlu · Seçil Ofset · 2007468 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
520 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
Neredeyse tüm Cansever külliyatını bitirdim. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Bunu başardığım için kendimi tebrik ediyorum. Güzeldi. Herkese öneririm.
Sonrası Kalır 2
Sonrası Kalır 2Edip Cansever · Yapı Kredi Yayınları · 20201,573 okunma
320 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
“Freud Schreber’de psikotik örgütlenmeyle ilişkili çeşitli ruhsal mekanizmaları betimlemiş olsa da, psikotik hastaların aktarım kurmadıklarını ve bu nedenle analiz edilemez olduklarını düşünür. Bu bakış açısı günümüzde, özellikle de bu hastalarla analitik çalışma yöntemini geliştiren Kleincı ve Klein-sonrası psikanalistler arasında artık kabul görmemektedir.”
Freud'u Okumak
Freud'u OkumakJean-Michel Quinodoz · Bağlam Yayıncılık · 201642 okunma
Reklam
327 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
“Sanki acıdan vazgeçmeye korkuyorum. Acı tanıdık bir duygu.” Çok çok güzel bir kitaptı. İnsana ümit veren, hayatına bir şeyler katan bir kitap. Harekete geçirmesi, bir şeyleri değiştirmesi muhtemel.
Zor Bir Ailede Büyümek
Zor Bir Ailede BüyümekCraig Buck · İletişim Yayınevi · 20181,947 okunma
244 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Livaneli okumaya romanlarından değil denemelerinden başladım. Ama iyi ki öyle yapmışım. Çok zevk alarak okuduğum bir kitaptı. İçinde edebiyat dünyasına dair bilmediğim birçok şey öğrendim. Nazım Hikmet’in, Hemingway’in, Karacaoğlan’ın, Mevlana’nın, Yunus’un, Yaşar Kemal’in ve daha birçok ismin hikayesini öğrendim. Birçok eserin alt metnini, alt metinlere girebilecek birçok konu hakkında Livaneli’nin düşüncelerini öğrendim. Artık Livaneli romanlarını daha titizlikle okuyacağım. Hikayesini öğrendiğim eserlerin gerçekte anlatmak istediğini görerek okuyacağım. Bu kitabı herkese şiddetle tavsiye ederim. İnsanın içinde edebiyat dünyasına daha çok dalmak, okumak ve yazmak için daha da çok istek uyandırıyor. Mutlaka okuyun derim Kitaptan bir alıntı bırakayım: “Yaşar Kemal, hayatı en ufak kıpırtılarına kadar seziyor. Bu kıpırtıları sezdiği zaman onları romanına müthiş bir ihtirasla geçiriyor. ‘İhtirasla’ diyorum, çünkü onun roman yazma tutkusundan daha büyük ihtirası olan bir insan tanımadım ben. İnsanlarda iktidar hırsı olur, para hırsı olur, yaşam hırsı olur, her şey olur ama roman yazmakla ilgili bu kadar büyük bir ihtirasa, önüne gelen her engeli yıkıp devirecek ‘üstü kan köpüklü meşe seli’ gibi bir ihtirasa kolay rastlanmaz. Bu tutkuyu zaman zaman ürpererek hissetmişimdir. Yaşar Kemal için hayatın denklemi çok yalındır. Octavio Paz’ın ‘Ya şiir, ya kaos’ dediği gibi o da ‘Ya roman, ya ölüm’ ilkesiyle yaşar. Hayattaki en ciddi işin roman yazmak olduğunu, romanın bir ölüm kalım meselesi olduğunu iliğinde kemiğinde hissederek yazması çok önemli bir şey.”
Edebiyat Mutluluktur
Edebiyat MutlulukturZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 20202,031 okunma
668 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
“Kendini arıyordu; aynı renk, aynı biçimdeki kendini İnsan doğduğu günleri iyi bilmeli.” İkinci kitabı da merakla okuyacağım. Cansever dizeleri arasında gezinmek çok güzel.
Sonrası Kalır 1
Sonrası Kalır 1Edip Cansever · Yapı Kredi Yayınları · 20222,647 okunma
456 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
“Biliyoruz ki, bu değişim sürecinin zor kısmıdır. Kendinizi zorlamalısınız. Kariyeriniz ilerlemeye başlayınca, olumlu sonuçlar sizi besleyecektir. Bu süreç kendi kendinizi yenileme gücü verecektir. Kaçınma ile yüzleşmenin, neredeyse her zaman kişinin hayatına yarar sağlayan bir etkisi vardır.”
Hayatı Yeniden Keşfedin
Hayatı Yeniden KeşfedinJeffrey Young · Psikonet Yayıncılık · 20203,682 okunma
204 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
“Kalbin ne diyorsa, onu yap.” “İnsanların sizin hakkınızda ne düşündükleri zincirindem bir kurtulabilirseniz, özgürleşirsiniz. Sadece istediğinizi düşünmekte, hissetmekte değil, aynı zamanda kendinizi en özgür şekilde ifade edebilme, kendiniz olabilme lüksünüz olur. ”
Aşkın Resmi
Aşkın ResmiSerdar Özkan · Artemis Yayınları · 2013714 okunma
Reklam
120 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Dost. Mümkünse bir ağaç bulunsun aramızda. ️ Okuduğum en değerli yazarlardan olan Kaygusuz’dan bir kitap daha bitirmiş olmanın buruk sevinci içindeyim. Bitirmek, onun üslubuna şimdilik elveda demek üzüyorken, bitirmek, ne anlattığını tamamen okumak ve diğer tüm kitaplarını okumak için fırsat kazanmış olmak sevindiriyor. Bu kitabı deneme türünde bir kitap. Yurtdışındaki/yurtiçindeki konuşmaları, dergilerde yayımlanan yazıları mevcut kitapta. Fakat siz okuduğunuzda birkaç ansiklopedi birden bitirme zorunluluğu hissediyorsunuz üstünüzde. Ve diyorsunuz ki; ne kadar az şey biliyorum. Ve ben diyorum ki; yaşıyorum ve Sema Kaygusuz ne güzel anlatmış. Sanki kalbimi ezbere bilerek yazıyor. Kitabı, Sema Kaygusuz’u size saatlerce övebilirim fakat kitaptan alıntıyla şimdilik bu yazıyı noktalıyorum. Dostlarım, mümkünse bir ağaç bulunsun aramızda. ️ “Bir keresinde Lale Müldür bir televizyon programında ‘Şiir yazıyorum, çünkü annem beni gördü,’ demişti. Çok etkileyici bir nazariyeydi bu. Yaratıcı söze erişen evlat, evlattan şaire geçmeden, kendi yaşamının şiirine sıçramadan az önce annenin bakışını üstünde hissederek görünürlük kazanır. Medetsiz insanın ilk avuntusudur o bakış. O ilk bakışla insan göründüğünü de görür.”
Aramızdaki Ağaç
Aramızdaki AğaçSema Kaygusuz · Metis Yayıncılık · 2019208 okunma
192 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
“İnsanlar takıntıları olduğunda genellikle rahatsızlık, kaygı, iğrenme ya da bir nevi ‘bir şeylerin yanlış olduğu’ duygusuna kapılırlar. Kişiler takıntıları olduğunda bunlardan bir şekilde kurtulmaya çalışır ve/veya bazı davranışlar gerçekleştirerek bu hoş olmayan hislerin yoğunluğunu azaltmaya çalışır. Bu tip davranışlar her seferinde aynı şekilde tekrarlandığında buna zorlantı denir. Zorlantılar, kişilerin yapmaya mecbur hissettiği yani yapmaktan başka bir şansları olmadığını düşündükleri davranışlardır. Amaç takıntının ‘etkisini yok etmek’ ya da takıntıyı bir şekilde telafi etmek ise, buna ‘nötrleştirme eylemi’ denir. Rasmussen ve Eisen (1998) OKB’li kişilerle yürüttükleri bir çalışmada, çalışmaya katılan kişilerin yüzde 61’inin kontrol zorlantıları, yüzde 50’sinin yıkama zorlantıları, yüzde 36’sının sayma ritüelleri, yüzde 34’ünün sorma ya da itirafta bulunma (onay alma) ihtiyacı, yüzde 28’inin simetri ve kesinlik hassasiyeti, yüzde 18’inin ise biriktirme davranışı olduğunu bulmuşlardır. Zorlantılar, gerçekleştirilebilen eylemler (örn. el yıkama) olduğu gibi zihinsel eylemler de (örn. ‘güzel’ bir şey düşünme) olabilir.” #kitapönerisi
Takıntılarla Başa Çıkma
Takıntılarla Başa ÇıkmaChristine Purdon · Psikonet Yayınları · 2013699 okunma
72 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
“Siz ne iyisiniz, ben sizi bir şeylere benzetiyorum Bilmem! bir testi, bir bakır sahan kolay mı sizinle? Çok rahat bir gökyüzü var mı sizinle? Güneş bir pazartesi olarak mı duruyor burnunuzda? Yoksa bükülmüş bir nehir gibi mi küpelerinizde? Siz küçük adıyla mı çağırırsınız sessizliği?”
Yerçekimli Karanfil
Yerçekimli KaranfilEdip Cansever · Yapı Kredi Yayınları · 20215,2bin okunma
220 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
“Mavi Gül, bazı güllerin, solmuş olsalar dahi aslında hiç solmadıklarını bilir. İşte Mavi Gül’ün karşısına ekili olan gül de öyle bir güldü. Bedrettin Dede böyle deyince annesini anımsayan Diana, başını salladı onaylarcasına. ‘Mavi gül tek bir şey söylüyor dediniz, nedir o?’ ‘Bir tek ‘Birbirinizi sevin, birbirinize eğilin,” der ve bunu her gün tekrarlar.” Kayıp Gül kitap serisinin ikinci kitabı Ekim Yağmurları. Serdar Özkan’ı yani birinci kitabı çocukken okumuş ve çok etkilenmiştim. Kapağında bahsedildiği gibi Türkiye’nin Küçük Prens’i diyebiliriz kitap ve seri için. Aynı huzur dolu şeylerden bahsediyor çünkü. Seriye devam etme kararını iyi ki almışım. Küçük Prens gibi felsefi, hayat-sevgi-Allah konularından bahsediyor kitap. Bulmayı, aramayı, ışığı, damla olmayı değil okyanustan geldiğimizi bildirmeyi çabalıyor kitap. Sevgi denen şeyi, içimizdeki tüm iyilikleri, Allah’a yaklaşmak için çıktığımız yolu yüreğimize katabilirse bu kitap ne mutlu bizlere. Bazı yerlerde ard arda çok tekrar şeyler söylemiş olsa da bende huzur dolu bir dokunuş bıraktı. Kitabı okurken bir sahil kasabasına gidiyorsunuz ve ego-benlik denen şeye uzaktan bakmayı deneyebiliyorsunuz. Bence hepimiz denemeliyiz. Çünkü sevgi hepsinden ve her şeyden daha önemlidir. Siz de birbirinizi sevin ve birbirinize eğilin sevgili dostlarım. Ancak o zaman bulacağız ışığı da, Allah yolunu da, mutluluğu da, huzuru da.
Kayıp Gül - Ekim Yağmurları
Kayıp Gül - Ekim YağmurlarıSerdar Özkan · Artemis Yayınları · 20121,362 okunma
87 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.