Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Güven nasıl inşa edilir?
Güven Çin porseleni gibidir.Bir kez kırıldı mı,biraz dikkat ve özenle yapıştırabilirsiniz, ama bir daha kırarsanız,daha da fazla parçalanır ve parçaları birleştirmek çok daha uzun zaman alır.Kerelerce kırmaya devam ederseniz,artık tamir etmenin mümkün olmayacağı bir hal alır,un ufak olmuştur.
Sayfa 177 - İnfo@butik yayıncılıkKitabı okuyor
"Bilgi ne garip bir şeydi. Şişede hapsedilmiş bir cin gibi yıllarca duruyor, senin gelip kapağını açacağın günü bekliyordu."
Reklam
Ve bizde Hânedânı Âli Osman ve etrafindakiler Londra bankaları ve Venizelosla beraber yürüdüler fethetmeye Türk milletinden Anadolu'yu. Ve hatta laf aramızda, Milli Çin lideri Çan-Kay-Şek, Amerikan parası ve Japon silahlarıyla...
Puslu ve sarı bir çin sabahı gibiyim bazen Sağım solum kış, şehir, Üstüne ay mavisi düşmüş bazen uzak nehir... Dünya bana göre bazen, bazı zehir...
Sanatçıların insanları şaşırtan bu yaratma gücü çok eski zamanlardan beri ilgi çeken ve merak uyandıran konu olmuş ve genellikle ilham kavramı, olayıa çıklamak için öne sürülmüştür. Eski Yunan'da ilham, sanatçının dışarıdan bir kuvvetin etkisi altına girmesi, ona uymak zorunda olması demekti. Adeta cin tutmuş gibi, sanatçı yarı kendinden geçmiş bir duruma girerdi. Esrarengiz dış kuvveti, Tanrılar olarak da anlamaktaydılar ve şairler ilham için Tanrılardan medet umar, onları yardıma çağırırlardı.
Çin ve Türkiye potansiyel jeopolitik hasımlarımızdır
Reklam
"Çin, virüsleri teşvik edecek tarım politikalar izlediği için sıcak bölge kabul ediliyor. Çin’deki birçok çiftlikte önemli bir grip deposu olan ördekler ve yabani su kuşları, sağlam bir grip taşıyıcısı olan domuzlarla özgürce oynaşıyor.
Bölgesel devlet olarak Hindistan, İran, Türkiye, Pakistan, Çin vs. gösterilebilir. Bölgesel devlet, özelliği gereği, sıradan bir devletten daha fazla, süper devlet veya imparatorluktan daha az bir siyasi ağırlığa sahiptir. Diğer bir deyişle, bölgesel devlet, güçlü imparatorlukların güçler dengesinin temel stratejik hatlarına tabi kaldığı için küresel medeniyet ve jeopolitik süreçleri doğrudan etkileyememektedir. Bununla beraber, yanı başında bulunan (daha zayıf komşularına nazaran belirli bir özgürlüğe sahiptir ve onlara siyasi ve ekonomik baskı da yapabilir (doğal olarak bu, süper devletlerin çıkarlarıyla zıt olmadığı durumlarda mümkündür) .
Çin, Hindistan ve Orta Amerika da bilim yoluna sapabilirlerdi. Ne var ki, her yerde kültür aynı anda doğmaz. Değişik zamanlarda doğabilir ve değişik hızda gelişebilir. Bilimsel dünya, olgulara öyle kesin bir gözle bakar, öyle güzel anlatır ve beyinlerimizin en gelişmiş bölgelerinde öyle titreşimler yaratır ki. yeryüzündeki her kültür toplumu, zamanla bilimi kendi olanaklarıyla keşfedebilirdi. Ancak bu süreçte bazı kültür toplumları öncelik kazandılar. İyonya’nın bilimin doğduğu yer olması gibi.
Beni asıl üzen Oğuzlar, Karluklar, Kırgızlar ve Uygurlar gibi kardeş boylardır. Onlarla bir elin parmakları gibiyiz. Aynı atanın çocuklarıyız. Töreleri töremiz, dilleri dilimiz, dinleri dinimizdir ama gel gör ki kanlı bıçaklıyız. İşte kardeşi kardeşe kırdıran Çin fitnesi böyle bir şeydir.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.