Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Mesleki deformasyon :))
Üzüyor gece kabuslar gibi Gittin sen de vefasizlar gibi Çıkarım önüne kanunlar gibi Hakliysam aslanlar gibi...
Tam bir aile dizim terapi konusu
"Tarihte insanların canını yakmış vahşet olaylarının, sonraki kuşaklara yalnızca genetik deformasyon değil, psikolojik yük olarak da yüklenmesi kimin yararına? Utanç verici büyük kıyımlarda yok olanlar ve yok edenlerin çocukları karşılıklı kinlerini neden taze tutmaya ve bunu torunlarına da aşılamaya son vermiyorlar? Onların yüzleşme sorunu, sonrakilerin sonu olmaya daha ne kadar devam edecek? Soykırıma uğramış hangi insan kendi soyunun yeniden yanmasını ister? Kin ve nefretin devamlı gündemde tutulması daha kaç insanın hayatını zehirleyecek? Dünya tarihinde kesintisiz süregelen bu kin kısır döngüsü neden?
Reklam
hiç kimse kendisine kötü lakaplar takılmasını istemez. Hiç kimse yaradılışındaki deformasyon yüzünden aşağılanmayı sevmez. Birine sevmediği şekilde davranırsanız aynı davranışa siz de maruz kalırsınız.
- Mesleki deformasyon -
Yazarlar kitap okurken , yönetmenler film izlerken zorlanıyor.
196 syf.
·
Puan vermedi
Şermin Yaşar’ın okuduğum bilmem kaçıncı kitabı Cingo. Biraz da mesleki deformasyon olsa gerek bayılıyorum kendisine de kitaplarına da. Hatta çoğu zaman kahkaha atarak okuduğum bile oldu. Zaman geçtikçe büyüyoruz fakat Şermin Yaşar hala çocuk kalmayı,çocukça düşünebilmeyi,sınırsız hayaller kurmayı sürdüren,bütün bunları da kitaplarına kusursuz bir şekilde aktarabilen biri. Öncelikle bütün çocukların sonra da bizim gibi hala çocuk hissedenlerin kitaplığında bulunması gereken bir yazar.
Cingo
CingoŞermin Yaşar · Doğan ve Egmont Yayınları · 20181,567 okunma
Reklam
Bir toplum kendi hayatında mevcut bulunan güzel ve olumlu özellikleri, iyi davranışları, erdemleri yavaş yavaş terk etmeye başlamışsa, gizli bir çürüme ve deformasyon sürecine girmiş demektir. Bu süreç, ciddi tedbirler alınıp durdurulmazsa, toplumun, bütün kurumlarıyla birlikte yok olması kaçınılmazdır.
Sayfa 141 - Pınar Yayınları, 5. Basım: Eylül 2019Kitabı okudu
Mesleki deformasyon yine kendini göstermeye mi başlamıştı? Strese dayalı paranoya. Herkesten, her şeyden kuşku duymak, her gelişmeyi yürüttüğüm soruşturmaya bağlamak.
Sayfa 121 - OliverKitabı okudu
O'nun (sav) armağan ettiği izanı yitirmemiz yüzünden dünümüzde bugünümüzde, hayatımızda, insanlığımızda, nasıl bir deformasyon yaşandığına projeksiyon tutuluyor.
Sayfa 213
64 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 saatte okudu
“Savaşta hep iki taraf var: Savaş ve insan. Ölen her insanla, hepimiz kaybediyoruz; bunu ne zaman anlayacağız? Gerçek barışa ne zaman kavuşacağız?” ‘Kırılma Noktası’ durum hikayeciliği anlayışını hissettiğimiz insana dair on öyküden oluşuyor. Kitabın ismine bayıldım. Sahi, nedir kırılma noktası? Değişim ve dönüşüm anlamına gelir ki; yazar da öyküleriyle okuyucusuna bu deneyimi sunuyor. İnsanoğlunun olgunlaşma ve öğrenme sürecinin bir parçası olarak, bu okuma deneyiminin farkındalığı artıracağını düşünüyorum. 2006-2018 yılları arasında kaleme alınan hikayelerde insanlığın uğradığı deformasyon ve toplumsal konular ağırlıklı olarak işlenmiştir. ‘Palyaço’ hikayesinde dijital duyarsızlığın gelebileceği en kötü noktayı görüyoruz. Koyun can derdinde, kasap et derdinde atasözünün en utanç verici dönemini yaşıyoruz. ‘Tebligat’ hikayesinde kara mizah öğesine ve muhtarlığa bırakılan resmi belgeden duyulan korkuya hak vermemek elde değil. 2006 yılında yazılan ‘Savaş Alanı’ hikayesinde insanoğlunun yıllar içinde hala ilkelliğinin hüküm sürdüğünü okumak ve yüzleşmek en acısıydı. “Çocuklar öldükten sonra savaş nerede, kim haklı, ne önemi var.”
Kırılma Noktası
Kırılma NoktasıOğuz Dinç · Aylak Adam · 202339 okunma
Reklam
Ben okurken bu kadar hızlı yazıya dökmen mesleki deformasyon mu?
Oğuzhan Âsım Güneş

Oğuzhan Âsım Güneş

@Muunhasir
·
24 Mart 23:12
Şair
Eşyayı tanırken hepimiz sade dışından Esrarına yol bulduk onun anlatışından Cemşid eli dökmüşse nasıl câma sabûhu Manayı odur lafza koyan maddeye ruhu | Faruz Nafiz Çamlıbel
800 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
62 günde okudu
İngiliz edebiyatının beğenilen romanlarından
W. Somerset Maugham
W. Somerset Maugham
’ın
İnsanın Esareti
İnsanın Esareti
(1915), romanın ana karakteri Philip Carey'in olgunluk çağına kadar olan hayatını bizlere anlatır. Philip, doğumsal bir deformasyon olan yumru ayak sorunu ile dünyaya gelmiştir. Çocukken bu sorunun çok farkına varmasa da büyüdükçe bu durum onu fiziksel aktivitelerden alıkoyar ve
İnsanın Esareti
İnsanın EsaretiW. Somerset Maugham · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2017771 okunma
482 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.