Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Esra

Esra
@esra__yavuz
Odyolog
İzmir
277 okur puanı
Eylül 2015 tarihinde katıldı
Kapılması en kolay, kurtulması en zor konforlardan biriydi bu. Kendini başkalarının sana yaptıklarıyla, sende gördükleri imgeyle kodlama konforu, aramadan, kurmadan, kurcalamadan, üzerine geçirileni giyip rahat etmek.
Reklam
Ama şurası açıkça belli ki mülkiyet kavramı olmasaydı çalmak diye bir kavram da olmazdı, öyle değil mi? Dünyada açlık çeken tek bir çocuk bile olduğu müddetçe her türlü servet çalıntıdır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Patikaların iyi yanı, oradan yürüdüğünde aman, yola girdim, eyvah, yoldan çıktım derdi olmamasıymış. Her an yoldaymışsın, ayak bastığın her yer yolmuş.
Varlığımızın en güçlü yanı hiç şüphesiz kendimize yabancılaşmadan, biricik bireyler olarak hayatımızı sürdürebilmemizdir. Bu güç her itkiden, her hastalıktan daha kuvvetlidir. Sağlığı için savaşan kişi genellikle zafer kazanır.
Sayfa 145Kitabı okudu
Reklam
Kendimiz olabilmek için kendimize sahip olmalıyız, hayat hikâyemize sahip çıkmalı, onu kaybettiğimizde yeniden edinmeliyiz. Kendimizi "hatırlayarak", kendi içsel hikâyemizi, anlatımımızı yeniden derlemeliyiz. Kişinin kimliğini ve benliğini koruyabilmesi için böyle bir anlatıya, süreklilik gösteren bir içsel anlatıya ihtiyacı vardır.
Sayfa 130Kitabı okudu
Ev başlangıçta yeryüzünün merkezi anlamına gelirdi - coğrafi değil ama varlıkbilimsel anlamıyla böyleydi. Mircea Eliade, evin bir zamanlar üzerine dünya inşa edilebilecek bir çekirdek olduğunu gösterdi bizlere. Onun deyişiyle bir evin kurulduğu yer "gerçeğin can evi" dir.
İnsan yalnızlığa yanında biri olmadığı için üzüldüğü sürece dayanabilir oysa gerçek yalnızlık katlanılmaz bir hücredir.
Zaman hızla daralıyor ve sıfır noktasına ulaştığında imkân ve mekândan arınıyor. Bunu idrak etmesi mümkün değil insanın ama yine de sezebilir. Tek bir âna mıhlanıp dünyayı yapan sayısız şeyi bir süreliğine ötelemekle başlayabilir işe.
,zaman, tanıkları daima unutanlara dönüştürüyor.
Reklam
Şimdi kendi mutluluk isteğinin öne geldiğini biliyordu ama bunun için zamanla uyuşması gerektiğini ve kendi zamanına sahip olmanın, girişimlerin hem en güzeli hem de en tehlikelisi olduğunu anlıyordu.
Öyle bir gün geliyor ki insan olması gerektiği yerde olmak istiyor. Ama kimi kez yaşamak için intihar etmekten daha çok cesaret gerekiyor.
,çünkü zaman göreceli. Örneğin Epsilon'la geçen bir gün, onsuz geçen bir günle aynı değil.
Oyalanmak bir aciliyete, bir saat düzenine, berbat bir uyuma, zamansallığın ekono-mekanik adama ait doğrusal şekillerine karşı gelmektir. Gerçek şu ki yaşadığımız dönemin ekono-mekanikliği prensipte her zaman oyalanmaya olanak sağlamıştır. Yapılması gereken tek şey televizyon seyretmemektir.
Sayfa 238Kitabı okudu
Kayıp zaman, oyalanma, felsefenin temelinde yatan bir eylemsizliktir. Felsefe bu eylemsizliği 'düşünüyorum' eylemiyle gizler.
Sayfa 233Kitabı okudu
488 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.