Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
GEÇER AKÇA Hasis sarraf, kendine bir başka kese diktir! Mezarda geçer akça neyse, onu biriktir! (e-pup 113)
Sayfa 113 - Büyük Doğu Yay.Kitabı okudu
Necip Fazıl Kısakürek/ÖLÜM
Bu kapıdan kol ve kanat kırılmadan geçilmez; Eşten, dosttan, sevgiliden ayrılmadan geçilmez Şu geçeni durdursam, çekip de eteğinden; Soruversem: Haberin var mı öleceğinden? Hasis sarraf, kendine bir başka kese diktir! Mezarda geçer akça neyse, onu biriktir!” Sultan olmak dilersen, tacı, sorgucu unut! Zafer araban senin gıcırtılı bir tabut! Ölüm güzel şey; budur perde ardından haber… Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?…
Reklam
Necip Fazıl Kısakürek
Hasis sarraf, kendine bir başka kese diktir! mezarda geçer akça neyse, onu biriktir!
Necip Fazıl Kısakürek
Hasis sarraf, kendine bir başka kese diktir! mezarda geçer akça neyse, onu biriktir!
GEÇER AKÇA Hasis sarraf, kendine bir başka kese diktir! Mezarda geçer akça neyse, onu biriktir!
Sayfa 140 - Büyük DoğuKitabı okudu
Mustafa Kemal
dağ başını efkâr almış gümüş dere durmaz ağlar gözyaşından kana kesmiş gözlerim ben ağlarım çayır ağlar çimen ağlar ağlar ağlar cihan ağlar mızıkalar iniler ırlam ırlam dövülür altmış üç ilimiz altmış üç yetim yıllar gelir geçer kuşlar gelir geçer
Reklam
ŞİİR ADAMI RAHATSIZ ETMELİ
ŞİİR ADAMI RAHATSIZ ETMELİ Andre Gide günlüğünde sanat baskıdan doğar, der. Ben, günümüz şiiri için daha da ileri giderek şiir ayni zamanda kendine birtakım baskılar arar diyorum. Soruyu ister estetik planda, ister öbür planlarda ele alalım, bu böyle. Çağdaş şiir hep alışkanlıklara, yerleşmiş simetrilere, edinilmiş rahatlıklara karşı olmuştur.
İşte Rus halkı! Bizde geçer akça güçtür. Ama senin halkını benim halkıma bağlayan ve bir arada yaşatabilen bir şey var. Bilir misin nedir bu? Gene güç! Benim halkımın kuvvete, güce tapınması, teslim olması; senin halkının ise gücü sevmesidir. Halklanmızın geçmişine, tarihe bir bak hele! Senin halkın her zaman güçlü olarak yaşadı, gücü sevdi ve hâlâ seviyor. Göstermiyor bunu, belli etmiyor, ama seviyor. Senin halkın biz Rusları değil, bizim gücümüzü seviyor. Belki bilmeyerekten seviyor, ama seviyor. Senin halkın sağlam bir halktır. O, güçsüz bir halkın hakimiyeti altında yaşayamaz. Bizim de senin halkını kendi hakimiyetimiz altında yaşatmamız için, her zaman, güçlü olmamız gerekir. Görüyorsun ki senin halkın gücü sevdiğinden. benim halkım korktuğundan güce teslim oluyor.
Sayfa 105 - Ötüken Yayıncılık
Hasis sarraf, kendine bir başka kese diktir! Mezarda geçer akça neyse, onu biriktir!
ÖLÜM “Bu kapıdan kol ve kanat kırılmadan geçilmez; Eşten, dosttan, sevgiliden ayrılmadan geçilmez” “Şu geçeni durdursam, çekip de eteğinden; Soruversem: Haberin var mı öleceğinden?” “Hasis sarraf, kendine bir başka kese diktir! Mezarda geçer akça neyse, onu biriktir!” “Sultan olmak dilersen, tacı, sorgucu unut! Zafer araban senin gıcırtılı bir tabut!” “Ölüm güzel şey; budur perde ardından haber… Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?…”
Reklam
ÇOK Bİ ÇOCUK
İçerek bahçen içinde defne yapraklarıydı gölgen Hışırtılarla seyrederken üzerlerinde Eflâtun bir fino peşinde Loş ve nefti yılanlardı bi görünüp bi yiten… Sarmaşıklarla sarmaş dolaş Gece bekçisiydin geceye… Gündüzleri başka bir ıssızlık Ihlamur kokularıyla ikindileri İçin geçer olurdu hep… Vaktaki -yıllar sonra doğacak kızın
Mustafa Kemal
- Dağ başını efkar almış, Gümüş dere durmaz akar - Gözyaşından kana kesmiş gözlerim: Ben ağlarım, çayır ağlar, çimen ağlar. Ağlar ağlar, cihan ağlar Mızıkalar iniler, ırlam ırlam dövülür. Altmış üç ilimiz, altmış üç yetim. Yıllar gelir geçer
368 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Oldukça güzel bir roman daha. Serinin her ne kadar tarih aralığı az olsa da en heyecanlı romanlarından biri. Osman Bey, beyliğin başına geçer ve kısa sürede bir kaç kaleyi fetheder. Sonrasında şehre kadı ve subaşı atar ve göçebelikten yerleşik düzene geçmeye karar verir. Ancak bu kararı sevmeyen aşiretler ve Osman Bey'in kuyusunu kazanlar vardır. Bununla beraber Kumral Dede, Mürsel, Akça Koca, Konur Alp, Turgut Alp, Aybüken Ebe, Rahman gibi yardımcıları sayesinde Osman Bey Bursa'nın alınışını bile görecektir. Osman Bey'in ölümüne kadar olan bu roman mutlaka okunması gerekenlerden.
Çatı
ÇatıM. Necati Sepetçioğlu · İrfan Yayıncılık · 2012372 okunma
Geri115
239 öğeden 226 ile 239 arasındakiler gösteriliyor.