-Burası Müslüman bir ülke değil miydi? -Evet hâlen de öyle. -Nasıl olur? Ben hiç Müslüman kıyafeti giyene rastlamadım. -Doğru, fakat bunlar modern Müslümanlar. Ondan dolayı da her hallerinde Avrupa'yı taklit ediyorlar. Gerçi İslam kıyafeti gelenler de var. Fakat hem azınlıktalar hem de elit kesim ve medya tarafından "gerici" diye adlandırılıp dışlanıyorlar.
"Talih eseri bizde Atatürk gibi bilgili bir lider vardı ve onun sayesinde 1934 gibi Fransızlardan bile erken bir tarihte Türkiye'deki kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı. Maalesef hala ondan, bu ve modern eğitim gibi yenilikleri yüzünden nefret eden bir sürü gerici bulunmakta."
Sayfa 126 - Ed.N.Kitabı okudu
Reklam
Bilgi düşmanlığı!
"O kitabı okuma, komünist olursun!", "Kur'an'ı eline alma, gerici mi olacaksın?", "Bırak o gazeteyi, solcu mu kesildin başımıza?", "Kavgam'ı neden okuyorsun, antisemit misin?", "Tövbe estağfurullah, neler okuyup dinliyor! Ulan dinden mi çıkacaksın?", "Marx okuma, anarşik olursun" gibi basmakalıp ifadeleri hangimiz duymadık ki?
Sayfa 221Kitabı okudu
Batıyla Yarışan Dindarlardan Bıktım!
Geri kalmak istiyorum. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak istemiyorum! Burada böyle durmak, kalmak, kafayı dinlemek istiyorum! Yeter artık, yeter! Uygarlık vermişsiniz, geri alın vampir dünya! İnsanların kanını emen teknolojinizden gına geldi. Alışveriş merkezlerinizin, tabiatla kavgalı, insanın ruhuna savaş açmış kentlerin, devletlerin, modern kapitalist dünya devlerinin, fabrikalarının canı cehenneme! İnsanı modern gösteren tüketim kültürünüzü alın da defolun gidin artık huzurumuzu yok ettiğiniz sohbet ortamlarımızdan. Bütün anlamıyla geri kalmak istiyorum. Gerici olmak, çağdışı kalmak istiyorum.
Sayfa 124 - AşinaKitabı okudu
AKP aynı Kemalizmde olduğu gibi geçmişi "ötekileştirir" ve yeni bir tarih yazımına girişir. Kemalizmde olduğu gibi "gerici" "modern olmayan" bir çağa karşı darbeler gibi geçmişin kopuşlarını gideren yeni ve moder bir çağın kendisidir AKP'nin iktidar dönemi.
Sayfa 51
II.Abdülhamit
Hükümdarlığı büyük tartışma konusu oldu. 19.yüzyıl Avrupalısı onu, özellikle hükümdarlığının sonuna doğru, kan dökücü ve gerici bir tiran olarak görüyordu. Bu izlenimin oluşmasında, Ermenilerin 1890'larda kanlı şekilde bastırılması etken olmuştu. Albülhamit'i 1908-1909'da iktidardan alaşağı eden Jön Türkler'in mirasçısı Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihçileri de, onu bir kuşak süresince İmparatorluğun yeniden hayat bulmasını durduran bir gerici olarak görüyorlar. Türkiye'nin modern tarihçileri ise 1960'lardan bu yana yaptıkları yorumlarda, onun saltanat döneminin Tanzimat'ın devamını hatta doruğunu simgelediğini belirtiyorlar ve İmparatorluğa ve halkla getirmiş olduğu yararları vurgulayan farklı bir tablo çiziyorlar.
Sayfa 100
258 öğeden 161 ile 170 arasındakiler gösteriliyor.