Tolkien Etkinliği BAŞLADI!!
Etkinlikçi başı geldi tez atın bahar miskinliğini üzerinizden. Orta Dünya'ya vardık. Haydi keşfe !!! 1 ayda okunmaz o kitaplar bence kapanışı sonra belirleriz. Kapanana kadar Tolkien Dünyası ile ilgili tüm alıntı, inceleme, şarkı, türkü, bilgi kabulümüzdür. Paylaşımlar bu ileti altından yürütülecektir. Herkese keyifli okumalar !! ⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳ Haziran dedik, Mayıs oldu kraliçemiz Ebru Ince 'yi tutamıyoruz, durduramıyoruz. :) #28955269 Benden bıktınız biliyorum ama Orta Dünya yolculuk programını benim hazırlamamı rica etti. Kıramıyorum da ki... Yine bana katlanacaksınız. 1 Mayıs - Ebru Ince tarafından planlanan TOLKIEN etkinliğimize hepiniz davetlisiniz. Bir tarafta Cüceler, Devler, Elfler Hobbitler... Diğer tarafta Goblinler, Orklar, Ölüler, Yüzük Tayfları... Atları ve silahları hazırlayın!! Etkinlik ne zaman bitiyordu Ebru Abla? :)) Protokol : Serpil Ağ Destek Kuvvet : Mithril / Nobody ve Uğur Katılanlar : Ebru Ince https://1000kitap.com/cigdem341903 Hakan Serpil Ağ https://1000kitap.com/yasmin25 - Hobbit NigRa - Mecbur Murat Ç Liliyar özlem Havva Öztin Akarsu https://1000kitap.com/Hatcedogan19 Mithril / Nobody - Húrin'in Çocukları Okuma Delisi / Emir https://1000kitap.com/NoDayWithoutCoffee Bahar Kübra - Hobbit Kaan Ö. https://1000kitap.com/MetinKibar https://1000kitap.com/unusualwanderer https://1000kitap.com/Karokur Uğur Haruni İclâl Cizmesizkedi Samet Hızır mücahit kuşakçıoğlu Sinan ATEŞ https://1000kitap.com/salakoglan https://1000kitap.com/nigrum_alba mustafa tamer akder - KambeR- Peri Masalları Üzerine Pol Gara Yeşim Firûzan Phalenar Neslihan Osman Y. Ayça
Etkinlik
Lakin bu etkinliği yaparak şerre karşı çok müstesna bir mukavemet göstermiş oldun. Ben de varım. Mayıs ayım çok yoğun geçecek, hatta 2018 yılım çok yoğun geçiyor, okumak istediğim kitapların arzuladığımın yarısı kadar bile okuyamıyorum ve okuduklarımın yarısını ise hak ettiklerinin yarısı kadar değerlendirebiliyorum. Neyse ben de varım işte.
NigRa
Buralarda duruyordur sabah bilgisayar başındayken bakayım. Pek beğenmediğimle ilgili bir yazıydı. :))
Hobbit'i aldım:) otobüste kucağım da duruyor :) ambalajini yırtıp bir sayfa okumamak için kendimle mücadele ediyorum :)))
bisiii cağırıyor woooow golllum gollum. Kafayı yedim ya ben, beni ciddiye almayın fazla
Birkac yorumda gördüm o yuzdan suan bunu yazmaya kendimi mecbur hissediyorum. Silmarillion her ne kadar yuzuklerin efendisi ve hobbit ten oncesini anlatsada, okunma sırası olarak hobbit ve yuzuklerin efendisinden sonra okunması gereken bir kitap. 2 ay önce başladım ve 100. sayfada yarım bıraktım. Dil cok ağır, olayın ne oldugunu bilmiyosunuz, hersey birbirine giriyo; bu yüzden silmarillion ile baslarsanız, diger kitaplara olan merakınız da azalır, ha ama hobbit ile baslayip yuzuklerin efendisi ile devam ettirirseniz, silmarilliona olan merakınız artar ve okurken zorlanmazsınız. Ayrıca hobbit okunmadan yuzuklerin efendisini okumayın bence. Ben önce hobbit i okudum sonra yuzuklerin efendisinin ilk kitabını okudum. Olaylar aynı mekanda, 60 yıl sonra gectigi icin hobbiti bilmekte yarar var yoksa aradaki olayları kaçırırsınız. İnsallah etkinlik gelsin ben de 2.kitap ile devam edicem.
aksi taktirde ben gibi kafayı yiyebilirler :)
Silmarillion okumayi dusunen var mı ??? Beraber el atalım, gözümü çok korkutuyor :)
Abla sana yetisemem zaten, masallahın var :)
Yüzüklerin Efendisi İncelemem : #29716611
Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü: Denethor "Gerektiğinde yardım ve öğüdü hor gören gurur, aptallıktır." Aragorn "Günlerim her zaman amacıma ulaşmak için kısa gelmiştir bana," "Aceleyle yapılan darbe boşa gider." Theoden "Sabah verilen öğütler en iyisidir, Gece birçok düşünceleri değiştirir." Favorim Uyanın, uyanın, Théoden'in Süvarileri! Kötülükler kapımızda: Ateş ve katliam! Mızrak savrulacak, kalkan parçalanacak, Kılıç günü geldi, kızıl gün geldi daha günes doğmadan! Sürün atlarınızı, sürün! Haydi Gondor'a! "Şu dünyanın kör acıları arasında bu kadar zarif ve cesur bir hanımın karşılık veremeyeceğin aşkını görmek kadar acı ve utanç veren başka çok az keder vardır bir erkek için." Ümit doğar genellikle, Her şey ümitsizleştiğinde. Eowyn "Benim yerini doldurabileceğim, düşmüş olan bir Süvari'nin boş eyeri olduğu sürece yapılacak işler var demektir." İşin tam kıyısına, ümit ile ümitsizliğin kardeş oldukları yere geldik. Sendelemek düşmek anlamına gelir. Frodo Karanlığa ve kötü düşlerin içine düştüm ve uyandığımda, Uyanmanın daha da kötü olduğunu gördüm. "Her şey o kadar ümitsiz ki, yarın için endişe etmeye gerek yok. Büyük bir ihtimalle yarın hiç olmayacak." "Önce ben içeyim Bay Frodo,"dedi. "Tamam, ama ikimize yetecek kadar yer var." "Ben onu kastetmedim," dedi Sam. "Ben şöyle düşümdüm: Eğer zehirliyse veya kötü etkisini hemen gösterecek bir şey varsa, işte o zaman bana olması sana olmasından iyidir beyim, bilmem anlatabildim mi." "Onu senin adına taşıyamam ama seni ve seninle birlikte onu taşıyabilirim." Dünya, savaşlar olmadan da yeterince acılara ve talihsizliklere sahip. Gandalf Her zaman tam manasıyla iyileştirilemeyen yaralar olmuştur. Frodo Bir bıçak, Zehirli bir iğne, Bir diş ve uzun bir yükle yaralandım ben. Huzuru nerede bulacağım ? Gandalf Çünkü geriye bir kişi dönmektense üç kişi dönmek daha kolay. Gandalf Ağlamayın, demeyeceğin; çünkü bütün gözyaşları kötü değildir.
Yüzüklerin Efendisi:İki Kule "Bacaklarım mesafeleri unutmalı. Eğer gönlüm daha hafif olsaydı onlar da daha istekli olurdu." Efsane Replik "Sakalınla, makalınla kelleni uçururdum Cüce Efendi, eğer yerden biraz daha yüksekte olsaydı," dedi Éomer. "O tek başına değil," dedi Legolas gözden hızlı hareket eden ellerle yayına bir ok yerleştirip gererek. "Eliniz daha inemeden düşer kalırsınız." "Öyle işler vardır ki, sonu karanlık bile olsa, bu işlere başlamak, yapmayı reddetmekten daha iyidir." AĞAÇSAKAL Ben tam manasıyla kimsenin tarafinda değilim çünkü kimse tam manasıyla benim tarafımda değil. Şarkılar da tıpkı ağaçlar gibi vakti gelince ve kendi usullerince meyvalarını veriyorlar: Ve bazen de zamansız kuruyorlar. "Bakın!" "Neye bakın?" dedi Gimli. "Oraya ağaçların arasına." "Nereye? Bende elf gözü yok!" Çok az kişi sonuna gelmeden yolun onları nereye götüreceğini görebilir. Gimli Aslında, bir at tarafindan taşınmaktansa, bir atı taşımayı tercih ederim. Genellikle kötü niyet, kötü şeyleri bozar. "En iyi öğretmen yanan eldir. Ondan sonra ateşe karşı verilen öğüt gönüle kadar iner." "Güzel sözler kötü bir yüreği saklayabilir." Faramir Savaş olmalı; her şeyi yok etmeye çalışan bir yıkıcıya karşı kendi canlarımızı korumalıyız; fakat ben kılıcı keskin diye, oku seri diye, savaşçıyı şanı ve şerefi var diye sevmem. Ben sadece onların savundukları şeyi severim: Nùmenor'lu insanların şehrini. Sam Güzel olan, güzel davranandır. Dünya değişti, zamanın tek bir anı bir saatlik düşünce ile doluydu.