72 syf.
·
Puan vermedi
Hakikati yüzümüze vura vura anlatan bir kitap. Zaten Yazar Byung - Chul Han dijitalleşmeyle hayatımıza girmiş ve girebilecek tüm kavramları, olguları, gerçekleri ve dahi gelecekte olabilecekleri başlık başlık değerlendiren bir filozof. İlk sayfalarından itibaren notlar alarak, defalarca kez satır çizerek ve düşüncelere dalarak okudum kitabı. Neredeyse her sayfada bir kavramla karşılaşabiliyoruz. Tahlilini yapacak olursak bize bir uzun dönemlik ders içeriği dahi çıkarabilir diyebilirim. Haberleşme denilen enformasyon kelimesi ile bildiğimiz demokrasi kelimesinden türetilen bu yeni ifade enfokraksi ifadesini anlatıyor kitabımız. Bir yandan haberleşmenin farklı ağlarının nasıl bir demokratik söylem ve ortam oluşturduğunu anlatırken; diğer yandan demokrasinin anlamının ve etkisinin nasıl olumsuz etkilendiğini ve değiştiğini bize anlatıyor. Kullanıcılar olarak bizler bunun neresinde duruyoruz, okurken çok net anlıyorsunuz. Keza gerçek isimlerden, fikir sahiplerden pek çok alıntı mevcut anlatıyı desteklemek için. Desteklenerek okunacaklar içeriklerden biri. İdrak edebilmek ve feraseten yansımalarını üzerimizde görmek niyetiyle kapattım kapağını kitabın.
Enfokrasi
EnfokrasiByung-Chul Han · Ketebe Yayınevi · 2022186 okunma
Dua asla karşılık bulmamalıdır. Eğer bulursa dua olmaktan çıkar, haberleşme olur.
Sayfa 15 - Can Yayınları
Reklam
Daha ilk gününden, bu yazmak denen işte bir sihir gördüm ben, bir şey düşünüyorum ve bu düşündüklerimi anlatmak için bir kâğıdın üzerine bazı işaretler koyuyorum, sonra bu işaretlere bakan biri benim ne dü şündüğümü, ne hissettiğimi anlıyor ya da ben kâğıtların üzerindeki işaretlere bakıp o işaretleri koyanların düşüncelerini okuyorum. İnsanlar arasındaki bu sihirli haberleşme yöntemi çocukluğumun ilk günlerinden büyüledi beni, harf denilen o küçük işaretlerin kölesi oldum.
Karanlıkta Sabah Kuşları
Karanlıkta Sabah Kuşları
0 sessiz ve kendi halindeki insan, ki kırk yaşına kadar herhangi bir siyasi konuvla ilgilendiği görülmemişti, bir anda öyle büyük bir devlet adamı, ıslahatçı ve Politikacı oluverdi ki, yirmiüç yılda 1.2 milyon mil karelik Arabistan çölünün dağınık,kavgacı, cahil, dik kafalı, kültürsüz kabilelerini telgraf, telefon, radyo, demiryolları veya karayolları basın ve yayın gibi ulaşım ve haberleşme araçları olmaksızın bir dine, bir medeniyete, bir kanuna ve bir hükümete bağlayıverdi. Düşüncelerini değistirdi, ahlâklarını düzeltti, kültürsüzlüklerini kültürle ikame etti, vahsiliğini medeniyete çevirdi, kötülük ve ahlâksızlıklarını iyilik, takva ve dürüstlüğe dönüştürdü. Kanunsuzluk ve anarşi hareketlerini gıpta edilecek bir kanuna saygınlık ve devlete, nizama bağlılığa çevirdi, asırlarca içinden kaliteli ve yetenekli bir insanın çıkmadığı kısır bir milleti öylesine verimli ve bereketli yaptı ki, her alanda yüzlerce ve hatta binlerce uzman, âlim, sanatçı ve ünlü şahsiyetler doğdu ve dünyaya din, ahlâk, medeniyet ve kültür dersleri vermeye başladılar.
Sayfa 77
 Biz bugün 20. asırda yaşamaktayız. Ayları saatleri indirgeyen her türlü ulaşım ve iletişim araçlarının bulunduğu ve haberleşme yönünden bütün dünya devletleri arasında kolayca bağlantının kurulabileceği günümüzde Habeşistan’a hicret etmeye çağrılsak, bu bize o kadar ağır ve zor gelir ki, içimizden cevap vermekte güçlük çekenler bile çıkar. Habeşistan lafını duymamız bile içimizde yalnızlık ve hasret duygularının hâkim olması için yeterlidir.
❝ Çağımızda gelişmişliğin bir ölçütü de halkın bilgi ve kültür düzeyidir. İleri ülkelerde bu düzeyi yükseltmek amacıyla bütün basın yayın organlarının el ele verdiğini görmekteyiz. Bilimsel konuları geniş yığınlara tanıtma, sevdirme ve onları aydınlatmada başta televizyon olmak üzere, kitle haberleşme araçları etkin bir rol oynamakta. ❞
Reklam
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.