Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Vatan elbette belirli anlaşmalar çerçevesinde çizilen sınırlar içinde kalan toprak parçasından ibaret değil. Bu sınırlar resmiyet ifade eder, tarih içinde çeşitli sebeplerle değişir. Ama mesela Kızılırmak değişmez (İklimler değişiyor evladım, o da değişir diyenler olacak. Olsun bekleriz biz. Sabırlıyız.) Vatan efsaneler, masallar, destanlardır.
Sayfa 86 - DergahKitabı okudu
Reklam
Hay ağzına sağlık!
"Yaşlılık çağında şiirle oyalanmak bana yakışmaz. Saçmalıktır şiir! Şiir denen şeyi artık okul çocukları şakıyor..."
Makar DevuşkinKitabı okudu
- Hay ağzına sağlık annee; azarla azarla... Oh be rahatladım... Ne o ööle "bıcırık" filan... Nerdeyse ruh sağlığım bozuluyodu... insan öz kızını aniden sever mi?
Sayfa 106 - Sıdıka(e-kitap)Kitabı okudu
Düşünenler umumiyetle cılız mefhumlarla düşünüyorlar. Konuşanlarsa cansız kelimelerle konuşuyorlar. İddiaları ve dâvaları yok, güçlü mefhumlara niçin ihtiyaç duysunlar? İnançları ve heyecanları da yok ki hay senin ağzına sağlık, denilsin! Bilenler bilir, dilin artık bereketi yok. Gazetecilik diliyle konuşan ve düşünenlerin ellerinde çölleşen sözde bir ilim ve irfan dünyasında soluk alıp veriyoruz.
Sayfa 97
Hay ağzına sağlık :)
Para, insanı çalışmaya yönlendirdiği sürece iyi birşeydir. Beyni canlandırır. Çocuklarımızın eğitim almasına olanak sağlar fakat para, daha iyi ve daha asil bir yaşamı sağlamak yerine kendisi bir amaç haline geldiğinde tehlikelidir. Tamahkârlık ve cimrilik insanları aptallastirir.
Reklam
Vatan Tarifi
Vatan elbette belirli anlaşmalar çerçevesinde çizilen sınır. lar içinde kalan toprak parçasından ibaret değil. Bu sınırlar resmiyet ifade eder, tarih içinde çeşitli sebeplerle deği. şir. Ama meselâ Kızılırmak değişmez. (İklimler değişiyor evladım, o da değişir diyenler olacak. Olsun bekleriz biz. Sabırlıyız.) Vatan efsaneler, masallar,
Hay ağzına sağlık Werther'ciğim ne güzel dedin öyle..
"Siz insanlar," diye haykırdım, "bir şeyden söz ederken, 'bu yanlıştır, bu doğrudur, bu iyidir, bu kötüdür' diye kestirip atmadan yapamazsınız. Bu ne demektir? Herhangi bir olayın asıl nedenlerini araştırdınız mı? Bu olayı doğuran, önüne geçilmez hale koyan sebepleri arayıp buldunuz mu? Eğer bunu yapsaydınız, hükümlerinizde bu kadar aceleci olmazdınız."
63 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.