Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
➤Vücudunuzdaki oksijenin % 20'sini beyniniz kullanır. Beyne kan akışı 8-10 saniye durursa bilincinizi kaybedersiniz. ➤Fillerin beyninde 23 milyar nöron var. Şempanzenin beyni ise 6.7 milyar nörondan oluşuyor. ➤İnsan beyninin kapasitesi yaklaşık bir milyon GB. Bu alan 3 milyon saatlik bir film depolamak için yeterli.
Sayfa 51 - Türkiye Doğan Burda Dergi YaıncılıkKitabı okudu
Bütün Alıntılar
DÜNYANIN EN YAŞLI İNSANI 118 YAŞINDA ÖLDÜ Dünyanın en yaşlı insanı unvanına sahip Fransız Rahibe André , 17 Ocak günü , 118 yaşında Fransa'nın güneyindeki Toulon kentinde hayatını kaybetti . 11 Şubat 1904'te Lucile Randon adıyla Dünya'ya gelen Rahibe André , Guinness Dünya Rekorları tarafından sadece dünyanın en yaşlı insanı değil , aynı zamanda en yaşlı rahibesi olarak da kayıtlara geçti . İlk unvanı , Nisan 2022'de 119 yaşındaki Japon kadın Kane Tanaka'nın vefatının ardından kazandı . Rahibe André aynı zamanda Avrupa'da COVID - 19'dan kurtulan en yaşlı kişi oldu ve 117 . doğum gününü kutlamak üzere hastaneden taburcu edildi . Rahibe André bir Fransız gazetesi olan Var - Matin'e verdiği demeçte , Hastalığa yakalandığımı bile bilmiyordum . " dedi . 11 Dünya üzerinde her gün yaklaşık 3 milyon yıldırım düşüyor 12 Beyindeki elektrik sinyalleri saatte 431 km hızla hareket eder 19 Beyin 2,5 milyon gigabayt veri depolayabilir 20 Guiness Rekorlar Kitabı'na göre , ezberlenen en fazla Pi ondalık basamağı 70.000'dir 22 Uzak Doğu ülkeleri , IQ ortalaması en yüksek ülkelerdir 27 Parmak şıklatmak 7 milisaniye sürüyor 31
Reklam
Araştırmacılar önümüzdeki on yıllarda ABD'de görülen Lyme hastalığının %20'den fazla artacağını öngörüyor.Artan sıcaklıklar ve nem kenelerin çoğalmasına ve yayılmasına katkı sağlıyor.
Reklam
98 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
İsmiyle bile zihinde merak uyandıran ve çoğunlukla Dünya dışı canlılarla ilişkilendirilen UFO’lar, yani tanımlayan uçan cisimler, yüzyıllardır ilgi çekip şüphe uyandırıyor. Özellikle 20. yüzyılın ikinci yarısında bu konuda yapılan spekülasyonlar çok arttıysa da fotoğraf ve video tekniklerinin gelişmesi sayesinde, günümüze geldikçe “kanıt” niteliğindeki belgelerin gittikçe azaldığını söyleyebiliriz. Aslında aynı durum hayalet söylentilerinde de karşımıza çıkıyor. Teknoloji geliştikçe bu tür mitlerin ortadan kalkması gayet anlaşılabilir bir durum. 21. yy’da kimse VGA çözünürlükteki bulanık bir siyah beyaz videoyu ciddiye almıyor, hatta bu belgenin detayları gizlemek için özellikle bu kadar kalitesiz oluşturulduğu ihtimali bile akla geliyor. Bu bir yana, Güneş Sistemi dışından gelebilecek kadar ileri teknolojiye sahip bir medeniyetin uzay gemisini F-16 uçaklarıyla kovalayarak fotoğrafını çekebilmek akla yatkın değil. Diğer yandan bazı UFO’lar atmosferik olaylarla açıklanabilse de hâlâ tanımlayamadığımız bazı fenomenlerin olması, bu konudaki gizem perdesinin tamamen kalkmasını engelliyor. Teknolojik olanakların gelişmesiyle bu gizemin tamamen ortadan kalkacağından şüphem yok.
How It Works Türkiye - Sayı 39 (Ocak-Şubat 2022)
How It Works Türkiye - Sayı 39 (Ocak-Şubat 2022)How It Works Türkiye · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202222 okunma
New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarı rekortmen bir elektromıknatısa ev sahipliği yapıyor. Darbeli Elektrik Alan Tesisi'nin içinde 100 teslaya kadar (bir buzdolabının 20.000) kat daha güçlü) alan gücü üretebilen 10 milyon dolarlık bir elektromıknatıs var. Bu kadar güçlü bir elektromıknatıs büyük miktarda enerji gerektiriyor. Bu da hızlı ısınmaya yol açarak mıknatısın kullanılabileceği süreyi sınıflandırılıyor. Böyle bir manyetik alan üretebilen diğer mıknatısların çoğu zorlamaya dayanamıyor ve tek kullanımın ardından önemli ölçüde bozuluyor, ama Darbeli Elektrik Alan Tesisindeki mıknatıs tekrar tekrar kullanılabiliyor. Her seans sadece 15 milisaniye sürüyor ama bilim insanlarının ölçüm yapmaları için bu süre bile yeterli. Mıknatıs, -198,15°C sıcaklıktaki bir sıvı azot tankının içinde duruyor. Bu sayede, patlama sırasında ısınması biraz da olsa azaltılıyor. Mıknatıs, kullanıldıktan bir saat sonra tekrar kullanıma hazır hale geliyor.
Kasım Ayı Okuduğum Eserler
Hedef: 30 Okunan: 120 Okuduğum Eserler: 1-
Ömer Seyfettin
Ömer Seyfettin
&
Bahar ve Kelebekler
Bahar ve Kelebekler
2- https://1000kitap.com/kitap/diyanet-dergisi-aile-eki-kasim-2018--141370 3-
Ayfer Tunç
Ayfer Tunç
& https://1000kitap.com/kitap/suzan-defter--265938 4-
251 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.