Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Allah gönlüme ne akıttıysa ben de onu Ebubekir'in (ra) gönlüne akıttım."
Sayfa 107
Efendimiz (sav) : "Bu ümmetin muhaddesleri (ilhama açık olanlanı) vardır; Ömer (ra) onlardandır." buyurmuştur.
Sayfa 89
Reklam
İbni Abbas'ın (ra) "Bir gece Ali b. Ebi Talib'in yanındaydım. Gecenin başından sabaha kadar besmelenin "be" harfinin açıklamasını yaptı. Kendimi koca bir denizin yanında küçücük bir gölet gibi hissettim." demesi de sözümüzü güçlendirir. İşte bu yüzden Resûl-i Zişan sallallahu aleyhi ve sellem: "Ben ilmin şehriyim, Ali ise kapısıdır" ve "Muhakkak ki ilmin öyle gizli ve mahfuz bir kısmı vardır ki onu sadece Allah'ı bilen alimler bilebilirler. Onlar konuştukları zaman da kendilerini yalnız Hak'tan gafil olanlar inkar eder" buyurmuştur.
Sayfa 44
Çoğumuzun cevabını yanlış bildiği o soru:
Sual: Kader meselesinde duaların yeri nedir? Dualarımız kaderimizi değiştirmiş mi oluyor? Sadaka belayı defeder mi? Yani amellerimiz, isteklerimiz kaderlerimizi değiştirir mi? Cevap: Değiştirmez. Kaderimiz bellidir. Muallak olan kısmı bizim irademizi ne yönde kullanacağımıza bağlı olarak tahakkuk ediyor. Cenâb-ı Hakk bunu biliyor mu? Tabii ki biliyor. O bize göre muallak, Cenab-ı Hakk onun nasıl tahakkuk edeceğini biliyor, biz bilmiyoruz. Bizim tercihimiz hangi yönde olursa Cenâb-ı Hakk onu o şekilde yaratıyor ama bizim tercihimizin hangi yönde olacağını da biliyor. Meşhur bir misaldir: Yahudi'nin biri Hz. Ali (ra)'a gelmiş, elinde bir lokma var. Demiş ki, "Bu benim nasibim mi, değil mi?" Hz. Ali (r.a), nasibin dese adam yere atacak yemeyecek. Nasibin değil dese ağzına atıp yiyecek. Hz. Ali (r.a) ona "Yersen nasibin, yemezsen değil" diye cevap vermiş. Dilimizde bir söz var: "Yersen yoğurt, içersen ayran". Dolayısıyla muallak kısmını, Cenâb-ı Hakk tercihlerimize bırakmış ama tercihlerimizi hangi yönde kullanacağımızı biliyor. Dolayısıyla bu muallaklık bize göredir, Cenab-ı Hakk'a göre değildir. O, neyin nasıl olacağını biliyor.
İmam Kastalani (ö. 923/1517) Mevahibü'l-Ledünniye isimli eserinde Peygamber (sav.) in vefatının duyulduğu ilk anda sahabilerin çeşitli ruh hallerine girdiğini bir grubun aklı başından gidercesine tepki gösterdiğini ve Hz. Ömer (r.a.) 'ın da bu zümreden olduğu, bir grubun bedenlerinden kuvvetin çekilip haberi duydukları yerde kalakaldıklarını ki Hz. Ali (ra.) bu zümreden olduğunu hatta kimi sahabenin üzüntüden vefat ettiği ki Abdullah b. Uneys (r.a.) in onlardan olduğunu belirtmektedir.İşte bu elim hadisenin peşi sıra yaşananlar Hz. Ebubekir (r.a.) 'ın metanetli duruş ve beyanıyla anında aşılmış ve daha sonradan tefrikaya zemin teşkil edecek bir surette yeniden açılmamak üzere kapanmıştır.
Sayfa 121Kitabı okudu
Hz.Ebubekir
"Nübüvvetin en büyük mûcizesi Kur'ân, Kur'ân'ın en büyük mûcizesi sahâbe , sahâbenin en büyük mûcizesi Hz.Ebû Bekir (Ra) olmuştur." Ne kutlu bir şahsiyet , ne ulu bir zât... Allah layık etsin...
Reklam
Hz. Ebubekir Ra demiştir ki:" Her kitapta bir sır vardır, Kur'an'ın sırrı da sûre başlarındaki harflerdir."
doyasıya ..
Hz. Ebu Bekir (ra) şöyle buyuruyor; "Allah'a ibadet etmenin tadına varayım diye Müslüman olduğumdan beri doyasıya yemedim. Allah'a kavuşmak şevki ile kanasıya içmedim. Çünkü çok yemek, az ibadete sebep olur, insan çok yiyince vücudu ağırlaşır, gözkapaklarına ağırlık çöker, âzâları gevşer. Böyle bir kimsenin elinden, kendini ne kadar zorlarsa zorlasın, uykudan başka bir şey gelmez, çöplüğe atılmış bir leş gibi olur"
Sayfa 19 - Çelik YayıneviKitabı okudu
'Ebu Cehil'in bir zamanlar evinin olduğu yerde bugün ne hikmetse buranın bugün umumi bir tuvalet haline gelmiş olduğunu görüyoruz. Ancak burada gözden kaçırılmaması gereken bir detay var ki o da Ebu Cehil'in evinin, Kâbe'ye hem Peygamberimiz'den (sas) hem de Hz.Ebubekir'den (ra) daha yakın olması. Demek ki bazen maddi yakınlık insana herhangi bir fazilet kazandırmıyormuş.'
Reklam
Hz. Ebubekir Efendimiz (ra.) der ki, Allah Rasulü’nden duy­dum, buyurdular ki: “ Günah işleyen bir insan kalkar abdest alır ve namaz kılarak Allah’tan bağışlanma dilerse Allah onu bağışlar”.
Sahabe İklimi
Nübüvvetin en büyük mucizesi Kur'ân , Kur'ân'ın en büyük mucizesi sahâbe, Sahâbe'nin en büyük mucizesi ise Hz.Ebubekir (ra) olmuştur.
Sayfa 21 - Siyer yayınlarıKitabı okuyacak
Hz.Ebubekir (ra) İnciler
-Muhabbeti yüreğinin esası kıl ki imanın tadına varasın. -Sadakati aklının esası kıl ki doğruluktan ayrılmayasın. -Teslimiyeti hayatının esası kıl ki yanlış yollara sapmayasın. -Celâdeti duygularının esası kıl ki hak adına aslan gibi kükreyesin. -Evveliyeti hedeflerinin esası kıl ki hayırlarda yarışasın, hayır işlemeye doymayasın.
O(sav) söylüyorsa doğrudur. Sen ne güzel dostsun, yoldaşsın ya Ebubekir(ra).
636 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.