Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
J.W. von Goethe islam dillerini öğrenmeyi öğütlüyor Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) tanıdığı Arap-İslâm kaynaklarına karşı duyduğu hayranlığı şöyle dile getiriyordu: «Bu harikulade akılların meyvelerinden nasibimizi almak istiyorsak, kendimizi doğuya kavuşturalım, onun kendisi bize gelemeyeceğine göre. Tercümeler bizi sürüklemek, bize kılavuzluk etmek açısından baha biçilmez değerde olabilirler, ama... bu kitaplardaki dil, dil olarak, ilk rolu oynuyor. Bu hazinelerin kaynaklarını aracısız tanımayı kim istemez ki!» Tanıyabiliyorsa bir kimse kendini Ve başkalarını, görecektir burda da Doğu ve Batı'nın Birbirinden ayrılamaz olduğunu. J.W. von Goethe (Doğu Batı Divanı)
Sayfa 176Kitabı okudu
İslam kültür dünyasının 800 yıl kadar süren kreatif katkısını tanımayan veya tanımamazlıktan gelen yapmacık "Rönesans" tasarımının, tarihsel gerçeğe tamamen aykırı olduğu düşüncesi- ni J.G. Herder (1744-1803), J.W. Goethe (1749-1832) ve Alexander von Humboldt (1769-1859) gibi büyük hümanistlerin savundukları sırada, Müslümanların daima minnettarlıkla anacakları bir grup oryantalist Arapça doğal bilimlerin etütleriyle ortaya çıktılar.
Sayfa 175Kitabı okudu
Reklam
126 syf.
9/10 puan verdi
Bir kitap olsaydım Werther olurdum.
Aşkın nedenli ölümcül bir hastalık olduğunu bir kez daha öğrendiğimiz, bir insanın kendi olmaktan geçip o olduğu, gecenin üçünde sususluktan uyanıp ta önce zifiri karanlıkta onun yüzünü dünyanın tüm ışıklarıyla görüp, sonra tüm ışıkların ebediyen söndüğü o hüzünlü eser.. J. W. V. Goethe ye teşekkürler.
Genç Werther'in Acıları
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021121,6bin okunma
Bir insanın başına gelebilecek en kötü şey, o kişinin kendisi hakkında kötü düşünmesidir. - J.W. Goethe
Ne istediğini bilmek ...
"Kötülüklerden kurtulmak isteyen her zaman ne istediğini bilir. Sahip olduğundan daha iyisini isteyen bakar kördür." J.W. von Goethe - Gönül Yakınlıkları (1749-1832)
Goethe İslâm Dillerini Öğrenmeyi Öğütlüyor
Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) tanıdığı Arap-İslam kaynaklarına karşı duyduğu hayranlığı şöyle dile getiriyordu: Bu harikulade akılların meyvelerinden nasibimizi almak istiyorsak kendimizi doğuya kavuşturalım onun kendisi bize gelmeyeceğine göre tercümeler bizi sürüklemek bize kılavuzluk etmek açısından paha biçilmez derdi olabilirler ama... bu kitaplardaki dil, dil olarak, ilk rolü oynuyor bu hazinelerin kaynaklarını aracısız tanımayı Kim istemez ki! Tanıyabiliyorsa bir kimse kendini Ve başkalarını, görecektir burada da Doğu ve Batı'nın Birbirinden ayrılmaz olduğunu J.w.von Goethe , Doğu Batı Divanı
Sayfa 189Kitabı okudu
Reklam
Tanıyabiliyorsa bir kimse kendini Ve başkalarını, görecektir burda da Doğu ve Batı'nın Birbirinden ayrılamaz olduğunu. J.W. von Goethe (Doğu Batı Divanı)
Mephisto | J. W. Von Goethe, Faust, 1. Kısım
Aklı, bilimi, insanın en yüksek kudretini hakir gör bakalım! Göz bağlayıcı ve büyücülükleriyle yalanın ruhundan medet um. Şimdiden avucumun içindesin!
Sayfa 33 - Türkiye İş Bankası ve Kültür YayınlarıKitabı okudu
7-J. W. Goethe, Jery und Bately W erke XI.
¶ "O zaman git. Sadakati hor gör. Pişmanlık peşinden gelecektir."
Sayfa 177Kitabı okudu
280 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Zweig'ın bu eseri bazı önemli tarihi olayları ve tarihi kişilikleri anlattığı denemelerinden oluşuyor. Bize o tarihi an'ları anlatıyor. Kitap tam bir bilgi ve kültür şöleni. Denemelerin başlıkları şu şekilde; * Bizansın Fethi (29 Mayıs 1453) İstanbul'un fethini kısaca anlatıyor fakat Zweig'ın bu konu ile ilgili yararlandığı
Yıldızın Parladığı Anlar
Yıldızın Parladığı AnlarStefan Zweig · Cem Yayınevi · 19745,6bin okunma
450 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.