Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Esra

Esra
@jodie_aiden
Gazi gsf
Ankara
38 okur puanı
Nisan 2018 tarihinde katıldı
" Yaradılışın kesin zamanı.Sıfır zamanı." Bugün bile bilim yaradılışın ilk zamanını anlayamıyor. Denklemlerimiz zamansız evreni etkin biçimde açıklayabiliyor, ama işin içine zaman girince, sıfır zamanına yaklaştıkça, birden tüm matematiksel hesaplar bozuluyor ve her şey anlamsızlaşıyor.
Sayfa 86
Reklam
İncil, evreni Tanrı'nın yarattığını söyler. "Tanrı 'ışık olsun ' demiş ve gördüğümüz her şey bir anda yoktan var olmuştur. Ama ne yazık ki, fiziğin temel yasaları, maddenin yoktan var olamayacağını söyler. Bay Langdon bu ikilemi bir yerlerde okumuştu. Tanrı'nın "hiçbir şeyden bir şey " yarattığı fikri, modern fiziğin kabul edilen kurallarına aykırıydı ve bu yüzden bilim adamları Başlangıç'ın bilimsel açıdan saçma olduğunu iddia ediyorlardı. Büyük patlama teorisi, evrenin yaratılmasında tek modeldi. Teoriye göre, enerjinin yoğunlaştığı tek bir nokta müthiş bir patlamayla dışa doğru yayılarak evreni oluşturmuştu. Ve Büyük Patlama fikri ilk olarak, Katolik kilisesinde bir keşiş olan (1927) de, Georges Lemaitre tarafından önerildi,;Harvard'lı bir astronom olan Edwin Hubble ise (1929), Büyük Patlama'nın bilimsel açıdan mümkün olduğunu kanıtlayacak deliller toplayarak, fikri doğruladı.
Sayfa 85
Türkiye'de üniversitenin kalitesizliği ve üniversite dışı bilim kurumlarının yaşamasına politik güç tarafından izin verilmesi, halk eğitimi konusunda yıllardır Türkiye'yi topal bırakmıştır.
Sayfa 13

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Agnostisizme göre teistler ve ateistler sadece çıkarımlardan yola çıkarak Tanrı hakkında hükümde bulunurlar. Örneğin teiste göre var olan her şeyin bir sebebi varken, bu sebepler zinciri sonsuza kadar gidemeyeceğine göre ilk sebep Tanrıdır. Ateistlere göre ise bu önermelere göre Tanrı'nın bir sebebi olmalıyken, şu halde Tanrı var olamaz. İşte bu noktada agnostik "ikinizde haklı olabilirsiniz" der. "Ama hiç birimiz gerçek anlamda Tanrı'nın var olduğunu bilemeyiz." Bu nedenle agnostikler, teist ve ateistleri rasyonel olmakla suçlamaktadırlar.
Sayfa 17
Agnostisizmin tarih itibariyle, bilimin denetiminden yoksun insan düşüncesinin düştüğü büyük yanılgılara bir tepki olarak doğduğunu söylemek mümkündür. Bu tepkiyi ilk kez Antikçağ Yunan filozofları göstermişlerdir.
Sayfa 17
Reklam
Thomas Huxley, agnostisizm kavramını -kendi ifadesiyle icat ederken zıttı olan gnostisizm kavramından haraket etmiştir. Gnostisizm terimi, " bilgi, hikmet, marifet " anlamlarına gelen gnostikos kelimelerine dayanır.
Sayfa 9
Rönesans'ın yeniçağda ortaya çıktığı doğrudur.Ancak insanlık topyekûn geçmez yeni bir çağa. Neticede farklı bir dönem başlamıştı belki ama ortaçağda kalanların sayısı azımsanmayacak kadar azdı. Onlar bilimi, sanatı ve teknolojik gelişmeleri ''günah " kabul eden, zihniyetleri kadar tehlikeli eylemleri gerçekleştirme potansiyeline sahip insanlardı
Sayfa 24
Altın oran,
Matematik ve sanatta, bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği sanılan geometrik ve sayısal bir oran bağıntısıdır. Eski Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından keşfedilmiş, mimaride ve sanatta kullanılmıştır.
Sayfa 25
" Fizik kuralları, Tanrı'nın şaheserini boyamak için yeryüzüne yaydığı tuvaldir."
Sayfa 77
" Bazen gerçeği bulmak için dağları yerinden oynatmak gerekir."
Sayfa 72
Reklam
Naziler gamalı haçı Hindulardan almıştı, Hristiyanlar haç şeklini Mısırlılardan alıp benimsediler.
Sayfa 55
"Hayat küçük ve önemsiz olanda gizlidir, yuvasını buralara yapar."
Church, meditasyon yaptığımız zaman, "Beynimizin mutluluk üreten bölümünü büyütüyoruz." demiştir.
Sayfa 67 - Mark Wolynn
Dr. Church, "Zihinlerimizi iyilik halinin olumlu resimleriyle doldurmak, iyileşme sürecini güçlendiren bir epigenetik ortam oluşturabilir. " diye söyler.
Sayfa 67 - Mark Wolynn
" Neyi hayal edersek onu mümkün kılarız."
Sayfa 67 - Mark Wolynn
42 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.