Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Alıcılar yalan söyler." Bu kasti değil. İnsanlar ne istediklerini bilmezler. "Benim emlakçımın bu kadar başarılı olmasının sebeplerinden biri de müşterilerinin ne istediğini çıkarsamakta çok becerikli olması ve onların tercihlerini genellikle onlardan daha iyi bilmesidir."
"Eşim sakince 'Ben sana bakarım' dedi. Gerçekten hissederek söyledi bunu. Gerçekten hissettiğini hissettim. İntihar edecek olmamın nedeni buydu; babama, ona ya da bir başkasına yük olmayı hiç istememek. Yük olmaktan - nedenlerini, buraya kadar okunanları anladıysanız belki tahmin edersiniz- deli gibi korkan biriyimdir çünkü. Babam da kuruyor benzer cümleleri ancak elinde değil, gerçekleştiremiyor. Ya da babamın kastı daha farklı. Yaşamak değil."
Sayfa 200
Reklam
Toplumu izliyorum. Toplum senin özgür kalmanı istemez, kendi başına akmanı istemez, toplum uyum ister ve onların uyumdan kastı senin kendilerine benzemendir.
Sayfa 237 - Destek Yayınları
Çünkü bir yaşamın asıl bütünlüğü, gizli bir bütünlüktür ve en etkin olduğu nokta da kendini kasti olmaksızın gizlediği noktadır.
Fiziksel bir eksiklik, zihinsel bir aşırılık yaratabilirdi. Sanki süreç, tersine de işleyebiliyordu. Zihinsel aşırılık, kendi amaçları doğrultusunda, kasti bir yalnızlığın gönüllü körlük ve sağırlığını, yapay bir zevklerden el çekme iktidarsızlığını doğurabiliyordu.
Görmüyorsun beni Bilmiyorsun ve kasti duymuyorsun beni Niye hissetmiyor elin Ölüyorum kalbime sıktığından beri
Reklam
Türküler şahit
Türküler söylersin kastı kapalı Mısralara yüklediğin kim ola?
"ama hata yapma ya da başkalarını mutsuz etme kastı olmadan da hata yapılabilir ve üzüntü verilebilir. Düşüncesizlik, başka insanların duygularına karşı dikkatsizlik, kararsızlık da aynı işi görür."
Sayfa 142Kitabı okudu
Stalin döneminin en yıkıcı mirası "kıtlık" nedeniyle yaşanan ölümlerdir. 1930-1933 yılları arasında 5 milyon kişi hayatını kaybetmiştir. Snyder bu sayının 3.3 milyonunun ise Sovyet Ukrayna'da 1932-1933 yılları arasında hayatını kaybettiğini belirtmektedir(Snyder: 2011). Ancak sayının daha yüksek olduğu ileri sürülmektedir. 1932-1933 yıllarında Stalin rejiminin uyguladığı Ukrayna'daki bu açlık politikası yüzünden, " Holodomor" yani açlıktan ölüm anlamına gelen bu politika sonucunda, sayıları 7-10 milyon arasında değişen insanın öldüğü ileri sürülmektedir.(Alekseyenko, vd,2007:3) Snyder ise bu ölümlerin "milliyet" kavramı ile bağlantılı kasti ölümler olduğunu belirtmektedir. Nitekim açlık nedeniyle ölümlerin fazlasıyla görüldüğü bir diğer yer ise 1.3 milyon kişinin hayatını kaybettiği Sovyet Kazakistan'dır.(Snyder,2011)
Stratejik göç mühendisliği tabiri, devletler ya da devlet dışı aktörler tarafından, belli bir bölgede yaşayan nüfusun güçlendirilmesi, zayıflatılması ya da muhtevasının değiştirilmesini sağlayan yollarla, askeri ve siyasi amaçlar dahilinde kasti şekilde yaratılmış iç ve dış göçleri ifade ediyor… Mühendislik eseri göçleri yaratan araçlar, tehditten askeri güç kullanımına, kazanç vaadinden finansal teşviklere, hatta normalde kapalı olan sınırların açılıp basitçe geçişin kolaylaştırılmasına uzanan geniş bir skalayı kapsıyor.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.