Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Burada "bülbül"den kastı "millet"
Bülbül kadar dili güzel olan başka bir varlık var mıdır? Nice aşıkları heyecana getiren, insanları sarhoşa çeviren bu dil değil midir?
Sayfa 133Kitabı okudu
·
Puan vermedi
"Ya saadetine yahut felâketine doğru yürür insanoğlu."
"Kişinin yaşamı, uzaklıklar ile yakınlıklar arasında yürür : kişi, ne yaparsa yapsın, hep, ya, birşeylere —birilerine— yaklaşıyor, ya da birşeylerden —birilerinden— uzaklaşıyordur — hiçbirzaman, biryerde —birileri ile birlikte—, duruyor değil: hep yürüyor..." Tamda bu cümlelerle başladı kitabın heyecan noktası.... Oruç Aruoba,hani hep
Uzak
UzakOruç Aruoba · Metis Yayıncılık · 20203,004 okunma
Reklam
Kedinin Sahibi Kim?
Süreyya'nın benliği Yaratıcının kediye hayat bağışlamasını, onun her ihtiyacını görmesini, her an onunla ilgilenmesini, ona en güzel biçimi vermesini, tüylerini olabilecek en güzel şekilde yaratmasını görmezlikten gelip, kedisi için yapageldiği tek şeyi yani onu besleme fiilini -ki o da Yaratıcının verdiği ikram etme, yardım etme, merhamet ve
Ey felek gayrı yeter aksine devrânın hele Kat’i yüz buldu zamânında gürûh-ı cehele Kimi te’lîf-i kitâb etmeye eyler acele Kiminin kastı kasîde demeye ya gazele Ne kara günlere kaldık ki bu demlerde hele Geçinir ehl-i kemâl ile beraber cehele ... Kimi birkaç nazm-ı vâhisiyle Hassân geçinir Vehm-i zâtisiyle kimi Hâce Selmân geçinir Kimi ehl-i ilim irfân ile yeksân geçinir Hepsi aslında bir hayvân iken insân geçinir Ne kara günlere kaldık ki bu demlerde hele Geçinir ehl-i kemâl ile beraber cehele ... Bu ne hikmet ki cehil izzet ü rağbette bugün Cehlin ardında hamâkat hâl-i nevbette bugün Dehâlet ihânet riyâ bâb-ı hizmette bugün Feyziyâ ilm ü fazilet cümle nekbette bugün Ne kara güne kaldı ki bu demlerde hele Geçinir ehl-i kemâl ile beraber cehele -Ahmed Feyzi Çorumî-
Stratejik göç mühendisliği tabiri, devletler ya da devlet dışı aktörler tarafından, belli bir bölgede yaşayan nüfusun güçlendirilmesi, zayıflatılması ya da muhtevasının değiştirilmesini sağlayan yollarla, askeri ve siyasi amaçlar dahilinde kasti şekilde yaratılmış iç ve dış göçleri ifade ediyor… Mühendislik eseri göçleri yaratan araçlar, tehditten askeri güç kullanımına, kazanç vaadinden finansal teşviklere, hatta normalde kapalı olan sınırların açılıp basitçe geçişin kolaylaştırılmasına uzanan geniş bir skalayı kapsıyor.
Ben meşhur bir Anne ile babanın çocuğuyum.Başarılı ebeveynlerin çocukları silik olur. Bir şeyler ispat eden çocuklar genelde orta direk ailelerin hırslı anne babalarından doğan tiplerdir. Bu orta direkler çocukları için ellerinden geleni yaparlar. Ama bir anne yahut baba başarılıysa yani büyükse yani kocamansa aynada sadece kendini görebilir. Her konuda söyleyecek parlak kelimeleri vardır. Kendileri o kadar vakitlerini alıyordu ki, benim bir kuyuya düştüğümü görmediler. Kasti olmayan cinayet.
Reklam
“Hata yapma ya da başkalarını mutsuz etme kastı olmadan da hata yapılabilir ve üzüntü verilebilir. Düşüncesizlik, başka insanların duygularına karşı dikkatsizlik, kararsızlık da aynı işi görür.”
Paradoks
“Fiziksel bir eksiklik, zihinsel bir aşırılık yaratabilirdi. Sanki süreç, tersine de işleyebiliyordu. Zihinsel aşırılık, kendi amaçları doğrultusunda, kasti bir yalnızlığın gönüllü körlük ve sağırlığını, yapay bir zevklerden el çekme iktidarsızlığını doğurabiliyordu.”
YERYÜZÜ GÜZEL VE OLDUKÇA SAKİN BİR YERDİR. Değişen şeyler olur, fakat bunlar da çok yavaş değişir. Olabilir ki, yaşamımızı bir fırtınadan daha şiddetli bir doğal felaket görmeden tamamlayabiliriz. Böylece gerilimsiz ve endişesiz olabiliriz. Ne var ki, doğanın tarihinde kayıtlar açık seçiktir. Dünyaların her zaman için yok olması kaçınılmazdır. Biz insanlar bile kendi felaketlerimizi yaratmaya varan bir tekniğe ulaşmışızdır. Bu kasti olabileceği gibi, bilmeden ihmal sonucu da gerçekleşebilir. Uzun geçmişin felaket izlerinin korunduğu diğer gezegenlerde büyük felaketlere ilişkin bir sürü kanıl duruyor. Bütün iş zaman dilimi sorunudur. Yüz yıl içinde olması düşünülemeyecek bir felaket yüz milyon yılda gerçekleşebilir. Yerküremizde içinde bulunduğumuz yüzyılda bile, kötü doğal olaylarla karşılaşılmıştır.
294 syf.
·
Puan vermedi
·
16 günde okudu
Kötülük kavramı felsefe tarihinde diğer birçok kavram gibi net bir şekilde tanımlanamamış kavramlardandır. Herkes tarafından kabul edilebilir bir ahlak anlayışının olmayışı da kötü ile iyi arasındaki ayrımı daha da belirsizleştirmiştir. Kötü kendi içinde doğal ve ahlaki kötülük olarak ikiye ayrılır. Doğal kötülük, kaynağı her türlü iradeli
Kötülüğün Felsefesi
Kötülüğün FelsefesiLars Svendsen · Redingot · 201847 okunma
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.