Alma ve Yedi Canavar Konusu

Meliha Çalıkuşu

@MelihaCalikusu
23 Şubat 13:26
10/10 puan verdi
Kitap çok güzel. Naif bir tondan insanlara bazı ya da çoğu insanın yaşadığı sıkıntıları anlatıyor. Nasılsın hareket edebiliriz ve aslında ne oluyor da işler karmaşıklaşıyor bunları anlatıyor. Çok güzel herkes okumalı. Birbirimizi daha iyi anlayabilmek için.
4 etkileşim
Hope

Hope

@karouhope
02 Ocak 23:14
Puan vermedi
Her ne kadar çocuk kitabı adı altında yayınlansa da benim yaş grubumun okuyabileceği kitap. Konusundaysa depresyon ve anksyite'si olan alma'nin ve o depresyonla, anksyite'yle savaşmaya çalışan çocuğun hikayesi. Kendinde o gücü bulup, iyileşmesi ve bu sürecin zor olsa da yanında onu destekleyenler olduğu için bunun üstesinden geleceğini fark etmesi. Gerçekten gurur duyulacak şeylerden biriydi benim için. Hepimizin içinde ki o gücü bulup dışarı çıkarmamız ve pes etmemiz gerektiğini hatırlatan bir kitap oldu benim için. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar.
43 etkileşim
Duru Gürel

Duru Gürel

@Duru_grl
20 Ağustos 15:24
7/10 puan verdi
Öncelikle kitabın göze batan iç tasarımından bahsetmek istiyorum. Kitabımız bir öykü kitabı ve bu öyküyü sayfa içi resimler, renkler ve farklı puntolar ile harkulade hale getirmişler, çok hoşuma gitti. Kitabımız da insanların piskolojik sorunlarını yada nefis dediğimiz bizi üşenmeye yeni şeyler üretmekten alı koyan sürekli kendisiyle çatışma halinde olduğumuz şeyleri karanlık adı altında daha anlaşılır bir kavrama sığdırıp Alma'nın bu sorunlar ile nasıl başa çıktığını anlatan bir kitapdı. Yanlış yapmaktan, insanların size gülmesinden, küçük görmesinden ve yanlız kalmaktan korkmayın ve endişelerinizi, korkularınızı yakınlarınız ile paylaşın. Açıkcası kitapta Alma'nın sorunları ile nasıl başa çıktığı anlatılsa da benim değinmek istediğim başka bir konu daha var. Aile. Evet, çoçuklarımızla aramızda kurduğumuz bağın her düştüklerinde elimizi uzattığımızı bilecek şekilde olması gerekli. Kendilerini kötü histteklirin de, ağlamak istediklerin de ailem arkamda diyip sığına bilecekleri bir yerleri olmalı bu gerçekten paha biçilemez bir duygu. Umuyorum ki bu duyguyu aşılaya bilir ve onların kendi içlerinde verdikleri savaşları kolaylaştıra biliriz.
2 etkileşim
ezgi kokten

ezgi kokten

@liahadid
11 Temmuz 01:43
7/10 puan verdi
Beni reading slump’tan az da olsa çıkartı bu kitap. Bir oturuşta bitirdim. İyi bir kitabtı ama çokta yardımcı olucak bir kitap olduğunu duşunmuyorum açıkçası. Bazı açılardan farklı bakmanızı sağlıyabilir ama bir çözüm vermez. Yani bana vermedi.
1 etkileşim
Sevcan Yalçınkaya

Sevcan Yalçınkaya

@Sevcan134
11 Şubat 11:11
9/10 puan verdi
Güzel bir kitaptı. Eğer daha küçük yaşta karanlıktan korkarken okusaydım çok işe yarayabilirdi bu yüzden karanlıktan korkan ortaokul seviyesine kadar herkese bu kitabı alabilirsiniz bence yararlı olabilir. Bunun dışında kitabın iç dizaynını çok beğendim. Görsellerin olması da hoştu okuyan çocukları kitaba daha çok çekebilir. Yaş sınırlaması yok bence Genç Timaş'tan çıkan her kitabın her yaşa hitap ettiğini düşünüyorum
8 etkileşim

55-64 Yaş
65+ Yaş

Alma ve Yedi Canavar Sözleri ve Alıntılar

01 Aralık 2022 13:01
Onu anlamıyorlardı. Etrafındaki hiç kimse Alma'nın gerçekten ne istediğini, neyi hak ettiğini ya da neye ihtiyacı olduğunu bilmiyordu.
73 etkileşim

02 Aralık 2022 15:53
Alma'nın bütün canavarları da pes etmesini istiyordu. Hepsi, Alma'nın perdeleri kapalı odasında kalmasını, uyumasını ya da başka hiçbir şeyin önemi yokmuş gibi davranmasını istiyordu. Her şeyin gereksiz olduğuna, yatağına sığınmak dışında hiçbir şeyin ona iyi gelmeyeceğine inanmasını istiyorlardı.
66 etkileşim

02 Aralık 2022 14:00
Canavarlar sadece seni rahatsız etmiyor, Alma. Canavarlar birçok yatağın altına gizleniyorlar. Birilerine onları gördüğümüzü söylememizden hiç hoşlanmıyorlar çünkü ancak bunu yapmazsak büyümeye devam edebilirler. Bu şekilde gittiğimiz her yere bizimle birlikte gelebiliyorlar. Ama onlardan bahsettiğimizde aslında canavarların her yerde olduğunu ve birçok insanın onları görebildiğini anlarız... Böylece küçülürler, değil mi?
57 etkileşim
hümeyra

hümeyra

@nepenthelibrary
23 Temmuz 19:04
Alma’nın neden ortadan kaybolduğunu anlamıyorlardı. Normalde herhangi biri, ilaç alıp hemen iyileşebilirken Alma’nın başının ya da karnının birdenbire ağrımaya başlamasının ve yataktan çıkmamasının nedenini anlamıyorlardı. Her zaman çok konuşan Alma’nın neden bu kadar sustuğunu da anlamıyorlardı. Alma’dan yayılan ışığın neden titrediğini, Alma’nın içinde hiç ışık kalmadığını anlamıyorlardı. Üzerindeki ışığın -doğal ışığını kaybettiğini belli etmemek için giydiği- pırıltılı ceketinden geldiğinin anlaşılmasından ne kadar korktuğunu anlamıyorlardı.
1 etkileşim

01 Aralık 2022 10:59
- Çok sık özür diliyorsan hata yapıyorsun demektir. Ne kadar özür dilediğinin bir önemi yok, hiç kimse sürekli hata yapan birini sevmez! Kısacası, karanlıkta kaldığında çalar saat bozuk olduğu için bir yere gecikebilirsin. Böyle bir durumda özür dilemek zorunda kalırsın ama belki de hiç kimse seni affetmek istemez çünkü insanlar hata yapan kişilerden sıkılırlar ve geç kalmak bir hatadır. Yaptığın tek hata bu mu peki?
37 etkileşim

Alma ve Yedi Canavar İletileri