Neden Bu Kadar Zordur ve Yine De Nasıl Mümkün Olur?

Aşk

Wilhelm Schmid
Mart 2014
İletişim Yayınevi
Orijinal Adı:
Liebe. Warum sie so schwierig ist und wie sie dennoch gelingt
Orijinal Dil:
Almanca

Aşk: Bir Nefes Gibi Var Olmak Üzerine..
2025 3. kitabı
Aşkın doğası gereği tanımsız ve sınırları belirsiz olması, onu bir bilmeceye dönüştürüyor. Schmid de bunu fark etmiş olacak ki kitabına şu soruyla başlıyor: “Birisi bana aşkı açıklayabilir
Hayata Dair
AşkWilhelm Schmid · İletişim Yayınevi · 20141,211 okunma
Vahşi bir ata eyer vurmak: Nefes alan aşk?
2025 6. kitabı
Okunma: 17 Mart 2025 04:37
Kitabı okurken sık sık karşılaştığım bir tabir olan "aşkın nefes alabilirliği" üzerinden bir inceleme yazmaya karar verdim. Çünkü bence aşk kesinlikle bu değil, olmalı mı peki,
OLMAYAN AŞKLAR HAYATI
2021 7. kitabı
Herkes yapamaz işte öyle iki günlük değldi yaptınız olmayan aşklara şiirler şarkılar ölümler yaptınız ama hiçbiri değildi işte bir leyla bir mecnun olmak kolay değildi sevdiğinin arkasında oracıkta veda etmek değildi işte.
Aşk
2020 3. kitabı
Okunma: 29 Şubat 2020 23:20
Yazarımız Aşk’ı kendi bakış açışına göre ele almış, onu her şeyden bir tutam ekler gibi derlemişti Kitabın ilerleyişi çok hoştu, önce renklerin tonuna göre Aşk’ı okuyoruz, ardından konulara göre Yazarın yorumlamasını beğendim, kendi düşüncelerimle uyuşuyordu, bazı kısımlarda ise durdum düşündüm Kitap ince olmakla kalmayıp hızlı da ilerletiyor kendini. Aşk’ı bir ilişkim olduğunda tekrar okumak isterim. İlişkiye dair olaylara farkındalığı arttırdığını düşünüyorum ya da farklı bir bakış açısı kazandırdığını.. Yazarın “Mutsuz Olmak” kitabı da elimde var, doğru zamanda onu da okumak istiyorum. “Mutsuz Olmak” da kendini nasıl yansıttığını merak ediyorum Aşk’a farklı bir tondan bakmak isteyenlere şimdiden.. İyi Okumalar!
·84 syf.·
2026 10. kitabı
Yazardan okuduğum ikinci kitap oldu. İlk olarak Mutsuz Olmak adlı kitabını okumuş, onu da çok beğenmiştim. Yazarın düşüncelerini dayatmadan sessiz, sakin bir anlatım ile düşüncelerini aktarımını çok seviyorum. Okurken düşündüren, sorgulatan, ben bunu böyle yapıyorum, bunu yanlış yapıyorum dedirten bir yanı var. Anlattıklarını “Bunu böyle yapmalısınız, mutlak doğru budur.” şeklinde anlatmadığı için kendinizce de çıkarımlarda bulunuyor, anlattıkları üzerinden sorgulama yapabiliyorsunuz. Aşk üzerine herkes bir şeyler yazıyor, herkes konuşuyor biliyorum. Bu kitap da size hiç anlatılmayan bir şey sunacak demiyorum zaten. Hepimizin ilişkilerimizde aşina olduğumuz, birebir uyguladığımız şeyleri yazar yedi renk üzerinden kendince yaklaşımları ile değerlendirmiş. Her bir yaklaşım 2-3 sayfalık bir yer kaplıyor. Haliyle sıkılmadan okumuş oluyorsunuz. Çok fazla altını çizdiğim ve beğendiğim bir kitap oldu. Özellikler ilişkiler açısından çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Tam bir sevgiliye/eşe hediye etmelik ya da birlikte okumalık kitap diyebilirim.
Aşkı arayanlara ...
2024 7. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2024 00:04
İnsanlık tarihi yıllardır romanlarda , filmlerde , şiirlerde bu kavrama kafa yorar. Felsefe ve psikolojiyi buluşturup aşk üzerine kafa yoran bir metin okumak isteyenler için güzel bir çalışma olmuş . Sadakat, kıskançlık, güç , para , cinsellik, dostluk ve aşk dengesi, flört, kurallı mı spontan bir ilişki mi, gibi durumlara aşkın doğasına uygun şekilde çözümlemeler arayan güzel bir sorgulama. Keyifli okumalar...
2020 16. kitabı
Okunma: 31 Mart 2020 17:47
Kitabı ırvin yalom'un varoluşçu psikoterapi kitabının kaynakçasında görmüştüm o yüzden aldım. Bir oturuşta okunacak bir kitap ama aynı zamanda içeriği kesinlikle dolu öyle hızlı bir şekilde okuyup geçiştirilebilecek bir kitap değil. Aşk üzerine düşünülmüş ve çağımıza göre tekrar yorumlanmış ve aşkın evrelerine bölüm olarak değinilmiş ve evreleri bittikten sonra aşk okulu olsa içerisinde ne tür dersler olur diye bir son bölüm eklenmiş. Kesinlikle ayırdığınız vakti değer bir kitap Konuya ilginiz varsa kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
AşkWilhelm Schmid · İletişim Yayınevi · 20141,211 okunma
Olması gerekeni mucize gibi ele almak…
2023 6. kitabı
Wilhelm Schmid’in okuduğum ilk kitabıydı. Yazarın bibliyoterapisel dilinden hoşlandım ve kolayca birkaç gün içinde okudum. Eğer duygularınızla ilgili iniş çıkışlar yaşıyorsanız ve yoğun duygular içinde zihniniz yol alamıyorsa size duyguların ve insanın kimyasını güzel açıklıyor. Yani olması gereken bağları sevginin ve tutkunun hatta cinselliğin ne şekilde kendinizde konumlanması gerektiğini güzel açıklamış. Bazen bir duygu ruhumuzda yüceldiğinde her şeyi kontrol etmeye daha dikkatli bir algıya sahip oluruz. Bu tetikte olan durumumuzun normalliğini aşkın yapısal ve gündelik yaşamdan bağımsızlığını ruhumuza denk olacak şekilde değerlendirmiş. Kitabın bölümleri ve renklerle ilişkilendirilmesi oldukça hoştu. Aşkın tonları ve iklimleri vardır aşk dinamiktir. Bazen yorar ve bazen zirveye taşır. Tartışmalar ve konuşmaların hatta oluşabilecek kavgaların nedenselliğini kavramanıza ve bir ilişki içerisindeyken kendimizi daha iyi anlamlandırmamıza çok güzel eşlik edecektir. Bana biraz Eric Fromm etkileri geldi cümlelerinde inceledikçe Sevme Sanatı’nı anımsadım. Kitabın iyileştirici ve düzenleyici yanları oldukça yoğun hissettim. İyi okumalar dilerim…
İnsan ve Duygular
2020 11. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2020 21:08
Felsefe ve psikolojiyi bir araya getiren yazar, hemen herkesin günlük hayatta sorguladığı aşk kavramını çeşitli başlıklar altında ele almış. Merak ettiğiniz ya da kendi kendinize sorguladığınız birtakım şeylerin cevabıyla kitabı okurken karşılaşmanız mümkün. Çevirisi de oldukça iyi.
2020 13. kitabı
Bana göre soyut ve kişiye özgü bir kavram olan aşkı fazla didaktik olarak ele almış yazar. Okuduğum kitaplardaki konuları kolay unutmayan bir insan olarak maalesef yazarin yazdıklari bende kalıcı bir yer bırakmadi.... Belki de aşk bize hep soyut ve romantik olarak gösterildiğinden (filmler, kitaplar, resimler...) bu kadar somut anlatılmasıni kalbim kabul edemedi.;)

Wilhelm SchmidYazar · 10 kitap
Wilhelm Schmid 1953’te Almanya’da Bavyera-Süebya (Schwaben) bölgesinde doğdu. Berlin, Paris ve Tübingen’de felsefe eğitimi aldı. Çeşitli Alman üniversitelerinde çalıştı, Riga ve Tiflis üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı. Bir dönem Zürih’te bir hastanede hastalara “felsefeyle manevi destek” hizmetinde çalıştı. Halen Erfurt Üniversitesi’nde dışarıdan felsefe dersleri veriyor. Almanya’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde tebliğler sunuyor. On üç dile çevrilen kitaplarının dünya çapındaki satışı bir milyona yaklaşıyor.