Wie sie gelingt (insel taschenbuch)

Liebe

10 Mayıs 2021
İlk Yayın Tarihi:
Mart 2014
Insel Verlag
Orijinal Adı:
Liebe. Warum sie so schwierig ist und wie sie dennoch gelingt
Orijinal Dil:
Almanca
Almanca

Aşk: Bir Nefes Gibi Var Olmak Üzerine..
Puan vermedi·84 syf.·
2025 3. kitabı
Aşkın doğası gereği tanımsız ve sınırları belirsiz olması, onu bir bilmeceye dönüştürüyor. Schmid de bunu fark etmiş olacak ki kitabına şu soruyla başlıyor: “Birisi bana aşkı açıklayabilir
Hayata Dair
AşkWilhelm Schmid · İletişim Yayınevi · 20141,211 okunma
Vahşi bir ata eyer vurmak: Nefes alan aşk?
2025 6. kitabı
Okunma: 17 Mart 2025 04:37
Kitabı okurken sık sık karşılaştığım bir tabir olan "aşkın nefes alabilirliği" üzerinden bir inceleme yazmaya karar verdim. Çünkü bence aşk kesinlikle bu değil, olmalı mı peki,
OLMAYAN AŞKLAR HAYATI
Puan vermedi·84 syf.·
2021 7. kitabı
Herkes yapamaz işte öyle iki günlük değldi yaptınız olmayan aşklara şiirler şarkılar ölümler yaptınız ama hiçbiri değildi işte bir leyla bir mecnun olmak kolay değildi sevdiğinin arkasında oracıkta veda etmek değildi işte.
2020 3. kitabı
Okunma: 29 Şubat 2020 23:20
Yazarımız Aşk’ı kendi bakış açışına göre ele almış, onu her şeyden bir tutam ekler gibi derlemişti Kitabın ilerleyişi çok hoştu, önce renklerin tonuna göre Aşk’ı okuyoruz, ardından konulara göre Yazarın yorumlamasını beğendim, kendi düşüncelerimle uyuşuyordu, bazı kısımlarda ise durdum düşündüm Kitap ince olmakla kalmayıp hızlı da ilerletiyor kendini. Aşk’ı bir ilişkim olduğunda tekrar okumak isterim. İlişkiye dair olaylara farkındalığı arttırdığını düşünüyorum ya da farklı bir bakış açısı kazandırdığını.. Yazarın “Mutsuz Olmak” kitabı da elimde var, doğru zamanda onu da okumak istiyorum. “Mutsuz Olmak” da kendini nasıl yansıttığını merak ediyorum Aşk’a farklı bir tondan bakmak isteyenlere şimdiden.. İyi Okumalar!
AşkWilhelm Schmid · İletişim Yayınevi · 20141,211 okunma
Kitabı o kadar beğendim ki, bir nevi özetledim denebilir.
2025 26. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2025 22:53
Aşk, nasıl yorumladığına göre tanımlanır. Bir zamanlar evliliklerde belirleyici rol duygular değildi; maddiyat, toplumsal olanaklar ve üreme ön plandaydı. Modern çağda aşk, duygularla salt
Felsefe
2025 36. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2025 23:15
Schmid, sağlıklı bir aşk ilişkisi için önce bireyin kendisiyle barışık olması gerektiğini belirtiyor. Kendiyle dost olan bir insan, başkalarıyla da daha sağlıklı ilişkiler kurabilir. Bu, kitabın en değerli mesajlarından biri de bu. Wilhelm Schmid, aşkı sadece bir duygu değil, üzerinde düşünülmesi gereken bir konu olarak ele alıyor. Kitap, aşkın doğasını, zorluklarını ve nasıl daha sağlıklı yaşanabileceğini sorguluyor. Felsefi bir bakış açısıyla, aşkın yalnızca duygusal değil, aynı zamanda bilinçli bir tercih ve çaba gerektiren bir deneyim olduğunu vurguluyor.
2024 76. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2024 11:48
Herkese selamlar
'ın kaleminden; "
Aşk
" Yazar kitabına; " Birisi bana aşkı açıklayabilir mi?" diye başlıyor. Aşk neden bu kadar zordur ve yine nasıl mümkün olur? Sahi aşk neydi? Aşk var mıydı? Aşk diye hissettiğimiz duygu ne? Aşkın, hakikatini asla tam bilemeyeceğimiz bir şeydir. Kuşkusuz bir tür yakınlık ve sevgidir. Fakat bunun nasıl olacağı sadece kimle karşılaşacağımıza ve nasıl tecrübe yaşayacağımıza değil, aynı zamanda aşkı nasıl tasavvur ettiğimize ve buna göre ondan ne beklediğimize, umduğumuza ve nesinden endişe ettiğimize bağlıdır. Aşk sürekli iç içe, dip dibe, mıcık mıcık yaşanılacak bir şey değildir.!! Aşk diye tasavvur ettiğimiz şey, nefes alamadığın da boğulur. Aşk, hep sadece aşk olmak zorunda kaldığında, nefes alamaz; her zaman belirli bir anlamdaki aşka sabitlendiğinde, aşk sürekli iyi duygular ve tutku, sürekli şeker şerbet bir samimiyet sunmak anlamına geldiğinde mesela boğulur. Bu sürekli soluk alıp durmak demek olur, oysa insanın soluğunu da vermesi gerekir. Aşkın da öyle... Ara ara uzaklaşmak, sürekli bir biriyle uğraşmak yerine dönüp dönüp kendi benliğiyle de meşgul olabilmenin ön koşuludur. Bu da yeni nefes almayı ve tekrar birbirine yönelmeyi sağlar. Unumamalı ki: Aşık olmaktan ziyade; aşkı sürdürebilmek daha zordur. İki kişi kendi iradeleriyle girişirlerse bu zorluklarla baş etmeye, makul bir sürede üstesinden gelebilirler. O zaman aşk; sürekli bilinçli halde olma zahmetini artık ihtiyaç duymayan, yeni bir kolaylığa kavuşabilir. Sevgi ve aşkla kalın...
·84 syf.·
2026 10. kitabı
Yazardan okuduğum ikinci kitap oldu. İlk olarak Mutsuz Olmak adlı kitabını okumuş, onu da çok beğenmiştim. Yazarın düşüncelerini dayatmadan sessiz, sakin bir anlatım ile düşüncelerini aktarımını çok seviyorum. Okurken düşündüren, sorgulatan, ben bunu böyle yapıyorum, bunu yanlış yapıyorum dedirten bir yanı var. Anlattıklarını “Bunu böyle yapmalısınız, mutlak doğru budur.” şeklinde anlatmadığı için kendinizce de çıkarımlarda bulunuyor, anlattıkları üzerinden sorgulama yapabiliyorsunuz. Aşk üzerine herkes bir şeyler yazıyor, herkes konuşuyor biliyorum. Bu kitap da size hiç anlatılmayan bir şey sunacak demiyorum zaten. Hepimizin ilişkilerimizde aşina olduğumuz, birebir uyguladığımız şeyleri yazar yedi renk üzerinden kendince yaklaşımları ile değerlendirmiş. Her bir yaklaşım 2-3 sayfalık bir yer kaplıyor. Haliyle sıkılmadan okumuş oluyorsunuz. Çok fazla altını çizdiğim ve beğendiğim bir kitap oldu. Özellikler ilişkiler açısından çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Tam bir sevgiliye/eşe hediye etmelik ya da birlikte okumalık kitap diyebilirim.
Aşkı arayanlara ...
2024 7. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2024 00:04
İnsanlık tarihi yıllardır romanlarda , filmlerde , şiirlerde bu kavrama kafa yorar. Felsefe ve psikolojiyi buluşturup aşk üzerine kafa yoran bir metin okumak isteyenler için güzel bir çalışma olmuş . Sadakat, kıskançlık, güç , para , cinsellik, dostluk ve aşk dengesi, flört, kurallı mı spontan bir ilişki mi, gibi durumlara aşkın doğasına uygun şekilde çözümlemeler arayan güzel bir sorgulama. Keyifli okumalar...
2020 16. kitabı
Okunma: 31 Mart 2020 17:47
Kitabı ırvin yalom'un varoluşçu psikoterapi kitabının kaynakçasında görmüştüm o yüzden aldım. Bir oturuşta okunacak bir kitap ama aynı zamanda içeriği kesinlikle dolu öyle hızlı bir şekilde okuyup geçiştirilebilecek bir kitap değil. Aşk üzerine düşünülmüş ve çağımıza göre tekrar yorumlanmış ve aşkın evrelerine bölüm olarak değinilmiş ve evreleri bittikten sonra aşk okulu olsa içerisinde ne tür dersler olur diye bir son bölüm eklenmiş. Kesinlikle ayırdığınız vakti değer bir kitap Konuya ilginiz varsa kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.

Wilhelm SchmidYazar · 10 kitap
Wilhelm Schmid 1953’te Almanya’da Bavyera-Süebya (Schwaben) bölgesinde doğdu. Berlin, Paris ve Tübingen’de felsefe eğitimi aldı. Çeşitli Alman üniversitelerinde çalıştı, Riga ve Tiflis üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı. Bir dönem Zürih’te bir hastanede hastalara “felsefeyle manevi destek” hizmetinde çalıştı. Halen Erfurt Üniversitesi’nde dışarıdan felsefe dersleri veriyor. Almanya’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde tebliğler sunuyor. On üç dile çevrilen kitaplarının dünya çapındaki satışı bir milyona yaklaşıyor.