Merhaba arkadaşlar;
Kitap okumaya biraz geç başlamışım. Böyle kitapları çoktan okumuş olmam gerekiyor diye düşünüyorum. Kitap çok iyi herkese şiddetle tavsiye ederim. Sizin de bu tarz önerileriniz varsa lütfen benimle paylaşın.
Bu arada filmi olan efsane bir yapıt. Lakin ben filmini hatırlamıyorum izlemiş olabilirim. Her zamanki tavsiyem önce okuyun sonra izleyin.
Kitapla Kalın...
The Godfather filmi en çok sevdiğim filmdir,filmi izledikten uzun süre sonra kitabını da okumak(filmi,kitaptan uyarlanma) benim için mutluluk kaynağı oldu.
Her şeyden önce şunu belirtmekte fayda
Edebi bir eser mi diyebilirmiyiz tartışılir ama harika bir kitap mı evet kesinlikle özellikle sinema kitap iyimi hiç bir kitapta bu kadar iyi olmamıştı
Filmleri daha önce izlediğim için kitabı da okumak istedim. Kitabı okuduktan sonra dün ilk filmi pekiştirmek için tekrar izledim. İzlerken şunu anladım. Bu rolleri Marlon Brando ile Al Pacino dışında kimse oynayamazmış. Hakikaten kitap da film de muhteşem. Zaten Abd'nin sinema tarihini değiştirdiğini söylüyorlar kitabın uyarlanmasından sonra.
Michel foucault Sosyal İktidar,Biyoiktidar,Mikro-Makro iktidar,Panoptikon Kavramları Üzerinden Mario Puzo’nun Edebi Şaheseri ve Francis Coppola’nın Sinematografik Şaheseri ‘’Godfather’’Üzerinde
Size okumakta reddedemeyeceğiniz bir inceleme yazacağım. :) Neyse bu kült haline gelmiş filmin; mükemmel bir repliğiyle incelemeye başlamak çok güzel oldu. Çünkü incelemeye başlarken nasıl
Baba.
Başlı başına bir sinema şaheseri. Kimileri eleştirse de oyunculuk ve kurgu bakımında müthiş bir başyapıt. Senaryosunda bulunan altın replikler, çoğumuzun hafızasındaki yerini ilk günkü gibi
Yıllar önce okumuştum. Mafya mensubu bir İtalyan ailenin hikayesi. Aile içindeki kadınların ilişkileri ve kahve eşliğinde yenen tereyağlı ekmekler aklımda kalmış. O günün şartlarındaki mafya hakkında bilgiler de içeren güzel bir kitap.
Mario Puzo'nun kült eseri Baba, sadece bir mafya romanı olmaktan çok öte bir yapıta dönüşmüştür. Kitap, 1969'da yayınlandığı günden beri hem edebiyat dünyasında hem de sinema tarihinde
Baba...
En iyi filmler listesinde daima yer alan filmin kitabı. Ben filmi izlemedim. Kitabı okuduktan sonra izlerim demiştim de galiba izlemeyeceğim. Pek bir kayıp olacağını düşünmüyorum açıkçası.
Sicilyalı Carlione ailesinin hikayesini anlatıyor. İnsanlara iyilik yaparak (daha doğrusu isteklerini gerçekleştirerek) onları kendine bağlayan baba Don Carlione, New York'ta zeytinyağı işi yapan güçlü bir konumda. Her şey yolunda giderken babaya uyuştucu işi teklifi gelir. Bu teklifi reddeden baba suikaste uğrar ve düzeni alt üst eden olaylar zinciri başlar. Büyük aileler kayıplar verir. Bu savaş halini bitirmek için baba tavizler verir. Babanın yerine geçen Michael Carlione düzeni sağlar.
Çoğu insan tarafından beğenilen bu kitabı ben beğenemedim. Basit bir mafya dizisi olarak gördüm.
Özellikle Baba (The Godfather) adlı romanı ve filmiyle tanınmış, suç ve mafya filmleri tarihine damgasını vurmuştur.
1969'a değin çeşitli riskler alarak kitaplar yazan Puzo, geniş kitlelere ulaşamadı. Bu dönem maddi bir sıkıntı da çeken Puzo büyük bir kumar oynayarak Godfather'ı yazıp varını yoğunu bu projeye yatırdı. Şans kendisine güldü ve Godfather tüm Amerika ve dünyada bestseller oldu. 1972'de Paramount film stüdyosuyla anlaşan Puzo, yönetmen Francis Ford Coppola ile senaryoyu yeniden uyarlayarak Bölüm I'i oluşturdu. Tüm dünya üzerinde olay yaratan film Hollywood'un son yıllarda çizdiği kötü imajı sildi ve bir anlamda prestijini kurtardı. Puzo Bölüm II ve III'te de ustalık işi çıkararak servetini artırdı.
Yazar ayrıca Sicilyalı, Last Don, Omerta, Dördüncü K, Ana gibi önemli yapıtlara imza atmış yeni başarılar elde etmişti. 1999'da ölmeden önce Godfather Bölüm IV üzerinde çalışmalarını sürdürmekteydi. Yazar ölünce proje iptal edildi. Ayrıca Mark Winegardner tarafından Godfather Returns (Baba Döndü) ve Godfather Revenges (Baba'nın intikamı) adıyla Baba serisine devam edildi.