Kısaltılmış Metin

Beyaz Diş

Jack London

2020 8. kitabı
Bir kurtun yaşamındaki zorlukları , mutluluklarını anlatan iyi bir kitap . Bu kitap sayesinde kurtların gözünden hayata bakabildik ve onları daha iyi anlayabildik. İyi okumalar
2024 48. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2024 08:29
Kitap mükemmeldi çok sevdim bu kadarcık bir kitap da yaklaşık 6-7 alıntı çıkardım. Herkese öneririm. Ben büyüyünce normalini okuyacağım. Bu kısaltılmışıydı. Ama yinede çok iyi
2025 5. kitabı
Kitap muhteşem.Akıcılığı,konusu gerçekten harika.Vahşi bir kurtun başından geçenleri anlatıyor. Çeviren de güzel çevirmiş. Tabi bunların hepsi de olunca insanın okudukça okuyası geliyor. Tüm okurlara bu kitabı tavsiye ediyorum.
2022 2. kitabı
Okunma: 10 Mart 2022 13:07
Öncelikle kitabı beğendim ancak kitap ilk başlarda eğlenceli gelmedi. Daha sonradan 20. ile 25. sayfalardan sonra eğlenceli hale geldi ve sonu çok güzel bitti. Okumanızı tavsiye ederim:)
2021 10. kitabı
çok güzel bir kitap benim açımdan hayvanları köleleştirmek anlatılıyor çok güzel bir kitap tavsiye ederim. devamı random dhdbdhdhvfhfhdhdhfhfhfhfhfhdhdhdhdhdhdhdhdhd
Spoiler içerebilir.
2025 42. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2025 19:07
Bir kurdun yaşadıklarını anlatıyor kitap. Annesinin ve kendinin ayrılmasını,insanları tanımasını,kötü bir insanın onu satın almasını sonra bir kafeste onu başka hayvanlarla dövüştürüp para kazanmasını,bir gün kafeste tam başka hayvan Beyaz Diş'i öldürecekken iki insanın Scott ve Matt onu kurtarmasını,Scott Beyaz Diş'e şefkatle yaklaşmasını ve Beyaz Diş'in Scott ve ailesinin hayatını kurtarması ve ağır bir şekilde yaralanması ama bütün ailenin sevgisiyle iyileşmesiyle bitiyor.
2025 41. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2025 06:44
Çocuklar için gayet güzel bir kitap oldu. Sadeleşme adı altında kitabın ana mesajını algılamak zor ama olay örgüsü kalıcı oluyor. Sevginin her kapıyı açtığı bir hikaye. Ayrıca uyum ile gelen başarı..
Beyaz Diş & Vahşetin Çağrısı
2020 247. kitabı
Bu kitap yerine veya bu kitaptan önce yazarın bunu yazmadan üç yıl önce kaleme aldığı Vahşetin Çağrısı eserini okumanızı öneririm. Konu ve olaylar çok benzer olmakla beraber bu kitapta vahşi bir hayvanın (Beyaz Diş) evcilleşme süreci söz konusu iken, Vahşetin Çağrısı'nda evcil bir hayvanın (Buck) vahşi doğasına dönmesi söz konusu. Şahsen Vahşetin Çağrısı'nı daha derinlikli ve etkileyici buldum.
2021 42. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2021 00:00
Jack London okumayı seven biri olarak bu kitaba da başlarken pozitif bir ön yargı ile başladım, sonuçsa benim ön yargımdan çok yazarın başarılı kaleminden ve hayal gücünden dolayı bu kitabı çok ama çok beğenmem oldu. Bana kalırsa bu kitabı yorumlamak ve incelemek gerçekten büyük bir ustalık gerektirmektedir. Bu da Yazarımızın en beğendiğim kitabı olan Martin Eden gibi okuyup bitirdikten sonra bile günlerce kafa yorulabilecek kadar ince konuları işlemiş ve bunu vahşi bir Kurt'un insanla tanışıp onun modern dünyasına katılıp uyum sağlamaya çalışan hayatını anlatarak gözler önüne sermiş olmasından kaynaklanmaktadır. Kitapla ilgili tek kusur birçok yayın evinden basılmış ve ne yazık ki bunların bir çoğuda neredeyse orijinal kitabın ortasından başlıyor olması, benim aldığım kitap eski bir basım ve dediğim gibi neredeyse orjinalin ortasından başlıyordu. Bir arkadaşımın kitap hakkında konuşurken uyarması ile doğru kitabı okudum. Esas kitap birkaç adam ve kızak köpeklerinin yolculukları sırasında kurt sürüsünün saldırısına uğramaları ile başlıyor. Beyaz Diş kitabı bana bazı bölümlerde geçen yazılar ve olaylardan dolayı Vahşetin Çağrısı kitabıyla bir bütünlermiş izlenimi verdi. Kitabımızda etnik köken kavgalarından, saf sevgiye, sadakatten, hayatta kalmak istiyorsan o seni yemeden sen onu yemelisin mottosu"na kadar bir sürü alt konu işlenmiş. Bakış açısı ne olursa olsun bu kitabı okuyan bir çok insana çok sayıda ders ve örnekler verebilen bir kitap. Benim için bir kitabın iyi olduğunu gösteren en önemli unsur; hikayeleştirmedir ki hikayesi iyi olmayan bir kitap akıcı olmayacağı için bir çok kitapta da gördüğümüz gibi yarım kalır. Fakat bu kitapta yazar olay örgüsünü o kadar iyi sıralanmış, hikayeleştirmeyi o kadar iyi yapmış ki bir yerden sonra kendinizi Beyaz Diş için endişeleniyor ya da
Beyaz DişJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202095,5bin okunma
Spoiler var!
·258 syf.·
2023 11. kitabı
Bu tarz klasikler okuyacaklara naçizane tavsiyem kesinlikle iyi bir yayınevinden okuyun. Bunu belirtmekteki amacım bir dönem, ne olacak kitap işte deyip bazı klasikleri murdar etmiş yayınevlerinden okumam ve bazı yorumlarda aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlara denk gelmiş olmam. Bana göre en iyisi İş Bankası Yayınları sonrasında Can Yayınları geliyor. İkiside kaliteli ve iyidir. Tercih yine sizin. Yayınevine değinmişken çevirmen Levent Cinemre’nin de hakkını teslim edelim. Yine mükemmel bir çeviri olmuş. Çoğu Jack London eserini onun çevirisinden okuduğum için, yazarı ve eserini beğenip taktir ederken, yayınevini ve çevirmenini boş geçmek istemedim. Kitaba gelecek olursak, Niyetim bir inceleme yapmaktan ziyade sadece düşüncelerimi paylaşmak. Jack London en sevdiğim yazarlardan biri olmasına rağmen ve çok iyi bir kitap okuyacak olduğumu bilmeme rağmen itiraf etmeliyim ki beklentimin de üstünde bir kitaptı. Tıpkı diğer eserlerinde olduğu gibi yaşam mücadelesi, hayatta kalma, varoluş gibi konuları iliğine kadar işlemiş. Naturalist (Doğalcı) bir tema kullandığından her şey bütün çıplaklığıyla oldukça yalın ve gerçekçiydi. Bunu bu kadar başarılı kullanabilmesinin nedenlerinden biri de gençliğinde bizzat maceralara atılmış birçok deneyim elde etmiş olması olabilir. Aslında benim için eserlerde kurgu birinci planda değildir. Genelde diyaloglara ve karakter gelişimlerine odaklanırım. Verilen mesaja bakar, kendime pay çıkartırım. Ama kitaptaki kurgu o kadar muazzam ki birkaç yorum yapmadan geçemeyeceğim. Roman aslında beş ana bölümden oluşuyor. Ama ben A,B,C diye üç bölüm altında yorumlamaya çalışacağım. A bölümünde bir cenaze taşıyan kızak takımı ve onları takip eden aç bir kurt sürüsü anlatılır. Aslında her iki tarafta hayat mücadelesi verirken okur bu savaşta, türdeşi
Edebiyat-Düşünce
Beyaz DişJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202095,5bin okunma

Jack LondonYazar · 120 kitap
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.