Beyaz Diş

Jack London

2022 6. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2022 18:41
Ön yargıyla yaklaşıp istemeye istemeye okumaya başladığım şu kitabı şuan bayılarak bitirmiş durumdayım.Çok sevdim çok güzel bir kitaptı.Elbette tavsiye ediyorum. Bana kalırsa çocukken okuyanlar da tekrar okumayı düşünmeli.
2024 35. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2024 23:07
Belgesel tadında bir kitap. Bu kitap hakkında söylemem gereken bir şey varsa oda şudur; "Sevgi iyleştirir,.. Sevgi yaraları sarar,.. Sevgi insanı veya 'hayvanı' Değiştirir..."
Edebiyat & Roman
2021 81. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2021 08:50
İlk defa Jack London kitabı okudum. Annesi bir köpek, babası kurt olan beyaz dişin hikayesi bu. Kendi cinsinden ve tanrı dediği insanlardan nefret gördüğü için hayati mücadele içinde geçen ve kitabın sonunda kutsallastirilan bir hayvan. Ayrıntılar çok güzel ve etkileyici hayal kurduğunuzda belgesel tadında.
En değerlerimden
2018 3. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2018 09:02
Öncelikle Beyaz Diş hakkında ki ufak bir anından bahsedeceğim :) şuan gülüyorum ama o zamanlar kızmıştım evet gelelim o güne okulda okuma saatleri vardı (9.Sınıf tan bahsediyorum) ben maalesef ki o zamanlar içerisinden beslenemeyecegim ama okuması zevk veren kitaplardan okuyordum ama şuan kilerden daha kaliyeliydi benim zamanım. Her neyse sınıfta bir çocuk beyaz diş i okuyordu hoca onu tebrik etmişti çünkü sınıfta tek klasik kitap okuyan o ydu, halbuki düzenli kitap okuyan olarak tek ben vardım biliyorum ne kadar saçmaymis böyle düşünmem ama ne yapabilirim o zamanlar sadece kitaplar benim olsun en çok ben okuyayım düşüncesindeydim şuan hem gülüyorum hem utanıyorum bu animi size anlatmasam olmazdı. ️Jack London dan Beyaz Diş️ Evet yine söylüyorum o zamanlar belki okusam böyle etkilenmezdim. Okurken öyle mükemmel hissettim ki Beyaz Diş in yaşadıklarını zihnimde apaçık şekilde canlandirabiliyordum bu da Jack London in mukemmel kaleminden kaynaklanıyor. Martin Eden da da öyle hissetmisim. Aeden ı okurken ve okuduktan sonra ki hissettiklerimi insanligimizdan dolayı duyduğum üzüntüyü.. Beyaz Diş ile insanların içindeki vahşetin vicdansızlığın yıllar önce bile aynı devam ettiğini bize gösteren Jack London a hayranım. Okuyun inanın zor bir kitap değil orta okulda okunması gerekilen bir kitap lütfen okuyun farkına varın içinizde tartin düşünün görün doğa mı daha cani insan mı? Bir yıldır kitaplığımda olan arkadaşım okuduğunda ona öyle gıptayla baktıgım o zaman bile okumadıgim kitap düşünüyorum da demekki Aeden dan sonra okumam kitabı daha değerli hale gelmişti benim için ve artik benim için en mükemmel 2. Kitap oldu. okuyun lütfen okuyun keyifli okumalar
Okuyun, okutun!
2018 59. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2018 16:49
Ilk sayfasından itibaren beni etkileyen ve neredeyse her sayfasında farklı hisselere bürünüp okumanın eşsiz ritmini/ahengini/katkısını bir daha yaşatan bir eser olmakla birlikte: (Benim için)Yavaş ilerleyen ama bu yavaşlığı, katkıyı yeni bakış acıları ile katbekat güzelliğe çeviren, ara verdiğinizde merakta bırakan kıymetli bir eser. Okuyun, okutun...
2019 24. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2019 01:31
Jack London’ın okuduğum ilk kitabı olan Beyaz Diş; Ormanı terk edip insanların arasına katılan bir köpeğin; acılı, kederli, zorlu ve ızdıraplı olan yaşamını anlatır. Kitabın sonuna doğru “sevgi” nin iyileştirici gücünü görmek ve Beyaz Diş in hakettiği hayatı bulmasına şahit olmak bana çok iyi geldi :) Kimi zaman şaşırarak kimi zaman üzülerek kimi zaman ise insanlardan ve yaptıklarından utanarak okuyacağınız bu kitabı severek ve yaşamdan pek çok şey bularak okuyacağınızı düşünüyorum.. Alıntılar; “Çünkü hayatta doruğa ancak bir şeyi en iyi şekilde yapmakla ulaşılabilirdi.” “ Beyaz Diş kampın törelerini çabucak öğrendi. Önlerine et ya da balık atıldığında, yaşlı köpeklerin ne kadar bencil ve açgözlü olduğunu gördü. Erkeklerin daha adil, çocukların gaddar, kadınların ise bir parça et ya da kemik atacak kadar şefkatli davrandıklarını öğrendi.” “ Eğer her şey başka türlü olsaydı, kendisi de başka türlü yetişecekti. Uzun Dudak ortaya çıkmasaydı gençliğini diğer köpek yavruları ile geçirecek, köpeğe daha çok benzeyerek büyüyecek ve onları daha çok sevecekti. Eğer Gri Kunduz biraz daha sevgi ve şefkatle davransaydı , Beyaz Diş in ruhunun derinliklerinden ses getirebilir, bütün iyi niteliklerini ortaya çıkartabilirdi. Fakat böyle olmamıştı. Beyaz Diş in mayası huysuz, yalnız, sevilmeyen, yırtıcı ve bütün türünün düşmanı bir hayvan oluncaya kadar yoğurulmuştu.” “ Bütün canlılar güçlü olmaktan hoşlandığı için Yakışıklı Simith de bu kuralın dışında değildi. İnsanlar arasında olduğu zaman gücünü gösteremiyor, içindeki canlılığı kanıtlamak için daha güçsüz yaratıklara baş vuruyordu.”
2025 7. kitabı
Okunma: 20 Mart 2025 18:09
Yazar, ormanda hayata gözlerini açan bir kurt yavrusunun, insanlara esir düşmesinin ardından birden fazla sahip değiştirerek, sahiplerin davranış şekillerine göre hayatının nasıl değiştiğini, hangi zorluklara nasıl göğüs gerdiğini, farklı yer ve zamanlardaki yaşam mücadelesini, bir kurtla empati kurmanızı sağlayacak kadar güzel kurgulayıp, akıcı ve sade bir üslupla anlatmıştır. Hayvanlara karşı bakış açınızı değiştirecek bir hikaye, tavsiye ederim.
2022 18. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2022 17:07
Beyaz Diş, Kutsal Kurt, kendi türünden nefret eden ve uzak duran Kurt. "Nefret sevgiye dönüşür mü?" Elbette dönüşür. Zorba tavırlarla eziyet görmüş. Eziyetlerle hırpalandıkça nefret etmiş ve nefreti devasa bir güç yaratmış bedeninde. Yere sağlam basmayı bu şekilde kuvvetlenerek öğrenmiş. Güçlülere boyun eğmeyi, zayıfları ezmeyi moddo edinmiş. Ancak iyileştiren bir sevgi ve bu sevgi ile iyileşmeyi umabilmeli! Eğer kitabın güzel bir sekilde bitip, bana bir ders vereceğini umarak okumasaydım muhtemelen yarım bırakırdım. Oysa ki başta sıkılsam da son sayfasını güzel kapattım. Okuyacaklara keyifli okumalar dilerim.
Yargıç scott
·175 syf.·
2019 9. kitabı
Kitap ta çok tanrı ifadesine yer verilmiş onların yerine adamlar, sahipleri, insanlar gibi kelimeler kullanılabilirdi. Fakat kitap güzel bir akışa sahip bir kurt'un gelişimini okumuş oldum, ayrıca yıllar önce benimde arkadaşlarımla beslediğim husky cinsi bir sibirya kurdumuz vardı kitap bu yüzden de ilgimi çekmişti. Kitap ortalarında insanın yaptığı zulümlere değinmiş yerinde ve güzeldi(özellikle yakışıklı smith:)), sonlara doğru ise yargıç sahiplendikten sonra kurt şevkatin tadını almaya başlıyor.. vesselam, güzeldi.
2023 16. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2023 23:23
Öncelikle herkese selamlar... Jack London dan okuduğum ilk roman. Beyaz diş kitabına başlarken daha önce neyden bahsettiği konusunda hiç bir fikir ve düşüncem yoktu. okumaya başladığım ve bitti çok şükür, yok yok bütün konuları (felsefe,kişisel gelişim, hüzün)ek bir kitapta ve çok akıcı bir şekilde kaleme almış usta yazar .. Kitapta beyaz dişin annesiyle olan ilişkileri birbirlerine olan güveni ve konuma kanunu zayıfı ezme güçlünün yanında olmayı kanunu ele alır tâki annesinden koparılıp, insanın hayvanlar üzerindeki etkisini hissettirene kadar sonrası insanlarla olan yolculuklariyla tecrübe edindikten sonra evcilleştirmeye kadar. Aldığı tecrübelerle hayatına nasıl yön verir. "Hayatta doruğa ancak bir şeyi en iyi şekilde yapmakla ulaşabilirdi." Hikâye başlarken sonuna kadar yukarıdaki alıntı üzerinden yürüyordu diye düşünüyorum. Sevgiyle kitapla kalın...

Jack LondonYazar · 120 kitap
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.