Mutlaka okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Çok akıcı bir dil ile işlenmiş. Okuyucuyu duygudan duyguya sürüklüyor.
Hem uzun uzun anlatılası
Hem de yalnız bir kaç kelimeyle ifade edilebilir…
Sevgi, şefkat, bağlılık
Beyaz Diş’in biz insanlığa çok şey katacağını düşünüyorum…
Bende derin bir iz bıraktı bu hikaye.
En duygulandığım, en içselleştirdiğim hikaye oldu…
Sen hep aklımda kalacaksın ‘Beyaz Diş’ 🩶🩶🩶
Hayattaki zorluklara karşı ne olursa olsun elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğini ayrıca doğadaki her canlının vahşi bile olsa sevgiye muhtaç olduğunu aşılamaktadır.
Beyaz Diş, bir köpek-kurt kırmasının gözünden kendi hayatını ve insanlarla olan ilişkisini anlatmaktadır. Kahramanımız bir taraftan zorlu coğrafyaların koşulları ile uğraşırken diğer yandan da insanların acımasızlığı ve sevgisizliğinin sonucu dramatik olaylar yaşar. Ben beğenerek ve severek okudum tavsiye ederim.
Beyaz DişJack London · Kapra Yayıncılık · 202095,6bin okunma
Doğayı ve hayvanları çok iyi anlatan Jack London diğer doğa kitaplarında olduğu gibi Beyaz Diş kitabında da bir hayvanı anlatmıştır. Bu hayvan kurt-köpek kırmasıdır. Damarlarında hep köpek hem kurt kanı akmaktadır. Diğer kurtlardan farkı vardır…
Vahşi doğanın içerisindeki geçen yaşamı bizlere güzel betimlemeleriyle anlatmıştır. Beyaz Diş’in başından geçen olayları bir hayvanın psikolojisiyle bizlere anlatmıştır.
Bir başka açıdan insanlar gibi köpeklerin ve hatta vahşi kurtların dahi duyguları olduğunu, karşılaştığı davranışlara göre duygu ve düşüncelerinin değişebileceğini belirtmiştir. Tüm canlılarda her yavrunun, çevresinin ona karşı hareketlerinden etkilenerek büyüdüğü aşikârdır. Doğası ve genlerinden gelen özellikleri ne olursa olsun sevgi görürse sevmeyi, zulüm görürse zulmetmeyi öğrenir.
Nefret zincirken sevgi bağ olmuştu.. Nefret hırlamakken sevgi melodiye dönüşmüştü.. Güç için efendilik değil, dostluk gerekiyor ve Jack London bunu yüreğiyle dökmüş kaleme.. Keyifli okumalar dilerim, sevgi ile kalın..
Beyaz DişJack London · Kapra Yayıncılık · 202095,6bin okunma
Bütün canlıların, hatta en vahşi görünenlerinin bile, gerçek sevgiye ihtiyacı olduğunu ve gaddarlığın gerçek sebebinin sevgisizlik olduğunu açıkça bir şekilde görüyoruz Beyaz Diş'in hikâyesinde. Çocukluğundan itibaren acımasız insanlar tarafından psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığı için hayattan ve bütün canlılardan nefret eden, her canlıya saldıran huysuz, gaddar bir kurt-köpek kırması Beyaz Diş. Hayatını bu şekilde idame ettirirken bir gün iyi bir sahibin eline düşerek gerçek sevgiyi tadıyor. Başta yabancısı olduğu sevilmek hissi gittikçe onun çok hoşuna gidiyor, hayata ve insanlara karşı yumuşuyor ve onun bu kötü hikâyesi mutlu sonla bitiyor.
Gerçek sevgi en vahşi görünen canlıları bile iyileştirebilir, sevgisizlik ise vahşiliğin ana sebebidir. Hiçbir canlı doğuştan kötü doğmaz; onu kötü yapan çevresinden gördüğü acımasız davranışlardır.
Beyaz DişJack London · Kapra Yayıncılık · 202095,6bin okunma
Kitaba ilk başladığımda dilinin gayet anlaşılır ve sade olduğunu fark ettim. Kitap kuzeyin soğuk coğrafyasında doğan ve hayatta kalmaya çalışan hibrit bir kurdu konu alıyor. Kitabı okurken olabildiğince kendimi Beyaz Diş (Kitabın baş karakteri olan annesi köpek babası kurt olan hibrit bir kurt)'in yerine koydum ve yaşadıklarını hissetmeye, anlamaya çalıştım.
Beyaz DişJack London Çok akıcı ve dili sadeydi okuyun okutturun ben çok beğendim. Jack London okuduğum ikinci kitabı ama yazarın kalemi müthiş herşeyi kendim yaşıyormuşum gibi gözümde canlandırdı. Kızıl Veba 'da da böyle hissettim herşey gözümde canlandı öyle güzel bir kalemi var ki yazarın kendine hayran bırakıyor.
Zevkli ve yer yer insanı baş karakterin bir kurt-köpek olduğu gerçeğinden uzaklaştıran bir anlatıma sahip, oldukça kaliteli bir eser. Kitabın başlarındaki betimlemeler uzun ve detaylı olup okuyuşu biraz yavaşlatabiliyor. Ancak kısa süre sonra olayların akışı bu durumu hızlandırmakta.
Beyaz Diş'in başında geçenler, temelde bir insanın başından geçenler olarak da algılanabiliyor. Özellikle Kuzey'den Güney'e gidişi, şartlara ayak uydurması ve içgüdülerini bastırmaya çalışması tıpkı bir insanın bir yere var olabilmek adına kendinden verdiği ödünlere benziyor. Adaptasyon, sadece insanlara özgü bir şey olmamakla birlikte kitaptaki yansıması adeta bir insanı anlatır gibi işleniyor; Beyaz Diş de tıpkı bahsettiğim insanlar gibi şartlara ayak uyduruyor ve bir yerden sonra başlarda yadırgadığı bazı şeyler hoşuna gitmeye dahi başlıyor.
Beyaz DişJack London · Kapra Yayıncılık · 202095,6bin okunma
Bir Jack London hayranı olarak olumlu yönde önyargılı başladığım bir kitaptı. Size sunduğu dünyayı, zihninizde başarılı bir şekilde betimleten bir yazar her zaman. Zevkliydi.
Beyaz DişJack London · Kapra Yayıncılık · 202095,6bin okunma
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.