Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bilimsel Devrimlerin Yapısı

Thomas S. Kuhn

Bilimsel Devrimlerin Yapısı Hakkında

Bilimsel Devrimlerin Yapısı konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

1962 yılında yayınlanan "Bilimsel Devrimlerin Yapısı" 1969 yılında ikinci baskıya girdiği zaman, aradan geçen yaklaşık 7 yıllık süre içinde çağdaş bilim ve felsefe dünyasının en temel klasikleri arasına girmiş, bilim yapan, bilim hakkında düşünen ve yazan herkesin, içindeki görüşlerini kabul etsin ya da etmesin, değinmek ve hesaplaşmak zorunda olduğu bir metin haline gelmiş bulunuyordu. Bilimin tarihindeki büyük dönüşümlerden ve devrimlerden söz eden bu kitap, bizzat kendisinin devrimci olmasıyla ve bilimin çeşitli yönlerini konu alan bilgi dallarında (bilim felsefesi, bilim tarihi, bilim sosyolojisi) derin yankılar yapmasıyla tanınıyor.
Çevirmen:
Nilüfer Kuyaş
Nilüfer Kuyaş
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 49 dk.Sayfa Sayısı: 205Basım Tarihi: Ocak 2017İlk Yayın Tarihi: 1962Yayınevi: Alan YayıncılıkOrijinal Adı: The Structure of Scientific Revolutions
ISBN: 9789757414421Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 38.5
Erkek% 61.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Thomas S. Kuhn
Thomas S. KuhnYazar · 6 kitap
Amerikalı, fizikçi, tarihçi ve bilim felsefecisi. Kuhn'un en önemli yapıtı 1962 yılında yayımlanan Bilimsel Devrimlerin Yapısı(The Structure of Scientific Revolutions) adlı kitabıdır. Bu kitap hem akademik camiada hem de popüler bilim çevrelerinde büyük etki oluşturmuş ve "paradigma değişimi" (paradigm shift) kavramsallaştırmasını tanıtmıştır ki o günden bu yana sıkça kullanılan bir deyim haline gelmiştir. Thomas Kuhn, bilimsel bilginin gelişimi hakkında önemli katkılarda bulunmuştur. Kuhn'a göre bilimsel alanlar doğrusal ve devamlı bir şekilde gelişmekten ziyade periyodik olarak paradigma kaymalarından etkilenirler ve bu paradigma kaymaları bilim adamlarının daha önce geçerli kabul etmedikleri savlara karşı yeni bir anlayışın ortaya çıkmasına sebep olur. Bu sebeple bilimsel doğru kavramı herhangi bir zamanda sadece tarafsızlık ölçütüyle belirlenemez; bilim camiasının fikir birliği de bilimsel doğrunun oluşturulmasında aynı ölçüde değerlidir.