Ocak 2020
Orijinal Ülke:
Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı

2024 8. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2024 00:00
Yıllar önce çıkmış, bir popülerite yakalamış ve son günlerde zirve yaşıyan o kitabı sonunda ben de okudum. Açıkçası dizisinin getirdiği popülerite kitabı gölgelemekte ama asıl okurlar bilir ki bu kitap pegasus yayınlarından yıllar önce binlerce basılmıştı. Açıkçası o dönemlerde okumayı hiç düşünmemiştim bu yüzden filmine de şans vermemiştim. Geçen sene indirim döneminde çok uyguna geldiği için alayım okurum diye düşünmüştüm o zamandan beri kitaplığın bir köşesinde beni bekliyordu ta ki gündemi sarsana kadar. Kitaba başladığımda ilk 50 sayfa falan biraz karışık gelmişti tarih kısımlarına anlam verememiştim ama ondan sonra daha dikkatli okumaya çalıştım. Yılların bir tarih üzerinden anlatılması güzel bi detaydı bence. Bununla birlikte yıl içinde okumadığınız çok şey oluyor başlarda keşke okusaydım diye düşündüğünüz yerler olsa da ilerde bazı olayların çok üstünde durulmaması daha doğru gibi geliyor. Olaylar o kadar sade bir dille anlatılmış ki insanı asla yormuyor. 500 sayfalık kitabı kısa bir sürede okumamın tek sebebi yazarın anlatımı. Diyalog sahnelerinin kitapta yoğunluklu olduğunu düşünmüyorum ama onun azlığından hiç rahatsız olmadım. Çünkü Emma ve Dex bu açığı o kadar iyi kapatıyorlar ki. İkisi de çok iyi kurgulanmış karakterlerdi. Aslında okurken ikisini de sevmedim ısınamadım açıkçası aşkları da bana tam olarak geçmedi bana göre onların ki samimiyet ve sevgiydi ama aynı zamanda nefret de etmedim. Kitabı değişik bir şekilde okuttular. Bana bu kadar gerçek hissettiren başka karakterler hatırlamıyorum. Hataları, mutlulukları, bir yere ait hissetme duyguları, başarısızlıkları ilişkileri hepsi hayattan birer parçaydı. Yazar bunun için bir tebriği hak ediyor. Aslında kitabın sonunu bilerek okumaya başladım maalesef diziden spoiler yemiştim bu yüzden sonu
2026 37. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2026 12:37
İlk sayfalarda bir aşk hikâyesi okuduğumu sandım. Oysa David Nicholls aşkın içinden geçerek bana zamanı anlatıyormuş. Kitabın dili sade, akıcı ve duyguyu zorlamadan aktarmayı başarıyor. Karakterler kusurlarıyla gerçek hissettiriyor; bu da hikâyeyi daha etkileyici kılıyor. Ancak bazı bölümlerde yıllar arasındaki geçişler nedeniyle karakterlerin dönüşümünü daha derin görmek isterdim. Özellikle bazı kırılma noktaları biraz daha detaylandırılabilirdi. Yine de Bir Gün , bende bir aşk hikâyesinden çok, zamanın, pişmanlıkların ve kaçırılmış ihtimallerin romanı olarak kaldı.
2024 630. kitabı
Sinemaya da uyarlanan eser aşk romanı sevenlerin beğenisini kazanacaktır. Tabiki her zaman kitaplar filmlerinden daha güzel olsa da bu romanın filmi de güzeldi. Hem okuyun hem izleyin derim. Seveceksiniz ve etkisinden kurtulamayacaksınız.
2023 13. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2023 09:41
Bu kitap için ne diyeceğimi bilmiyorum. Ama binlerce duyguyu aynı anda yaşadım diyebilirim. Sinirlendim, çok güldüm, okurken içimden ağlamak bile geldi. Bazı yerlerinde şok olarak okudum. Çok güzel bir kitaptı. Sonunu çok başka hayal etmiştim ama fena bir şekilde ters köşe oldum. Baya bir keyifle okudum.
2023 85. kitabı
David Nicholls'un kalemiyle, Bir Gün kitabı sayesinde tanıştım. Kitabın ilk sayfaları okuduğumda Em ve Dex'in ilişkisinin çok tatlı ilerleyeceğini düşündüm. Ama aradan elli sayfa kadar daha okuduğumda yanıldığımı anlamak zor olmadı. İlk başlarda okurken anlamakta zorlandım çünkü kitabın bölümleri her senenin 15 Temmuz tarihini anlatarak başlıyor. Bunu anlamam uzun sürdü çünkü reading slump döneminde okuduğum için çok fazla odaklanarak, dikkat ederek okumamıştım. Bu sayede başlıkları okumanın önemini anladım. Kitabın her bölümünde diğer bölüm, diğer seneyi anlattığı için, tahmin yürüterek okudum. VE TAHMİNLERİMİN HİÇBİRİ TUTMADI. Spoiler veremiyorum ama Emma'yla Dex'in arkadaşlık sürecine girme sebepleri bana fazlasıyla abartı geldi... Kitabı okursanız ne demek istediğimi kesinlikle anlayacağınızı düşünüyorum. O olayların olduğu sayfalarda Dex'e üzülüyordum ama sonradan karakterinin tamamen değiştiğini görmek bu üzüntümü yok etti. Yani kitapta tamamen Emma taraftarıydım. Bu yüzden kitabın son sayfalarını gözyaşlarım eşliğinde okudum. Sadece yazarın biraz daha betimleme yapmasını isterdim. PAT DİYE BİRKAÇ CÜMLEYLE BİTİRİLECEK BİR OLAY DEĞİLDİ. Ama genelde çeviri kitaplarda çok nadiren betimlemeye rastladığım için şaşırmadım. Favori kitaplarıma girer mi bilmem ama genel olarak beğendiğim bir kitaptı. Okumanızı tavsiye ederim.
2024 13. kitabı
Açıkçası indirim olduğu için satın almıştım. Uzun süre dokunmadım öyle rafta duruyordu. Romantizm temalı kitaplar özellikle de çok sayfalı olduklarında çok ilgimi çekmiyor çünkü. Ama geçen gün bi anda bir okuyasım geldi ve çok hızlı bir şekilde de bitirdim. Öncelikle yazarın dili çok akıcı ve bir ilişkiyi 20 yıl boyunca her yılın tek bir günü üzerinden anlatılması fikri de çok güzel bence. Beni de kendi hayatımın “O günü” (spoiler olmasın) her yıl ben farkına varmadan nasıl geçiyor acaba diye düşündürdü. Ve karakterler çok gerçekti. Yıllar içindeki değişimleri, gelişimleri çok güzel gösterilmişti. Uzun zamandır da karakterleri hiç bu kadar sahiplenmemiştim. Sahiplenmekten kastım, karakterler arkadaşımmış gibi salaklıklarına aşırı sinirlendim (özellikle dexterın ancak 34-35 yaşından sonra adam olmaya başlaması beni komaya soktu dkdk) Şanslıyım ki dizisinden ya da filminden spoiler yememiştim ve sonu cidden beni şaşırttı. Dönüp 2 - 3 kere “nasıl yaa” diyerek tekrar okudum sayfayı dkd. Duygusal bir kapanış bekliyordım da biraz şaşırdım cidden.
2010 5. kitabı
Okunma: 27 Mart 2010 23:55
Bugün bir aşk romanı ile karşınızdayım. Laf olsun diye değil gerçekten tam bir aşk romanı BİR GÜN. David Nicholls kaleminden, çıktığı dönemde yok satan daha doğrusu filmi çekildikten sonra çok popüler olan bir kitap. Uzun yıllara yayılmış bir aşk hikayesi. Emma ve Dexter mezuniyet gecelerinde tanışırlar ve sonra ayrı yollara giderler. Elbette yolları tekrar tekrar kesişir. Orijinal bir hikaye değil. Hatta en başında sıradan bir romantik komedi olduğunu hissettiriyor. Elbette sonunda işlerin öyle olmadığını anlıyorsunuz. Açıkçası hikayenin sıradanlığının yanında ufak detaylar ve anlatımın farklılığı kitaba anlam katıyor. Olay örgüsünden çok bahsedersem heyecanı kaçabilir. Bu sebeple detaya girmek istemem. Benim yorumuma gelecek olursak; Bu tarz kitaplar arasında okumaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum. Güzel ve benim hoşuma giden bir dili var. Genelde beni zorlayan kitaplar okumayı severim ama dönem dönem biraz kafa dağıtmak için ‘çıtır’ dediğim kitaplar okumayı tercih ediyorum. Bu kitap film tadında yazılmış zaten daha sonra da filmi çekilmiş bir kitap. Filmi de çok sevilmişti çıktığı dönemde. İzlediğimde kitap kadar etkilemese de zaman kaybı hissi uyandırmadı. İki insanın yirmi yılına sizi dahil ediyor. Emma’nın bir arkadaşıymışım gibi hissetmiştim okuduğumda. Tabii ben okuyalı yıllar oldu, o yaşlarda beni oldukça etkilemişti hikayeleri. Aşk hikayesi sevenlere ya da benim gibi arada çıtır bir okuma yapmak isteyenlere öneririm. Sonuç olarak bir şans vermenizi öneririm efendim.
2026 7. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 20:51
Em ve Dex’in üniversite mezuniyetinden hemen sonra başlayan ilişkisini her yılın aynı gününü anlatarak özetlemiş yazar. Yaklaşık 20 yıllık gitgellerle dolu, çalkantılı, özlemle yoğrulmuş bir dostluk ve aşk hikayesi diyebiliriz. Benim için biraz fazla romantik olsa da bu tür okumayı sevenlerin bayılacağı bir kitap olduğuna inanıyorum.
Aşk
2026 2. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2026 03:17
Açıkçası ben bu kitabı yıllar önce almıştım öylece kitaplıkta bekliyordu. Konusu ilgimi çekmişti ve filmi hakkında olumlu yorumlar duymuştum ve izlemeden önce okumalıyım diye düşündüm. Yazarın 20 yıla yayılan bir aşkı her yılın tek bir gün üzerinden anlatması cazip geliyor değil mi? Hal böyle olunca beklentim yüksek oldu müthiş bir aşk hikayesi okuyacağımı düşündürdü. Fakat asla ve asla beni tatmin etmedi. Gereksiz diyaloglar, gereksiz uzatmalar, anlamsız detaylar, bir çok kelime laf olsun diye yazılmış sanki. Son sayfaya kadar beni tatmin edecek bir şeyler aradım yok olmadı altı çizilesi bir cümle dahi bulamadım. Uzun lafın kısası tavsiye değildir. Tabii bu benim yorumum. Filmini izlemeyi düşünmüyorum yeteri kadar zaman oldu zaten. Daha güzel bir aşk hikayesinde görüşmek üzere kitapla sevgiyle kalın.
Bir gün
2023 2. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2023 19:14
Kitap çok akıcıydı. Aynı anda farklı duyguları biarada hissettiğim ve zekice yazılmış esprilerin beni çok güldürdüğü hoş bir romandı.Tavsiye ederim kesinlikle.
Sevgi

David NichollsYazar · 5 kitap
Nicholls üç kardeşin ortancası 1983 dan 1985 (İngilizce, Fizik ve Biyoloji ile birlikte A-level Drama ve Tiyatro Çalışmaları), Eastleigh, Hampshire Barton Peveril altıncı formu üniversite katıldı ve geniş bir yelpazede drama üretimlerde rolleri oynuyor. Colin Firth, daha sonra işbirliği kimin Babanızın En Son Ne Zaman Gördün olduğu gibi, Barton Peveril Collegea devam etti. Daha sonra, New Yorkta Amerikan Müzik ve Dram Akademisinde bir aktör olarak eğitim önce 1980li yıllarda Bristol Üniversitesi (Drama ve İngilizceBA ile 1988 yılında mezun) katıldı.rnrnSahne ismini David Holdaway kullanarak profesyonel bir aktör olarak çalıştı. O, Ulusal Kraliyet Tiyatrosunda üç yıllıkbir süre için West Yorkshire Playhouse ve, de dahil olmak üzere çeşitli tiyatrolarda küçük rollerde oynadı.