Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Hikâye

Boris Pasternak

Bir Hikâye Hakkında

Bir Hikâye konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Pasternak, nesir tarzında yazdığı eserleri arasında özel bir yere sahip olan Bir Hikâye’sini 1929 yılında yazar. 39 yaşındadır. Hikâye 1916 kışında Rusya’da geçer. Anlatının kahramanı evli kız kardeşine ziyarete gider. Uzun yolculuktan sonra yorgun düşer ve daldığı huzursuz uykuda Birinci Dünya Savaşı’ndan önceki barış dolu yazın olaylarını anımsar… “Bir Hikâye” Boris Pasternak’ın erken dönem eserlerinin en özgünü, Doktor Jivago’nun habercisi. “Şairin özgün bir dünya görüşü var. Duygularını ifade etmek için özel sözcükler kullanıyor. Düşüncelerini alışılmışın dışında dile getiriyor. Bazen şiirin kalıplarına sığmıyor, işte o zaman ortaya şairin nesri çıkıyor.”
Çevirmen:
Hülya Arslan
Hülya Arslan
Tasarımcı:
Mehmet Ulusel
Mehmet Ulusel
Tasarımcı:
Akgül Yıldız
Akgül Yıldız
Tasarımcı:
Davut Yücel
Davut Yücel
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 30 dk.Sayfa Sayısı: 88Basım Tarihi: Eylül 2020İlk Yayın Tarihi: 1966Yayınevi: Yapı Kredi YayınlarıOrijinal Adı: повесть
ISBN: 9789750848254Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 45.0
Erkek% 55.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Boris Pasternak
Boris PasternakYazar · 11 kitap
Boris Leonidoviç Pasternak (18 Şubat, 1890 - 30 Mayıs, 1960), Rus şair, yazar, 1958 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi. Moskova'lı sanatçı bir aileden geliyordu. Ünlü bir ressamın oğludur. Bir süre müzik eğitimi gördü. 1909'da müzik eğitimini yarım bırakarak Moskova Üniversitesi'nde felsefe okumaya başladı. 1912'de Almanya'ya giderek Marburg Üniversitesi'nde bir süre felsefe derslerini izledi. İtalya üzerinden Moskova'ya döndü ve Moskova Üniversitesi'ndeki öğrenimini tamamladı. Yapıtlarında doğa tutkusunu doğaya ilişkin imgelerle dile getirmiş, insan ve toplum sorunlarını kaynaşmış bir bütünlük içinde yansıtmıştır. İlk şiirlerinde sembolizm ve fütürizm akımının etkileri görülmüştür. Pasternak bireysel yaratıcılığın toplumsal eyleme boyun eğmek zorunda kaldığı bir dönemde yetişmiş, şiirinde bireysel ve toplumsal yaşantıları organik bir bütünlüğe kavuşturmuş, toplumsal sarsıntıları kendi benliğinde derinliğine yaşayarak çağının trajik gerçekliğini dile getirmiştir. Şiire yeni söyleyiş özellikleri kazandırmış. Özellikle aşk ve tabiat temaları üzerinde durmuşdur. İmge ve sözdizimi açısından Rus şiirine getirdiği yeniliklerle geleneksel Rus şiirinin yalın biçimlerini uzlaştırmıştır. Çağımızın en büyük şairlerinden biri sayılmaktadır. 1958 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandı ama ödülü Stokholm'da kabul ederse SSCB vatandaşlığından atılacağı korkusuyla geri çevirdi. Peredelkino'da öldü.