Bitmeyen Aşk

Can Yayınları
Sıralamalar

2023 12. kitabı
Okunma: 02 Mart 2023 22:10
İster kalemini sevdiğim, ister Nobel Ödüllü, ister yere göğe sığdırılamayan çok popüler bir yazar olsun; eğer ki kitabında pedofili bir fantazi yazmışsa gözümde zerre değeri yoktur. Üstelik yapacağım tek yorum da 'asla okumayın' dır. İşte daha önce çok kitabını okuduğum Pınar Kür için de aynını söylüyorum. Hatta pedofilinin ağır suç olduğu göz önüne alınırsa bu kitabın yasaklanması, toplanması gerektiğini düşünüyorum. Bu kitabında 10 - 12 yaşında çocuklarla koca koca adamların geçtiği fantazileri karakterlerine kurduran Pınar Kür'ü bundan sonra asla okumam. Keşke eksi puanlar olsaydı o kadar tiksindim. İğrenç, iğrenç, iğrenç...
2018 58. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2018 23:52
Pınar Kür'ün okuduğum ya da inatla okumaya çalışıp, nihayetinde bitirmeyi başardığım ilk kitabı olup büyük bir karar değişikliği yaşamazsam son kitabı olacak. İsmi ile müsemma olan kitap bitemiyor bir türlü. Sinan adlı zengin ve orta yaşlı ünlü bir şairin, 17 yaşındaki bir lise öğrencisi olan Nilgün'ü, yaşının ve ününün sayesinde baştan çıkarıp, daha sonra, kaçırıp götürdüğü bir taşra kasabasının otel odasında hiç de gerçekçi olmayan nedenlerle terk etmesi ile başlıyor. 17 yıl sonra ise artık ünlü bir oyuncu olan Nilgün ile bir sergide karşılaşıp tekrar birleşiyorlar. Onca sene Sinan evlenip üç çocuk yapmış, finansal bir evlilik sürdürmektedir, Nilgün ise Sinan'ın hainliğini sayısız erkeğin kollarında unutma çabasında acı çekmektedir. Kitap boyu kâh kavga kâh birleşme insana cidden bıkkınlık veriyor. Melodram bir Türk filmine konu olacak bir senaryonun entel (entelektüel değil kesinlikle) bir kalemde biteviye uzatılmasından ibaret maalesef.
2024 5. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2024 18:44
Bitmeyen aşk değil "bitmeyen roman"... Nilgün ve Sinan arasında yıllar yılı süren aşk... İlk başlarda bu aşk heyecanlı ve güzel ilerliyor olsa da yer yer Sinan'ın gereksiz şiirli uzatmalarıyla ve yazarın romanı durdurup araya girmesiyle pek de hoş bir ilerleme olmuyor. Sonlara doğru artık bitmeli diye düşündüm hep. Okuyacaklara sabır diliyorum.
2021 123. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2021 02:05
Ben bu kitabı neden okudum? Bu eziyeti neden yaptım kendime? Yazarın saygısız görüşlerinin kitaba bakış açımı etkilememe izin vermeyecektim ki kitap kendi kendini bitirdi bende zaten. O kadar pis zihniyete sahip karakterler var ki... Ürkütücü olansa bunların kurgusal karakterlerden ziyade yazarın çarpık bilinçaltını yansıttığı izleniminin çok ağır basıyor olması. Bilinç değil de kurguysa bu hissi yaratması waoww etkisi yaratmalı ama o kadar olumlu etkisi olmayan bir kurgu ki bunu bile takdir edemiyor insan. Hastalıklı bir bağlılık hatta bağımlılık ve bunu aşk sanan iki karakter... Asla erotik olmayan, cinsellikten soğutan hitaplar, pedofiliye varan fanteziler... Okumayın! Kendinize bu eziyeti yapmayın. Bitmeyen Aşk Pınar Kür
Aşk
OKUMAYIN
2026 2. kitabı
Bu kitabı alırken toxic bir ilişki okuyacağımı bilerek aldım ama bu kadar saçma olacağını düşünmemiştim aylarca elimde süründü karakterlerin her birinden ayrı ayrı tiksindim aşktan soğudum verdiğim iki puan yazarın yazım dilinin şiirsel olmasından kaynaklı fakat ne yazık ki kitabı kurtarmaya yetmemiş sonu da ya yeter bu kadar uzattığım sayfa sayısı da çok oldu artık bit der gibi yazılmış saçma sapan bir sondu kitapta aşkla ilgili hiçbir şey yok bence hatta buna sevgi de denemez yıllara yayılmış bir elde etme takıntısından başka bir şey değil okumayın zaman kaybetmeyin
2020 70. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2020 23:33
Yani ne desem bilemiyorum... Bitmeyen Roman :) Bu kitap bir öykü olsaydı çok daha iyi olurdu ve bu kadar uzatılmasına gerek yoktu... Belki haddime düşmez ama benim görüşüm bu, bir cümle bilemedin iki cümle ile geçilecek, anlatılacak noktaları on cümleye çıkarınca bana baygınlık geldi... En uzun sürede okuduğum kitap oldu, benimiçin rekordu bu... Pınar Kür’ün anlatımına o kadar hayranken bu kitabı beni boğdu boğdu boğdu... Hikâyeye gelince çok özel bir hikâye değil, zaten amaç hikâye değil aşkın araştırılması yazar tarafından, önemli olan bu... Aşk nedir neler yaptırır, ne ister ne alır vs... Karakterlere gelince Sinan’dan nefret ettim, önüne gelenle yatıp, sonra aşkımızı beslemesi için yaptım diye okura anlatışı beni benden aldı :) Hele ki sürekli mazlum ayaklarına yatıp kendini acındırması... Öür müsün öldürür müsün :) Pis herifin teki, beceriksiz bir şair... Şiirleri de berbat zaten... Nilgün ise salağın önde gideni :)) Ne diyeyim bu romanı okumak o kadar sinir etti ki beni yorumumda böyle oldu haliyle... İyi okumalar herkese :))
2020 4. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2020 02:48
Pınar Kür; memlekette gerçekten bir aristokrasi varsa bence ta kendisi. Okuyacağınız her eserinde bunu görmek mümkündür. Romanlarında ki kahramanlar seçkin, entellektüel, yazar çizer , çevrelerden oluşur. Okuduğum bu eserinde romanın üç farklı anlatıcısı var. Hem roman kahramanları hemde yazarın kendi anlatımı romanda mevcud. Okurken sıkılabilirsiniz, herkes Pınar Kür okumak zorunda değil. Elif Şafak okudum okumasam da önemli değil. Pınar Kür iyi ki okudum .
2025 165. kitabı
Nilgün ve Sinan klasik bir aşk hikayesi# Yazarın anlatım tarzına diyeceğim yok ve bence bu romani kurtaran yazarın anlatım tarzı olmuş.Nitrkim yazarin başkahramanlari konuşturup onların ağzından duyguları vermesi ayrıca üst kurmaca tekniğinden yararlanarak yazarı da adeta bir roman kahramanı yapması oldukça başarılıydı.Ancak konu çok vasatti.Kahramanlarin ayrılıp tekrar birleşmeleri romana kabak tadı vermiş.Bu yüzden çok da zevkle okudum diyemiyorum.... Bitmeyen Aşk Pınar Kür
Alıntı
Bitmeyen şiirsel aşk
2023 2. kitabı
Kitap daha çok şiir ama sıkıcı degil 600 SF oku oku bitmiyor yazın okuduğum guzelybir kitap oldu dizi izlemek tadında.. Dengesiz iki aşığın Bitmeyen hikayesi..Merak uyandırıyor Sinan'ın kendiyle iç konuşmaları var daha çok.Ben sevdim yazlıkta bir köşede bulup okuduklarım arasında ..
Aşk ve Şiir
Bitmeyen Aşk
2024 10. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2024 00:00
Nilgün'le Sinan mutluyken mutsuzluğa, mutsuzken mutluluğa koşuyor.Hatta bezen mutsuzken yine mutsuzluğa koştukları oluyor.Bence bitmek isteyen ama bir türlü bitemeyen bir aşk Nilgün'le Sinan'ınki. Saplantılı,çalkantılı,tutkulu... Üç farklı ağızdan-Nilgün,Sinan ve yazar- olayların anlatılması, sorularınızı soramadan cevabını önünüzde bulmak gibi bir şey. Sanırım beni yoran kısmı bu oldu, bu sebeple romanı sevdim mi orasını ben de bilemiyorum. Olayları değişik ağızlardan dinleyip farklı tatlarla romanı algılamak isteyenler, aşk romanı okumayı sevenler, ben de saplantılı derecede aşk yaşadım/yaşıyorum diyenler ya da klasik aşk romanlarından farklı bir tarzda ele alınmış bir roman okumak istiyorum diyenler buyurun Bitmeyen Aşk sizleri bekliyor.
İlişkiler

Pınar KürYazar · 13 kitap
Pınar Kür, Türk yazar akademisyen ve çevirmendi. Annesi İsmet Kür, Türk dili ve edebiyatı öğretmeni, Azeri olan babası Behram Kür ise Fransızca ve matematik öğretmeniydi.Lise eğitimini Robert Kolej'de tamamladıktan sonra lisans eğitimini Queens College ve Boğaziçi Üniversitesinde tamamladıktan sonra Sorbonne Üniversitesinde Karşılaştırmalı Edebiyat üzerine doktora yaptı. "Bitmeyen Aşk" adlı romanı "müstehcenlik" gerekçesiyle toplatıldı. İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller okulunda ingilizce okutmanı oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde medya ve iletişim sistemleri bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Pınar Kür, 15 Temmuz 2025 tarihinde 82 yaşında hayatını kaybetti. 17 Temmuz 2025'te Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Yeni Ayazağa Mezarlığı’na defnedildi.