“Dalgaların Sesi”, beni büyüleyen ve içine çeken bir roman oldu. Mişima’nın kalemi, deniz dalgaları gibi ritmik ve huzur verici bir akıcılığa sahip. Kitap, Japonya’nın küçük bir balıkçı köyünde geçen sade bir hikâye sunuyor ama bu sadelik, eseri daha da etkileyici kılıyor. Okurken, o köyün sokaklarında dolaşan bir seyirci gibi hissettim; denizin kokusunu ve doğanın huzurunu içime çektim.
Karakterlerin masumiyeti ve duyguların derinliği, anlatımı güçlü kılan unsurlardan biri. Mişima, sadece aşkı değil, aynı zamanda doğayla kurulan ilişkiyi de öyle ustalıkla resmetmiş ki, hikâye boyunca kendinizi o dünyaya ait hissediyorsunuz. Her şey çok içten, sade ama bir o kadar da dokunaklı. Anlatımdaki duruluk, satır aralarında gizli bir dinginlik yaratıyor ve bu da romanı okurken huzur verici bir etki bırakıyor.
“Dalgaların Sesi”, karmaşadan uzak, naif bir anlatı arayanlar için harika bir kitap. Modern hayatın yoğunluğundan kaçıp biraz soluk almak, sakin bir hikâyenin içinde kaybolmak isteyenler için mükemmel bir tercih. Mişima’nın edebi dili ve doğayla harmanlanmış bu incelikli aşk hikayesi, gerçekten özel bir okuma deneyimi sunuyor. Okudukça, iyi ki bu kitabı elime almışım diye düşündüm ve bu büyüleyici dünyada biraz daha kalabilmek istedim.