2021 15. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2021 01:36
Allahım sonunda bitti çok şükür. Yıldım ya. Kitaplardan soğudum. O kadar sıkıldım ki. Uzattıkça uzatmış, uzattıkça uzatmış. Boş konuşa konuşa öldüler. İçim şişti. Oh bitti de kurtuldum. Dünya varmış be. Gerek yok, özetini okuyun geçin, hiç olay yok zaten.
2021 9. kitabı
Öncelikle gotik edebiyat aşığı biri olarak, vampirlere ayrı bir düşkünlüğüm var. Bram Stoker'ın Dracula'sı hem vampir kültürünün hem de gotik edebiyatın kült eserlerinden. Kitap günlük şeklinde yazılmış ve bu kitaba farklı bir ivme kazandırmış diye düşünüyorum. Dracula, sinema tarihinde filmleri de, kendinden sonra gelen eserleri de büyük etkilemiş olması sebebi ile çok önemli ve mutlaka okunması gereken bir kitap.
DraculaBram Stoker · Karbon Kitaplar · 20196,3bin okunma
Ben sizin ölmenizi istemiyorum, bana dönüşmenizi istiyorum !
Puan vermedi·468 syf.·
2021 9. kitabı
Nedenini bilmiyorum ama İrlandalı yazar Bram Stoker'ın (452-1847) gotik romanı "Drakula" nın klasiklerinden birini uzun süredir okuduğuma ikna olmuştum. Yine de, belki de son yıllarda
2016 2. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2016 17:50
Bitirmesi çok çok zor. Drakula'nın kitapta daha aktif olmasını bekliyordum ama değildi. Çoğunlukla Van Helsing ve Dracula'yı avlayan arkadaşları tarafından yazılmıştır. Keşke bir gün sahnede Madam Mina'yı oynayabilsem. Ve sanki gerçekmiş gibi okudum, sanki dergiler ve insanlar gerçekmiş gibi, bu şekilde okumak daha kolay ve eğlenceliydi.
Dracula
2021 7. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2021 09:10
Üniversite de Sinema Tarihi dersimizde ilk vampir filmi olan Nosferatu'nun uyarlandığı kitap olduğunu biliyordum ve bu kitabın sinema dünyasında vampir filmlerinin temelini oluşturduğu, korku filmlerindeki bazı ögelerin kaynağı olduğu bir gerçek. Vampirlerin kan ile beslenmesi, şatoda yaşaması, güneş ışığından kaçması vs aklınıza gelebilecek ve günümüzde bir çok popüler vampir film ve kitap serilerinin asıl temel kaynağıdır bu roman, okurken ise cidden benim için güzel, heyecanlıydı. Vampir dediğimiz gerçek dışı yaratıkları ilk elden öğrenmek cidden hoşuma gitti.
2021 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2021 18:41
Kitap 1897 yılında yazılmış ve birçok başka kitaba ve filme öncülük etmiş. Normalde vampirlere dair kitapları, filmleri pek fazla sevmem ama bu kitabın tarzı çok hoşuma gitti. Farklı kişiler tarafından tutulmuş günceler şeklinde olayların akışını görüyorsunuz. Olaylara herkesin bakış açısıyla bakma imkanına sahip olabiliyorsunuz. Bazen aynı tarihlerin işlenmesi sıkıcı gelebiliyor ama genel itibariyle başarılı bir kitap. Yazıldığı döneme de bakılırsa korkuyu, gerilimi gerçekten hissettirmiş.
Puan vermedi
İrlandalı yazar Abraham Bram Stoker, 1897 tarihinde, üzerinde tam yedi senedir çalıştığı romanını baskıya verdiğinde muhtemelen romanın edebiyat dünyasında yaratacağı etkiyi tahmin etmemiştir. Zira Dracula, yazıldıktan bir asır sonra bile hem popüler kültürün hem de gotik edebiyatın temel ilham kaynağı…
2020 53. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2020 04:56
Selam Bram Stoker “Dracula”.. Tarihte gerçek bir Dracula vardır. Kazıklı Voyvoda diye de bilinen 1430-1476 Eflak’ta voyvodalık yapan, Türklerle savaşlarıyla ünlü Vlad Tepes. Dracula adı, Türklere
DraculaBram Stoker · Can Yayınları · 20196,3bin okunma
Kont Dracula
2023 21. kitabı
spoiler içerir ... bu yerde o kadar tuhaf bir şey var ki, huzursuz hissetmekten kendimi alamıyorum. Güvenle burayı terk etmeyi diliyorum ya da hiç gelmemiş olmayı.
Polisiye / Gerilim
DraculaBram Stoker · İthaki Yayınları · 20186,3bin okunma
2025 17. kitabı
Okunma: 30 Mart 2025 00:16
Bram Stoker'ın Drakulasını nihayet okudum ve söylemeliyim ki... Artık sarımsak gördüğümde sadece mantıya değil, güvenliğe de yatırım yaptığımı hissediyorum :) Bu kitap hem gotik edebiyatın amiral gemisi hem de “bir vampir nasıl karizma yapılır?”ın kullanım kılavuzu gibi. Öncelikle, kitap mektuplar, günlükler, gazete kupürleri ve hatta gemi günlükleriyle ilerliyor. İlk başta “bu ne şimdi?” dedim ama sonra olayın güzelliği orada zaten: Her karakterin gözünden bakıyorsun, adeta bir dedektif gibi olayları birleştiriyorsun. Jonathan Harker’ın Transilvanya’da yaşadıkları… yani adam resmen Booking.com’un kara listesine girecek bir şatoya düşmüş. Drakula karakteri ise tam anlamıyla kült. Karizmatik, zeki, ürkütücü ve ciddi anlamda gece hayatına düşkün. Gündüzleri yok ortalıkta zaten. Vampirliğin ağır sorumluluklarını taşıyan bir beyefendi kendisi. Ama ben asıl Mina’ya bayıldım. Dönemine göre fazla ileri görüşlü, akıllı ve her şeyi toparlayan kişi. Tam bir “takımın beyniyim” tipi. Van Helsing ise bambaşka bir figür. Bilgili, karizmatik ama bazı cümleleri “sınavda çıkmaz, geç” dedirtiyor. Gerilim çok dozunda, olaylar tam kararında. Yani korku edebiyatı okumak isteyen ama “çok da tırsmasam iyi olur” diyenler için birebir. Kitap bittikten sonra aynaya bakıp “beni yansıttı mı?” diye kontrol etmedim desem yalan olur.:) Genel olarak Drakula, sadece vampir değil, aynı zamanda toplumsal normlar, korkular ve insan doğası hakkında da düşündüren bir eser. Hem tüyler ürpertiyor, hem zekâyla yazılmış olmasıyla kendine hayran bırakıyor. Bonus: Gece geç saatte okuyunca hayal gücünüzle baş başa kalmak garantili.:)
DrakulaBram Stoker · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20236,3bin okunma

Bram StokerYazar · 22 kitap
8 Kasım 1847 yılında İrlanda'nın Dublin şehrinde doğan Stoker, nedeni bilinmeyen bir hastalık nedeniyle bir süre ayağa kalkamaz. Daha sonra iyileşir ve sıradan bir çocukluk dönemi geçirir. Eğitimini tamamladıktan sonra memurluk yapmaya başlar ve aynı zamanda Drakula (Dracula) isimli eseri yazmaya başlar. Takip eden yıllarda tiyatro eleştirilerine dair birçok yazı yazan Bram Stoker, yazdığı Drakula kitabını Londra'da basma şansını yakalar. Bu roman ile elde ettiği ün sonunda geri kalan hayatını bir edebiyatçı ve yazar olarak sürdürür. Yaşadığı toplum tarafından karakteri ile de beğeni kazanan İrlandalı yazar 1912 yılında, 64 yaşındayken yaşamını yitirmiştir.