Часовниците

Agatha Christie

61'in gizemi :)
2023 47. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2023 17:12
Yüzeysel Analiz Bölümü: Bu kitapla bir kez daha fark ettim ki polisiye sevmeyenler çok şey kaçırıyor. Agatha Christie ile tanışma kitabım oldu. Gerçi küçükken bir kitabını okumayı denemiştim
2025 90. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2025 02:10
Yine bir Aghata kitabı ve çözülen bir cinayet. Hercule Poirot yine iş başındaydı. Yine tek katil 2 maktul hikayesi karşımızdaydı. Mr. Rival ve Edna'nın ölümleri üzerine yapılan araştırmalar. Biraz karışık bulsam da H. Poirot'un olaylara el atmasıyla en azından hikayede taşlar yerine oturmaya başladı. Bu kitap da iyiydi ama dediğim gibi karışıklıkları vardı.
Ölüm SaatleriAgatha Christie · Altın Kitaplar · 20191,293 okunma
Kütüphanemde ve kalbimde Agatha'nın yeri her zaman ayrı. Bilindiği gibi Agatha Christie'nin iki ana kahramanı var romanlarında. Miss Marple ve Hercule Poirot. Zaman zaman hikayelerini başkalarının da anlattığı olur, tıpkı bu romanda olduğu gibi. Fakat benim favorim Hercule Poirot'lu olanlardır. Gerek olay örgüsü, gerek cinayetin ortaya çıkarılışı çok daha zekice kurgulanmış olur. Bir Hercule Poirot romanı olmasına rağmen o harika adama doyadım bu kitapta. Çünkü çok kısa yer verilmiş. Roman güzeldi, yine herşeyi Poirot çözdü :) Ama beklediğim tadı çok alamadım.
2020 75. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2020 19:02
Her zamanki gibi tipik bir Christie romanı. Okumak için yapmam gereken önemli bir ödevi erteledim, elimden bırakmadan okudum. Christie’nin kitaplarına karşı ayrı bir ilgim var:D Bu roman da çok çok güzeldi ancak bu kez Hercule Poirot pek fazla olaylara dahil değildi. Kitabın sonundaki o meşhur, şüphelileri toplayıp yüzleştirme ve olayı açıklama sahnesini yaşanmadı, ki benim en sevdiğim kısım :D Ve son olarak da bazı şeyler kafamda eksik kaldı. Örneğin Sheila’nın babası anladığım kişi miydi tam emin olamadım. Colin aslında kimdi,amacı neydi anlayamadım. Sanki bir anda çözüldü ve bitti her şey.
2025 54. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2025 00:19
Ölüm saatleri... Bu kez katili buldum. Bir ilk oldu diyebilirim. Kör bir kadının evinde bulunan bir ceset. Odada bir çok saat var. Ve hepsi aynı anda durmuş. Sekreterlik için çağırılan Shilla Webb, ev sahbini beklerken odadaki saatleri ve cesedi fark eder. Sokağa fırladığında Bay Colin onu sakinleştirir. Tüm sorgulamalar adamın esrarengiz yanını korur. Onu gören tanıyan hiç kimse yoktur. Neden orda öldürüldü. Saatler niçin aynı anda durmuştu. Miss Webb'i neden çağırdılar... Dedektif Hercul Pairot, oturduğu yerden cinayeti çözümledi. Bu kısmı biraz can sıkıcı işte. Cinayet romanlarında esas olan araştırma, bulgu, sorgulama, ipucları... Pairot'un durduğu yerde çözmesi romanı sıkıcı yapıyor.
2021 80. kitabı
Okunma: 02 Mart 2021 15:14
Oldukça farklı bir Agatha Christie romanı olduğunu belirterek başlamalıyım. Gerek giriş olarak modern tarz polisiye romanları andıran bir giriş ve gerekse de anlatım tarzı olarak farklı bir olay yapılmış. Poirot, Lamb ve Dick üçlüsünün çok iyi iş çıkardığına inanıyorum. Shelia Webb kendisine bir telefon geldiğinde Wilbraham Crescent’te 19 numaraya gider. Evde bir cesetle karşılaşır ve ölen adamı bulan bir kız ve bir görmek engelli kadın vardır. Ortada ortak olan yalnızca saatlerdir (kitabın adı buradan geliyordur) ve tüm saatler 16.13’te durmuştur. Ardından olaylara Poirot olaylara dahil olur... Okuduğum iyi Agatha Christie kitaplarından birisiydi ve hiç sıkılmadım. Kendimi öyle bir kaptırmışım ki aralıksız, nefessiz de diyebiliriz, 2.5 saatte bitirdiğim bir eser oldu. Keyifli okumalar dilerim..
Puan vermedi·256 syf.·
2024 40. kitabı
Shelia Webb, sekreterlik, daktilo üzerine bir büroda çalışmaktadır. Büroya bir telefon gelir. Wilbraham Crescent 19 numaraya özellikle Shelia'yı iş için çağırırlar. Shelia eve gider. Kapı açıktır. Telefonda eve girmesi söylenmiştir. Eve girdiğinde bir adam cesedi ile karşılaşır. 19 numarada yaşlı ve kör bir kadın yaşamaktadır. Shelia'nın cesedi bulmasının hemen ardından eve gelir. Ev sahibesi büroyu aramadığını söyler. Adamın kimliği belirsizdir. Evdeki tüm saatler durmuştur. Polis karmaşık bir olayla karşı karşıyadır. Shelia, cesedi gördükten sonra dışarı atar kendini ve bir araştırma için orada bulunan gizli ajan Bay Colin Lamb ile çarpışır. Soruşturma sırasında Colin yakın dostu olan Hercule Poirot'a ziyarette bulunur ve olayı anlatır. Poirot burada devreye girer, suç mahalline gelir ve çözer diye düşünürsünüz. Ama öyle olmuyor. Gri hücrelerini evinde çalıştırır ve sadece olayı ifadeleri okuyarak çözer. Ailemizin dedektifini çok az görüyoruz. Başrol oyuncusuna yazarın bu kadar az yer vermesi hiç olacak iş mi? Ben bu konuda hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Bir de son hiç olmamış. Kitap apar topar sonlandırılmış. Onun dışında konusu, olaylar ilginç ve heyecanlıydı.
2021 18. kitabı
Kitap güzel yalnız agathanin okuduğum en saçma kitabiydi diğer romanlarının yanında çok hafif kalmış pek beğenmedim agatha okumak istiyorsanız zehri kim verdi veya ve ayna kırıldı kitaplarını okuyun
2026 9. kitabı
Okunma: 31 Mart 2026 11:40
Agatha Christie, benim çok severek okuduğum yazarlardan biri. Hemen hemen her alışverişimde 1-2 kitabına mutlaka yer veririm. Sıkıldığımda, bunaldığımda ya da okuma tempom düştüğünde; hatta okumaya geri dönüşlerimde tercih ettiğim bir yazar.   Ölüm Saatleri kitabında Sheila Webb, kendisine gelen bir telefon üzerine çalışmak için Wilbraham Crescent 19 numaralı eve gider. Ancak evde orta yaşlı bir adamın cesediyle karşılaşır. Genç kadını hiç tanımayan kör ev sahibi ise Sheila’yı tanımadığını ve kendisini çağırmadığını söyler.   Bu romanda bize eşlik eden karakter, benim de okumaktan keyif aldığım Hercule Poirot. Ancak bu kitapta kendisi çok aktif değil; daha çok ara ara ve özellikle finalde belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor. Kitap, karakter açısından oldukça zengin. Her zamanki gibi kitabın başında karakterler ve haklarında kısa bilgiler ile ipuçları yer alıyor. Ancak kitaba ilk başladığımda karakter fazlalığı nedeniyle biraz kafam karıştı ve bu durum tempoyu da yavaşlattı. Kitap oldukça uzundu; ancak ne Nil Nehri’nde Ölüm ne de Doğu Ekspresi’nde Cinayet gibi akıcı bir işleyişe sahipti. Bana göre bazı bölümler gereğinden fazla uzatılmış ve ana hikâyeyle doğrudan bağlantısı olmayan detaylara uzun uzun yer verilmiş. Bu da okuma sürecimin beklediğimden daha uzun sürmesine neden oldu.   Benim için bu kitap, yoğun okuma dönemlerimde bir nebze nefes alma alanı oldu. Ancak yazarı okumak isteyenler ya da ilk kez tanışacak olanlar için doğru bir başlangıç kitabı olduğunu düşünmüyorum.
2022 30. kitabı
Sekreterlik bürosuna gelen bir telefonu büronun sahibi olan Miss Martindale (kızıl kedi) açar. Arayan kişi, verdiği adrese bir  sekreter gönderilmesini ister. Özellikle Miss Shelia Webb'in

Agatha ChristieYazar · 163 kitap
Agatha Christie dünyanın en tanınmış polisiye romanları yazarıdır. Eserleri 45 dile çevrilmiş olan yazarın kitap satışları milyarları bulmuştur. Kutsal kitaplar (Kuran ve İncil) ile Shakespeare'dan sonra en çok satan yazardır. Agatha Miller, İngiltere'nin Torquay şehrinde 15 Eylül 1890'da doğmuştur. 1914 yılında Kraliyet Hava Kuvvetleri'nden Archibald Christie ile evlenmiştir. 1928 yılında boşanan çiftin Rosalind adında bir kızları vardır. Yarım yüzyıla aşkın süren yazarlık hayatında, 79 roman ve kısa hikâyelerden oluşan kitap yazmıştır. Ayrıca 25 Kasım 1952'de Londra'da perdelerini açan ve bugüne kadarki en uzun süreyle oynanan tiyatro eseri olan Fare Kapanı'nın da yer aldığı bir düzineden fazla oyuna imza atmıştır. Christie'nin 1920'de yayınlanan ilk kitabı "The Mysterious Affair Style (Ölüm Sessiz Geldi)", aynı zamanda meşhur kahramanı Belçikalı Dedektif Hercule Poirot'nun da yer aldığı ilk eseridir. Yazın dünyasının bilinen en ünlü karakterlerinden biri olan Hercule Poirot'yu yaratan Christie, bu kahramanını 33 romanı ve birçok kısa hikâyesinde kullanmıştır. Bir diğer kahramanı ise kadın karakter Miss Jane Marple'dır. Miss Marple'ı 1930 yılında yazdığı "The Murder at the Vicarage (Ölüm Çığlığı)" adlı romanıyla okurlarına tanıtmıştır. Her iki kahramanın da serüvenleri televizyon dizisi veya film olmuştur. 1974'de Doğu Ekspresinde Cinayet, 1957'de "Witness for the Prosecution (Beklenmeyen ?ahit)", 1978'de Nil'de Ölüm en başarılı olan filmlerindendir. Agatha Christie ayrıca Mary Westmacott takma adıyla altı adet duygusal roman da yazmıştır. Aynı zamanda ikinci eşi Sir Max Mallowanile katıldığı arkeolojik kazılarla ilgili kitaplar da yazmıştır. 1971 yılında İngiltere'nin en yüksek onur unvanı olan "Britanya İmparatorluğu Kadın Komutanı" nişanını almıştır. Agatha Christie 12 Ocak 1976'da ölmüştür.