Kendimi kaptırıp aynı gün bitmesen iyiydi be..Gözümden damlayan iki damla yaş ile bitti kitap ama ben de bittim. Off ki ne offfff..... Siz hep yazın abi,biz hep okuyalim....Hiç KimseFatih Duman
🅐🅛ı🅝🅣ı
Beni üzen insanlardan uzak durmayı bana yine
beni üzenler öğretti.
İnsan bazı şeyleri unutmaya çalıştıkça daha çok hatırlıyor. O yüzden bir şeyi bile isteye unutmanın mümkün olduğuna inanmıyorum ben. Neyi unutmaya gayret edersen onu unutamıyorsun.
Bence boş vermek, ömrü boyunca hiçbir şeyi boş vermeyen insanların artık dayanamayıp yaptıkları bir isyan şekli.
🅺İ🆃 🆈🆁🆄🅼🆄
Meczup öyküsüyle başlayıp 152 Gün öyküsüyle devam eden nehir öykü serisinin 3.öyküsü “Hiç Kimse” de bir önceki öyküde yüreğimize dokunan Ömer Dede ve Fadime Nine’nin yarım kalan olayını mutlu bir sona bağlıyor yazar. Bir kağıt toplayıcısının öyküsünün anlatıldığı ve Ömer Dede ile yollarının kesişmesi sonucu umudumuzun hüzünlü de olsa tazelendiği sıcak bir öykü. Okurunu insanlara karşı daha hassas olmaya, herkesin kendince ağır bir hikayesinin olduğuna ve insan gölüne karşı duyarlı olmaya da davet ediyor. Yanımızdan kim bilir ne hikayeler yürüyüp gidiyor.Bizim sıradan gözüyle baktığımız pek çok şey, yazarın tılsımlı kalemiyle buluşunca gözde belki iki damla yaş oluyor.
Fatih Duman kaleminde benim için en hala “Ene, Amâ, Sır, …. İlk üçü alır.
Yormayan, naif, derin, akıcı bir kalem. Daim olsun
Hiç KimseFatih Duman · Nesil Yayınları · 2025137 okunma
Kitaplıkta okumadığım kitaplara göz atarken Fatih Duman'a gözüm çarptı ve bir baktım kitap bitmiş. Bir oturuşta bitti yani. Kalemini seviyorum, zevk alıyorum okurken. Okuyucusunu olay örgüsünün içerisinde bir taburede oturtabiliyor.
Kitapta en etkilendiğim kısım önceki kitap 152.gün adlı kitabın sonunun bu kitabın sonuyla birleştirmesiydi. Unutmamışım, zaten yarım kalan şeyler kolay unutulmaz. Üzülmüştüm onun öyle bitmesine ama şimdi yüzümde tebessümle bitirdim.
Zaman gerekmiş, beklemek gerekmiş ve değmiş.
Kitabın konusu sarsıcıydı.
Çöplerden değerli eşyaları ve malzemeleri toplayan kişilerden birinin nasıl o hale geldiği birinci ağızdan anlatılmış.
3 dükkanı olan zengin bir bey olan salih'in depremden sonra ölen annesinin üzerindeki hırkasını bulabilmek için çöpleri gezmesiyle başlayan ve bulamadığı için artık o işi yapar hale gelen hiç kimsesi olmayan birine dönüşmesinin hikayesi..
Kısa öz etkileyici.
Ne oldum değil..
Ne olacağız?
Buna da şükür
İnsanın her halinde sukredebilmeyi unutmadan devam etmesi gerekli. Kalıcı değiliz . Emeğinize sağlık . Fatih duman kitapları . Muhakkak okunması gereken insana bir seyleri hatırlatıp unutmamasi gerekeni göz önüne çıkaran bir öykü . İnanıyorsan gerçektir.
حو ب ح س ص
Es_Selamualeyküm ve Rahmetullahi ve berakatuhu
Hiç kimse...
Kalabalıklar için herkesi gören ama herkese görünmez olan Salih'in hikayesi!...
Anne, bak; ben görünmez oldum.
Mezarlıktan korkanın sevdiği biri henüz ölmemiştir...
@1fatihduman yazarımız 'her gün etrafımızda oldukları halde görmediğimiz hatta görmezden geldiğimiz o insanlara' diye başlamış eserine. Salih'in hayatı boyunca görünmezliğine mi üzüleyim, kaybettiklerine mi, yasadıklarına mı! Yoksa aniden gelen Ömer amcaya mı...
Yüz elli iki umudunu yitirmeden yüreği yana yana bekleyen Fadime teyzeye mi?
Hiç Kimse / Fatih Duman
“Cânım kâri (okuyucu), insan bazen bu dünyanın içinde kaybolup gidiyor. Öyle bir kaptırıyor ki kendini ne etrafta olanları görüyor ne sesleri duyuyor ne de hissedebiliyor. Sadece bir rutinin ve alışmışlığın içinde hırpalanıp duruyor. Yani yaşıyor ama yine de ölen bir şeyler var.
İnsan bazen görünmemek istiyor, sessiz sedasız yaşayıp gitmek istiyor. Öyle birden, aniden kimsenin görmediği biri hâline gelmek istiyor. Ama pek mümkün değil bu. Ve biliyorum, görünmemek canını yakıyor insanın.
Peki böyleleri yok mu? Her an etrafımızda olan ama bizim görmediğimiz insanlar? Hep yanı başımızda duran ama varlığını bile fark etmediklerimiz? Biz görmüyoruz belki ama onlar yine de var. Görünmez insanlardan bahsediyorum yani.
Bu hikâye biraz da onların hikâyesi; her an etrafımızda olan ama bizim görmediğimiz “hiç kimselerin” hikâyesi.”
Yazar kitabın arka kapağında böyle sesleniyor okura
ya da belkide tüm insanlara…
Bakıyor ama görmüyoruz,görüyor fakat umursamıyoruz.
Biz insanlar aslında alışılmışlığın dışına yani konfor alanımızın dışına çıkmayı hiç mi hiç sevmiyoruz.
Salih; sokaklarda görmediklerimizden biriydi!
“buna da şükür” yazılı çöp arabasıyla sokaklarda dolaşıp tüm mahalle sakinlerini tanırken,kimsenin kendisinin farkında dahi olmadığı biri…
Birbirinin devamı halinde ilerleyen serinin üçüncü öykü kitabi olan “Hiç Kimse” okurunu ara ara hüzünlendirirken, ara ara da kendimizi sorgulayacağımız bir okuma sunuyor.
“Ve belki de bu dünyada en ağır yük; var olduğun hâlde yokmuşsun gibi davranılmasıdır.“
Hiç KimseFatih Duman · Nesil Yayınları · 2025137 okunma
Fatih Duman ın bütün kitaplarını okudum ve çok beğenmiştim ancak bu hikaye olan kitabını ilk defa beğenemedim çok sıkıldım ve yarım bıraktım. Hiç KimseFatih Duman
Serinin son kitabı…
Bu kitapta da görünmez adam Selim’in hikayesi karşımıza çıkıyor. Etrafımızda bunca kimsesiz, yardıma muhtaç, aç susuz kişiler varken bizlerin onları nasıl da görmezden geldiğimizden dem vurulmuş. Hiçbir hikaye başından sonuna kadar mutlu değil, hiç kimsenin hayatı her alanda müthiş kolay değil. İnişler ve çıkışlar mutlaka olacaktır önemli olan buna hazırlıklı olmak. Gelen her şeyin bir gün gideceğini yahut gidebileceğini bilmeli insan. Ama selim bunu unuttu ve bir pişmanlık ömüür boyu yakasına yapıştı..
Kitabın sonunda Ömer amca ile Fadimesi tekrar buldu birbirini bu çok mutlu etti beni.
Ben seriyi çok beğendim. Bir nefeste okunup bitirilebilecek kitaplar.
Kesinlikle tavsiye ederim.
#FatihDuman'ın kaleminden #HiçKimse eserini #okudumbitti.
Yazarımız üç seri şeklinde öyküyü yazıp okuyucuya sunmuş. Oykjjjn seri şeklinde haberim olmadan okudum. Okuduktan sonra seri eser olduğunu anladım. Eğer yazarin bu üçlü serisini okumaya düşünenlere 1.seri #Meczup , 2. Seri #152Gün ve 2.seri ise #HjçKimse olarak okuyabilirler.
Sokak çocukları, dilenciler, evsizler, kimsesiz insanlar, çöp toplayanlar, kaldırım ,oturaklarda. Park ve köşelere uyuyan insanlar .v.b. görünmeyenler veya görmek istemeyip yok saydığımız insan hayatları . Her ne kadar yok saysakta bu insanları bunların daha önceki hayatlarında nasil bir yaşama sahip olduklarından da habersiziz.
Hayat bir imtihan dünyası. Kimin bir gün bey , kimin bir gün görünmez bir hayat yaşayacağını kimse bilemez.
Yazarimizda Çöp toplayıcısı Salih karekteri üzerinden ele alarak üçlü seriyi tamamlamış.
Yazarımızın kalemi daim olsun.
#KitapAşktır #kitapalıntıları #kitapokumakgüzeldir #okuyorum #roman #Kitap #Edebiyat #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #kitapkurdu #kitapaşkı #kitapkokusu #kitapsever #kitapalıntıları #kitapokumakgüzeldir #bookstagram #books #bookphotography #booknerd #Çöpçü #Kimsesiz #Sahipsiz #görünmeyenler @1fatihduman @nesilyayinlari
1987 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğdu. Çatalca İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı. Bir dönem Ürdün Devlet Üniversitesi'nde de öğrencilik yapan Fatih Duman Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dördüncü sınıfında öğrenimine devam etmektedir.
Buruciye Edebiyat, Dikili Ekin ve Ferda gibi dergilerde yazı ve şiirleri yayınlanan Fatih Duman pek çok kurumun düzenlediği şiir ve makale yarışmalarına katılmış ve ödüler almıştır. 2007 yılından beri de Ferda Edebiyat ve Kültür Dergisinin editörlüğünü yapmaktadır.