Pembe Kapak

Çevirmen:
Emrah İmre

·264 syf.·
2024 85. kitabı
Hippi romanı gençliğinde hippi yaşam tarzını benimsemiş Coelho'nun Brezilya'dan başlayan bir yolculuk hikayesi.Bu yolculuk ,bir yol hikayesi olması yanı sıra yazarın kendi öz yaşamından izler taşıyan bir kendini arama hikayesi aynı zamanda.Güney Amerika'da Peru,Arjantin ve daha sonra Amsterdam'a ulaşan ve oradan Nepal'e doğru başlayan bu yolculuk Paulo'nun Karla ile yollarının kesişmesi ile devam ediyor .Yolculuğun başladığı Hollanda'da yaşam tarzı ,aynı zamanda eleştirisi mevcut.Yol boyunca geçtiği rota içinde pek çok yerden de bahsetmiş .Bu şehirler içinde kendisini en çok etkileyen şehir İstanbul.Roman İstanbul'un tarihi ve kültürel yapısını tanımlarken aynı zamanda Sufilik öğretisine de değiniyor.Coelho'nun sufi öğretisine olan ilgi ve alakasını öğrenmek de benim için şaşırtıcı oldu.Yazarın diğer romanları gibi oldukça sevdiğim bir roman .Yalnız sonu ile buruk bir tat bıraktı.Yazarın tarzını sevenlere muhakkak tavsiye ederim.
2025 17. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2025 20:38
Bu kitap Paulo Coelho’nun kendi yaşam hikayesinden yola çıkarak yazdığı yârı biyografik bir eser. Kitap Hippi akımının özgürlük, arayış, aşk gibi temalarını ele almış. Magic Bus adlı bir otobüs ile Hollanda’dan Katmandu’ya doğru yolculuğa çıkan Hippilerin bir durağı da İstanbul. Kitap İstanbul’da geçtiği için mi yoksa gezgin ruhuma dokunduğu için mi bilmiyorum ama okurken benim ruhama çok hitap etti. Yazarımız o dönem ki izleniminden yola çıkarak Türk erkeklerinin bıyıklı oluşunun ne kadar egzotik olduğundan ayrıca Türklerin atası olarak Atatürk’e de değinmiş. Coelho genç yaşındayken İstanbul’a geldiği ve burada sufilik arayışında bulunduğu dönemiden de bahsetmiş . Keyifli bir okuma yapabileceğiniz bir eser.
2025 3. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2025 01:40
“Yol, bazen bir varış noktası değil; kendini bulma şeklidir.” Coelho, bu kez bizi 1970’lerin rengârenk ama içi dolu dünyasına götürüyor. Özgürlük arayışı, içsel uyanış ve yolculuk üzerinden örülmüş
İnceleme
Paulo Coelho’nun Otobiyografik Romanı
2024 9. kitabı
Hippi, benim Coelho’dan okudum ilk kitap oldu. Konusunu özetlemek gerekirse, yazar hayatının 1970’lerde geçen kısmını tanrısal bakış açısı kullanan bir otobiyografik roman olarak kurgulamış.
Paulo Coelho
2019 38. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2019 10:51
Türkiye’de bitmesi çok buruk bi gariplik! Hippi rotası gerçekten bir gün denemeye değer: Amsterdam, Türkiye, Lübnan, İran, Irak, Afganistan, Pakistan ve Hindistan.. Zamanın daireselliği, daima aynı noktaya döneceğimizi; doğup büyüyerek ölümle toprağa girerek tohumla er ya da geç hayat bulacağımıza değinmesi böylece ebedi yaşama inancımı sağlamlaştırmış oldu.
Felsefe
HippiPaulo Coelho · Can Yayınları · 20183,500 okunma
Bu da gol değil . Sevgili günlük .. diye başlandığımız günlüklerimiz vardı ya hani , "acaba annem günlüğümü okur mu ?!" tereddütüyle yazdığımız, o enerjiyi aldım adeta kitaptan. Bir şeyler yazılmış , pek bilerek değil ; bir anı oluşturulmaya (belki de aktarılmaya) çalışılmış , ama anlatılanlar yer ve zaman olarak gerçeğe uygun değil.. Ana karakter yazarın kendisi; fakat ne kendisini ne de diğer karakterleri benimseyemedim. Tutunamadığım bir kitap oldu , yeniden dener miyim? Sanmam.
İnsan ve Toplum
2021 7. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2021 16:46
kitabi okurken, kendimden cok fazla sey buldugumu hissettim. zaten ne zaman paulo coelho okusam, kitaplarin satirlarinda ansizin kendimde karsilasmak siradan bir sey gibi geliyor. -spoiler- kitap istanbul'da bitiyor ve aslinda bana kalirsa en can alici kisimlar da istanbul'da geciyor. bu tanidiklik hissi bana kendimi hem sansli hem de duygusal hissettirdi. karla'nin paulo'ya hislerini acikladigi sayfalarda neredeyse aglayacaktim. o kadar kendime benzettim ki, hic unutmayacagim kitap karakterleri listesine karla'yi da ekledim.
Hippi
2020 17. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2020 00:00
yazar deneyimlerini kaleme almış, çoğu kişi şaşırabilir kitabı okurken fakat dürüstlüğü takdire şayan. yanlış ya da kötü göreceli bir yaşam tarzı, cinsel yönelim…onaylamıyorum fakat kaleme alışındaki dürüstlük diyorum… hippi kültürünün ne olduğunu hepimiz merak etmişizdir di mi? bu kitap tam anlamıyla bunun cevabını veriyor sanki ;) HippiHippi
2025 27. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2025 18:35
İlk defa Bay Coelho'nun bir kitabını sevmedim. Olay örgüsü yoktu, belki bu yüzden... Hippilerin seyahatleri ve deneyimleri üzerine yazılmış bir roman bu. Barışçıl oldukları için severim Hippileri ama bir yandan da "dertsiz tasasız takımı" oldukları için ciddiye alamıyorum. 60'lı yıllarda seyahat ederken epey sorun yaşamışlar, üzücü tabii ama hangi topluluk o yıllarda sorun yaşamadı ki? Neyse, özetle ben bu kitabını sevmedim ama Bay Coelho'nun diğer kitaplarını tavsiye ederim. =)
2024 6. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2024 09:11
Oldukça renkli bir kapağa ve tasarıma sahip olan Hippi kitabını, akıp giden heyecanlı hikayesi sayesinde kolayca bitirebildim. 1960’lı yıllarda bütün dünya da konu olmuş olan bu farklı yaşam tarzı ve bakış açısına sahip insanlar hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Peru, Brezilya, Amsterdam ve İstanbul’da geçen bir yolculuk hikayesini izleyerek, aslında yazarında kendi hayatına dair yaşadıklarına şahit oluyorsunuz. Kitabın sonlarının İstanbul’da geçiyor olması benim ilgimi biraz daha çekmiş oldu.

Paulo CoelhoYazar · 41 kitap
Paulo Coelho yazarlığa başlamadan önce ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarıydı. Bir süre gazetecilik de yapan Paulo Coelho, 1986 yılında Hıristiyanların Batı Avrupa'dan başlayıp İspanya'da Santiago de Compestela kentinde sona eren geleneksel hac yolculuğunu yaptı. Bu deneyimini Hac (özgün adı: "The Pilgrimage") adlı kitabında anlattı. 1988 yılında yayınlanan romanı Simyacı, Coelho'yu en çok okunan çağdaş yazarlardan biri yaptı. 42 ülkede yayınlanan, 26 dile çevrilen Simyacı, benzersiz bir başarıya ulaştı ve bu kitap sayesinde Gabriel Garcia Marquez'den sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar oldu. Paulo Coelho'nun kurduğu Paulo Coelho Enstitüsü, ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etmektedir. Coelho, UNESCO'nun Kültürlerarası Diyaloglar programında danışman olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu'nu düzenleyen Schwab Vakfı'nın yönetim kurulundadır. Paulo Coelho pek çok saygın ödülün sahibi oldu; bunlar arasında Dünya Ekonomik Formu'nun verdiği Crystal Award ve Fransız Légion d'Honneur nişanı da vardır. Yazar 2002 yılında Brezilya Edebiyat Akademisi'ne kabul edildi. Coelho, ayrıca pek çok saygın basın kuruluşu için haftalık köşe yazıları yazmaktadır. Paulo Coelho Rio de Janerio'da yaşamaktadır. Elif adlı romanı, Portekizce'den sonra ilk olarak Türkçeye çevrildi ve Mart 2011'de yayınlandı. Romanda, yazar ve yetenekli bir keman virtüözü, sıradışı genç bir Türk kızı Hilal'in Sibirya'yı baştan başa geçecekleri bir yolculuk sırasında, kendileri, birbirleri ve varoluşları ile yüzleşmeleri anlatılmaktadır. Kitabın tanıtımı için açtığı yarışmayı Aleph by Raif Kurt videosuyla, Türk sanatçı Raif Kurt kazanmıştır. Türkçe'ye "Okçu'nun Yolu" (The Archer) adıyla çevrilen son kitabını 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atan milli okçumuz Mete Gazoz'a adadı.