Risale-i Nur Külliyatından / Cep Boy

İhlas Risalesi

Bediüzzaman Said Nursî

2023 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2023 20:45
"Amelinizde rıza-yı İlahî olmalı. Eğer o razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer o kabul etse, bütün halk reddetse tesiri yok." İhlas Risalesi, denildiği gibi, her onbeş günde
2010 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2010 00:00
Her gün mutlaka 1 sayfa 2 sayfa okumaya çalıştığım bir kitap. İnsan ne olursa olsun eğer ihlaslı olmazsa Allah rızasını kazanamaz, çünkü işin içine riya girmiş olur
2022 5. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2022 10:48
İman tazelemeye birebir kaçıncı okuyuşum bilmiyorum ama her okuyuşum da ayrı bir lezzet alıyorum iman hakikatleri üzerine farklı bir bakış açısı kazandırıyor keyifli okumalar dilerim
İhlas RisalesiBediüzzaman Said Nursî · Sözler Neşriyat · 20131,965 okunma
o razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok
2022 287. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2022 16:52
"Senin en zararlı düşmanın nefsindir." der susarım... O bu şu değil, kendin... Yaptığında kendine, yapmadığında. Risale-i Nur okuyunca alemim değişiyor. Bazen çok özlediğimi fark ediyorum. Ara ara okuyorum ama komple bir kitabı bitirmek şeklinde olmuyor çoğu zaman. İşte böyle küçük kitaplar bazen nihayete erebiliyor çok şükür. Onun dışında Risale-i Nur okumak için, benim şahsen izole olmam gerekiyor. Kendimi veremediğimi hissedince okuyamıyorum. :( Dün eve dönüş yolunda şu cümle geldi aklıma: Eğer o razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer o kabul etse, bütün halk reddetse tesiri yok... İçime bir ferahlık verdi, açtım başladım okumaya ve buradayım. Çok şükür. Gerçekten ne kadar şükretsem azdır. Üniversitede çok sevdiğim bir sınıf arkadaşım, abim sayesinde sevdim ben bu kitapları. Çok gördüm çok duydum daha önce. Ama onun elinde görmek yer ediyordu kafamda. Çünkü gerçekten okuduğunu yaşıyordu. Bana da hiç bir zaman aç oku demedi. Öyle bir muhabbeti çevirmeyecek kadar... Öyle ya da böyle. Gördüm, sadece onun okuduğuyla yaşamaya çalıştığını gördüm. O bilsin bilmesin, Allah razı olsun diyorum ben her zaman bütün kalbimle. İnşallah çocukları da okusun nesiller boyu, Allah gönlüne göre versin abi.
İhlâs RisaleleriBediüzzaman Said Nursî · Söz Basım Yayın · 20141,965 okunma
2020 25. kitabı
Mahmut Efendi Hazretleri şöyle der :"İlim ve amel insanın bedeni gibidir. İhlas ise bedenin ruhu gibidir." Eğer ihlas yok ise insan istediği kadar amel biriktirsin, yırtık çuvala un koyunca unun yere dökülceği gibi amelleri öyle zayi olacaktır. Bu kitapçıkta İhlas hakkında ince bilgiler verilmiş olunup neden İhlas önemli bununda açıklaması yapılmış. Kitap Said Nursi Hazretleri'nin eserinden bir bölüm aslında. Ve ona göre İhlas risalesi en az 15 günde bir okunmalıdır.
İhlas RisalesiBediüzzaman Said Nursî · Rnk Neşriyat · 01,965 okunma
2022 150. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2022 18:15
Hâlık-ı Rahîm'in hazır nâzır olduğunu düşünüp, ondan başkasının teveccühünü aramayarak; huzurunda başkalarına bakmak, meded aramak o huzurun edebine muhalif olduğunu düşünmek ile o riyadan kurtulup ihlası kazanır. İhlas Risalesi - 41 Rabbim O'ndan başkasına muhtaç etmesin, ihtiyaç bırakmasın inşallah. İhlas risalesi okumadan bu iş olmazdı. Bundan sonrası takdiri ilahi. Yani, Amelinizde rıza-yı İlahî olmalı. Eğer o razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer o kabul etse, bütün halk reddetse tesiri yok. İhlas Risalesi - 33 Deyip bekliyoruz. Âdil kadere de derim ki: Ben senin bu şefkatli tokatlarına müstehak idim. İhlas Risalesi - 52 İhlas ve rıza-yı İlahî yolunda zerre, yıldız gibi olur. Vesilenin mahiyetine bakılmaz, neticesine bakılır. Madem neticesi rıza-yı İlahîdir ve mâyesi ihlastır; o küçük değildir, büyüktür. İhlas Risalesi - 23 Çünki samimî bir ihlas, şerde dahi olsa neticesiz kalmaz. Evet ihlas ile kim ne isterse Allah verir. İhlas Risalesi - 10 Bir makama çoklar namzed olur. Maddî ve manevî herbir ücrete çok eller uzanabilir. O noktadan müzahame ve rekabet tevellüd edip; vifakı nifaka, ittifakı ihtilafa tebdil eder. İhlas Risalesi - 8
İhlas RisaleleriBediüzzaman Said Nursî · 01,965 okunma
·71 syf.·
2022 25. kitabı
İhlas Risalesiİhlas Risalesi Bediüzzaman Said NursîBediüzzaman Said Nursî "Eğer O razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok." "Cenâb-ı Hakk'ın rızâsı ihlâs ile kazanılır." Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerinden İhlas konulu bölümlerin derlenmesi ile oluşturulan bu küçük risalede ana konusu şöyle diyebilirim ki ne yaparsan yap hırsla değil, ihlas ile yapın. Yani siz bir çakıl taşını Allah rızası için, İhlas ile yoldan kaldırırsanız bu işi yaparken ihlas ve Allah rızasını gözettiğiniz için Allah katında makbul bir iş yapmış oluyorsunuz. Kitap da temel olarak bunu öğütlüyor hayatınız boyunca her işinizi ihlas ile yapın her işinizde Cenabı Hakkın rızasını gözeterek yapın ki makbul işler yapmış olasınız. Yani bu dünyada ki bir işi yaparken hırs ile değil de ihlas ile yapmanın önemi anlatılıyor... "Ey sevâba hırslı ve a'mâl-i uhreviyeye kanaatsız insan! Bâzı Peygamberler gelmişler ki, mahdûd birkaç kişiden başka ittibâ edenler olmadığı halde, yine o peygamberlik vazife-i kudsiyesinin hadsiz ücretini almışlar. Demek hüner, kesret-i etba' ile değildir. Belki hüner, rıza-yı İlahîyi kazanmakladır. Sen neci oluyorsun ki, böyle hırs ile "Herkes beni dinlesin." diye vazifeni unutup, vazife-i İlâhiyeye karışıyorsun?"
Din
İhlas RisalesiBediüzzaman Said Nursî · Diyanet İşleri Başkanlığı · 20181,965 okunma
Sarsılmayan Îmanına Düşman Bile Hayran..
2024 12. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2024 13:59
"Ey başlara Cennetlerin ufkundan inen tâc! Âlem senin irfanına, İrşadına muhtaç."
İhlas RisaleleriBediüzzaman Said Nursî · 01,965 okunma
2019 39. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2019 15:54
Bugün içtimai hayatımızdaki problemlerin temelinde olan yanlış tutum ve davranışlar tespit edilip izale edilmesinin reçeteleri de sunulmuş. Bir arada yaşamanın getirdiği sorumluluklar izah edilmiş. Elbetteki bu eserdeki hayatbahş düsturlar Bediüzzamanın vaz ettiği şekliyle idrak edilirse bir çok sorun için ekstra gayret sarfedilmeden izale olacaktır
İhlâs RisaleleriBediüzzaman Said Nursî · Söz Basım Yayın · 20141,965 okunma
2020 17. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2020 13:56
" Ben maddi ve manevi herşeyimi feda ettim, her musibete katlandım, her işkenceye sabrettim. Bu sayede hakikat-i imaniye her tarafa yayıldı. Bu sayede Nur mekteb-i irfanının yüz binlerce belki de milyonlarca talebeleri yetişti. Artık bu yolda, hizmet-i imaniyede onlar devam edeceklerdir ve benim maddi ve manevi her şeyden feragat mesleğimden ayrılmayacaklardır. Yalnız ve yalnız Allah rızası için çalışacaklardır." "Ben çom hastayım. Ne yazmaya ne söylemeye takatim kalmadı. Belki de bunlar son sözlerim olur. Medresetü'z-Zehranın Risale - i Nur talebeleri bu vasiyetimi unutmasınlar." Üstad Bediüzzaman Hazretleri' nin son sözleriyle başlamak istedim incelememe. Uzun yıllardır Rabb'ime şükürler olsun Kuran'ın en büyük tefsiri olan, risale-i nur ile kendimi yetiştirdim. Devam etmekteyim de.. Bu vatanın, şehitlerin, alimlerinin neler çektiğini sırf iman ve ihlas için hayatlarını feda eden yüz binlerce insanın neler çektiğini görmek ve anlamak, bunu gelecek nesillere anlatmak da hepimizin boynumuzun borcu olarak bilirim. Küreselleşen ve ideolojik fikirlerle savaşın olduğu şu dönemlerde, Kuran-ı Kerim'e ve onun en büyük tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatına sıkı sıkı tutunup imanımızdan ödün vermemek şu hayatta ki en büyük gayemiz olmalıdır. Okuyup, paylaşalım. Ne kadar insana ulaşsak o kadar iyidir. Esen kalın.

Bediüzzaman Said NursîYazar · 173 kitap
Bediüzzaman Said Nursî (Mart 1878, Bitlis - 23 Mart 1960, Şanlıurfa), İslam alimi, düşünürü. 1892'de Bitlis'te Şeyh Emin Efendi ve diğer İslam alimlerinin de bulunduğu ilim meclisinde yapılan imtihan ve münazara sonunda Molla Fethullah tarafından Bediüzzaman unvanı verilmiş; diğer alimler tarafından da kabul görmüş ve bu isimle anılmaya başlanmıştır. I. Dünya Savaşı'nda gönüllü alay komutanı olarak Kafkas Cephesi'nde mücadele etti. Savaş sırasında birçok öğrencisi ölmüş, kendisi ise gazi olmuştur. Başarılarından dolayı kendisine Harp madalyası verildi. Ordu-yu Hümâyun'un tavsiyesi ile Dar'ül-Hikmet'ül İslamiye azası olarak atandı. 1922'ye kadar görevini yerine getirdi. 1923 yılında TBMM'nin daveti üzerine Ankara'ya gelen Nursî, Ankara'da aradığı atmosferi bulamaz. Van'a dönerek inzivaya çekilir ve daha sonraları bu dönüşünü Yeni Said'in başlangıcı olarak nitelendirir. Bu dönemde sosyal ve siyasi meselelerden uzaklaşır. En önemli vazifenin imanı kuvvetlendirmek olduğunu söyler. Şiddetle karşı çıktığı ama silah çekmediği Cumhuriyet idaresi tarafından bu dönem zarfında uzun yıllar sürgün, gözetim ve yer yer hapis hayatı yaşatılacak ve zorunlu ikamete tabi tutulacaktır. Büyük çoğunluğunun Isparta Barla'da yazıldığı Risale-i Nur külliyatının yazımı ve Nur Cemaati'nin oluşumu bu dönemde yaşanmıştır. 23 Mart 1960'ta Şanlıurfa’da vefat etti. Detaylı bilgi: tr.wikipedia.org/wiki/Said_Nursî