Tüm Şiirleri - 3

Ümit Yaşar Oğuzcan
Bu kitabın yeni baskısı "Aşka Dair Nesirler"adıyla yayınlanmaktadır. İki kişiye bir dünya, ozanın geçmiş yıllarda çıkan (İki Kişiye Bir Dünya,Karanlığın Gözleri, Köpek Yalnızlığım) adlı uzun şiirleriyle (Sahibini Arayan Mektuplar, Hüzün Şarkıları ve Mihribana Mektuplar) adlı nesirlerinin bir arada, topluca yeni baskılarını içermektedir.
207 sayfa

10/10 puan verdi
1994 yılında çöpün yanında bulduğum kitapla hayatım değişti. 1.Baskı ciltli Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiir ve mektuplardan oluşan ,İki Kişiye Bir Dünya Sahibini Arıyan Mektuplar kitabı,tutkuyu bu kitapla keşfettim bendeki yeri her zaman farklıdır ilk aşk gibi... “Renklerin, kokuların, seslerin ve ışığın bile seni hatırlattığı bir dünyada yaşamak, harikulade bir şey olurdu belki… Ama sen de unutmasaydın. Beni unutmadığını, sevdiğini bilsem her şeye katlanırdım. Unutamamanın biriktirdiği o dayanılmaz acılar, unutulmamanın vereceği eşsiz mutluluğun içinde erir, kaybolurdu.” Kocaman, kalabalık bir şehirde yapayalnız kaldım işte. Nerdesin? Olduğun gibi seviyorum seni olmanı istediğim gibi değil.
İki Kişiye Bir Dunya Sahibini Arıyan Mektuplar
İki Kişiye Bir Dunya Sahibini Arıyan MektuplarÜmit Yaşar Oğuzcan · Özgür Yayın Dağıtım · 1993576 okunma
Puan vermedi
Desem ki yeryüzüne beş peygamber geldi Beşincisi sensin Desem ki iki kişi kaldık dünyada İkincisi sensin Desem ki birisi var yeri göğü var eden O da sen olurdun Sana tapmak için Kilden bir heykel yapardım güzelliğince Bilsem ki sen Tanrı'dan iyisin Bilsem ki Tanrı senden güzel değil
10/10 puan verdi
Kitaba tek kelimeyle bayıldım. Ben şiir okumayı çok severim. Şiir okumaya bayılırım hatta. Mektup okumayı da severim. İkisinin bir arada olması ortaya bir şaheser çıkartmış. Ve kitapta bulunan şiirlerin ve mektupların aynı kadına ait olmasına dikkat edilerek derlenmesi hoşuma gitti. Çok akıcıydı ve sürükleyiciydi. Herkese hitap eden bir kitap. Herkes okuyabilir. Herkese tavsiye ederim. İyi okumalar
Tek kişilik hayatlara
Puan vermedi
Güzellik iyilik abidesi tutunacak dalım canım Eylül'üm ... Sen gideli 24 yıl oldu ama hala ne zaman gözümü kapatıp seni hatırlasam bir düğüm boğazımda. Bir çok kan bağım olan insandan daha da
8/10 puan verdi
Şair zaten şiirleriyle çok seviliyor ama sahibini arayan mektuplar, pastanın üzerine krema gibi olmuş. Şiir mi okuyorsunuz, mektup mu karışıyor. İnsanın duygusunun dile gelmesi bu olsa gerek. Franz Kafka'nın Milena' ya Mektuplar'a rakip olup fark bile atar. Okunmalı.
İKİ KİŞİYE BİR DÜNYA __ÜMÜT YAŞAR OĞUZCAN
10/10 puan verdi
Türk edebiyatın en büyük ne harika şairlerinden olan Ümit yaşar oğuzcanın İki kişiye bir Dünya adlı şiir kitabı bence en iyi şiir kitabı başyapıt şiirleri bu kitaptadır.Oldukça uzun biribinin devamı niteleğinde çok harika başayapıt şiirleri Sana bir tanrı getirdim,Kardeş değiliz seninle,Kader kapıyı çalıyor ve karanlıkta isimli şiirleri biribirine takip eden şiirler gerçekten çok harika şiirler kitabınn bütün zaten muazzam kesinlikle okunması gereken çok harika bir kitap. ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN Sana bir tanrı getirdim Bir teninin aklığını Sonra sıcaklığını dudaklarının Gel bak Sana bir tanrı getirdim Gel bak Bir tanrı yarattım senden ______ Kardeş değiliz seninle Haydi git Çok olduk* iki olduğumuz yerde Haydi git Bir kalırsak yine var olacağız _____ _Kader kapıyı çalıyor Haydi uzat ellerini Geçmiş yılları yeniden yaşayalım bir bir Bak dinle Bir seslenen var uzaklardan Bak dinle Kader kapıyı çalıyor Gelme diyorsun Gelme diyorsun Bu gel demektir.
Puan vermedi
Ümit Yaşar'ı anlatmak ne benim ne de kelimlerin harcı değil.. Ümit Yaşar'ı okumak,okurken yaşamak lazım. Her satırında Aşk'ı bir daha yaşadım sanki. O kadar güzel, o kadar büyük bir aşkı var ki tasvir edemiyorum.. Kesinlikle okuyun derim. Başucu kitabı niteliğinde.
Puan vermedi
Arka planda radyoda çalan “Gün ışığında yola koyuldum. Elimde kandil gözümde mendil. Vefa arıyorum dost arıyorum. Şefkat arıyorum aşk arıyorum..” sözleri ile yüreğimin bam teline dokunan bir Ferdi Özbeğen şarkısı eşliğinde yazıyorum bu incelemeyi sizlere.. Şiir; insanın duygu ve düşüncelerini en iyi anlatabileceği avaz avaz susup, sessiz film şeklinde konuşabileceği, içini dizelere döküp yüreğinin buğusuna hohh deyip “umut” yazabileceği protest bir ifade aracıdır.. Şiir duygudur.. Şiir yaşanmışlıkları anlatır.. Yaşanılamayanlara hayıflanırsın şiirle.. Gah sitem edersin hayata şiir vasıtasıyla, gah sevincini paylaşırsın tüm dünyayla.. Şiir okuyun elinizden geliyorsa şiir yazın, en önemlisi de anlamaya çalışın şiirlerin neden yazıldığını..
İki Kişiye Bir Dunya Sahibini Arıyan Mektuplar
Aşkın seni sevmek olduğunu benden başka bilen var mı söyle?
Puan vermedi
Bundan yıllar önce alınmış ama tek bir cümle bile okunmadan öylece bekliyordu kütüphanenin bir köşesinde sahibine okunacağı günü, gelmişti tozlu rafların arasından çıkarttırmıştı bana kitabı, gün gün bir iki şiir okuyarak başlamıştı ve her gün de daha bi ayrı etkiledi bizi Ümit Yaşar Oğuzcan... Şiirlerinde hüznü, özlemi, aşkı ve sevgiyi öyle derin yaşatıyor ki... bugüne kadar geç tanımanın hüznünü bir kenara bırakıp her satırda sadece hissettirdiklerinin gölgesinde öylece tadını çıkarmak istiyorum... Şiir aşığı bir adam olarak seni anlatmaya yetecek mi kelimelerim bilmiyorum, son okuduğum şiirinle ben susuyorum... Ne zaman ellerin ellerime değse İnsan yüreğim o zaman çarpar Yalnızlık bir o zaman terkeder beni O ışıktan dünyasına sürükler beni Ellerin bir bir ayıklar Eski halimden ne kalmışsa Doldurur sevgiyle, umutla, aşkla Suyum çekilmişse, içim boşalmışsa Verdiğin mutluluktan, sunduğun aydınlıktan Bir anda değişir bakışlarım Çözülmüş bir yumağı Yeniden sarmaya başlarım...
Puan vermedi
Şair tüm dünyanın en özel şehirlerinden en özel kesitleri alıp sevdiğine sunan benzetme dolu yoğun duygularla harmanlanmış dizelerden oluşuyor. Tekrar tekrar okuma hissi veriyor ve mutlaka belleğe kaydedilen dizeler içeriyor.

Ümit Yaşar Oğuzcan
Ümit Yaşar OğuzcanYazar · 49 kitap
Ümit Yaşar Oğuzcan, (22 Ağustos 1926, Tarsus - 4 Kasım 1984), Türk şair. 22 Ağustos 1926 tarihinde Tarsus’ta doğdu. Eskişehir Ticaret Lisesi’ni bitirdi (1946). Türkiye İş Bankası’na girerek Adana, Ankara ve İstanbul’da çalıştı. Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı görevinde iken, hizmette otuz yılını doldurunca kendi isteğiyle emekliye ayrıldı (Haziran 1977). İstanbul’da kendi adını taşıyan bir sanat galerisi kurdu. Şiire 1940’da Yedigün şairleri arasında başlayan; 1975’te 33 şiir, 4 düzyazı kitabı, 13 antoloji ve biyografik eser, toplam 50 kitap çıkarmış bulunan, şiir plakları, şarkı sözleri ve yergileriyle tanınan Oğuzcan, günümüzün en popüler şairlerinden biridir. Genellikle Faruk Nafiz Çamlıbel duyarlılığında ve aşk, ayrılık, özlem temaları ekseninde çoğalttığı şiirini, 1973’te büyük oğlu Vedat’ın ölmesi üzerine, hayatın boşluğu, ölüm ve acı gibi derinliklere, öz ve biçim yoğunlaştırmalarına yöneltti. Şairlik başarısını, daha etkili, aruzla yazdığı rubailerinde gösterdi. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Ümit_Yaş...
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.