#theschooloflife #alaindebutoton öncülüğünde #hayatokulu @monakitap 'a ait #kişiselgelişim #psikoloji ve #felsefe okumaları yapmayı seviyorum. Mona' nın bu tür kitaplarını sevgili dostum benim için özellikle seçiyor. Hissediyor mu bilmem, neye ihtiyacım varsa onu seçiyor.
Pek şanslı biri sayılmam ama dostlarım konusunda çok şanslıyım. Seni senden daha iyi hissedecek dostlarının olması büyük bir şans bence
Eh yayınevinde de bilhassa takip ettiğim editör ve çevirmeler var. İşinin ehli insanların çıkardığı iş başka oluyor. Ellerine sağlık
Kitap 20 konu başlığından oluşuyor. Ama bildiğiniz şekilde şöyle olmalı, böyle davranılması şeklinde bir anlatım yok. Daha çok anlaşılır bir bilimsellikle ve de beklediğimiz o anlatım şekli uyumluluğu söz konusu. Hayır, burada 'kavramların' en baştan nereden başladığı, nasıl şekil aldığı anlatılıyor. Hani okuduğumuz o aşırı samimi, seni anlıyor gibi davranan yaklaşım yok. Belki de o yüzden bana daha gerçekçi geldi. Çünkü tarafsızlık hakim.
"Etrafımız, ilişkilerin nasıl işleyebileceğine dair iyi niyetli ancak ölümcül derecede çarpık bir ideal sunan bir kültürle çevrili. Oldukça zor bir görev için çok yararsız bir senaryo uygulamaya çalışıyoruz."
"... Başa çıkma Yolumuz hissetmemek, hissizleşmektir. Otuz yıl sonra bile, sevdiğimiz biri bir süreliğine uzaklara gitmek zorunda kaldığında üretmeye devam ettiğimiz bir tepki haline gelir."
" En kötü patlamalarımıza yol açan, incinme konusundaki korkumuzdur."
"Kendimizi olduğunuzdan daha genç görünmenin küçümseyici bir davranış olduğu fikrine o kadar alışmışız ki bazen birinin yetişkin benliğimizin ötesine bakarak içimizdeki hayal kırıklığına uğramış, Öfkeli, kendini ifade edemeyen veya yaralı çocuğu görmesinin ve onu affetmesinin Aslında en büyük ayrıcalık olduğunu unuturuz."
Gerçekten