Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış
İncelemeler
Alıntılar

Bir Alkoliğin Anıları

John Barleycorn Konusu

"Viski" klasiklerinden biri olan John Barleycorn, otobiyografik yanıyla da Jack London okurlarının ilgisin istiyor. Alkol karşıtı tutumuyla, yazıldığı yıllarda epey sansasyon yaratan yapıt, 1919'lu yılların Amerikası'nda uygulanmaya çalışılan içki yasağına da damgasını vurmuş; okul yıllarından beri eline kitap almamış yüz binlerce okur, yapıta hayli ilgi göstermiş; içki tekelleri, el altından harcadıkları büyük paralarla, yapıtın sinemaya uyarlanmasına bile engel olmaya çalışmıştır. Yapıt konusunda, yazarının, "gerçeği tam olarak yazacak cesareti olmadığını", bu durumun da Jack London'a karşı nesnel bir tavır almayı zorlaştırdığını belirtelim.
Çevirmen:
E. Murat Cengiz
E. Murat Cengiz
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 5 dk.Sayfa Sayısı: 144Yayınlanma Tarihi: Eylül 2004İlk Yayınlanma Tarihi: 1913Yayınevi: Oda YayınlarıOrijinal Adı: John Barleycorn: Alcoholic Memoirs
ISBN: 9789754068849Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Holden Caufield

@Holdenc12
02 Eylül 13:54
Puan vermedi
İçkiyle ilgili bir sorunum yok. Bol bol içiyorum. Viski pek tercih ettiğim bir içki değil aslında. Tadını bir türlü sevemedim. Ben daha çok votka insanıyım. Ama günlük kullanım için birayı tercih ediyorum. Ancak bu kitabı okurken John Wick gibi bir bar taburesinde oturup, tercihen Continental'de, viskimi yudumlama isteği duydum. Evet, alkollü içecekler zararlı olabilir ama sonuçta bu zarar bana ve Jack London'a. O yüzden sadece beni ve büyük yazarı ilgilendirir. Bence Jack London en gerçek kitaplarından biridir John Barleycorn. Buzlu lütfen.
5 etkileşim
Sefa Acar

Sefa Acar

@Control
20 Kasım 2021 16:13
Puan vermedi
John Barleycorn bir dönem Amerikasında alkollü içkileri ifade etmek için kullanılmış bir kavram. Bu kitapta bir alkoliğin anıları üzerinden yola çıkarak John'un zararlarını ele almıştır. O dönem içkilerin tamamen yasaklandığı bir döneme denk gelen bu eser oldukça ses getirmiş ve hatta sinemaya uyarlanmasın diye de içki bankerleri tarafından paralar harcanmıştır.
2 etkileşim
Gaip

Gaip

@muskulpesentyolcu
21 Ağustos 2018 01:04
9/10 puan verdi
Oda Yayınları'ndaki basımıyla kapağında Van Gogh'un The Drinkers tablosu bizi karşılıyor, Jack London'ın bu otobiyografik denilebilecek eserinde. The Drinkers, bana Puscifer'in şu şarkısını/klibini anımsatıyor çizimiyle, konu ile de alakalı olarak paylaşayım:
2 etkileşim
fazi

fazi

@fazi
04 Eylül 2021 16:38
10/10 puan verdi
Jack London'ın kendi kaleminden, kendi yaşadıklarını okumak isteyenler için yapmak istedim bu incelemeyi. Başlarken bir de Jethro Tull'den John Barleycorn bırakıyorum buraya. İncelemenin yanında usul usul çalsın bence. youtu.be/QyDluDeVItw Aslında alkolü de temsil eden bir halk şarkısı ve
57 etkileşim
Erdi Çetin

Erdi Çetin

@erdicetin
11 Kasım 2022 19:57
9/10 puan verdi
Jack London beni yine şaşırtmadı mükemmel bir kitap yazmış. Jack London’dan okuduğum 16.kitabı John Barleycorn oldu. Ülkemizde John Barleycorn,Bir Alkolüğün Anıları,İntihar,Alkolik Anılar,Bay Alkolik,Alkollü Anılar isimleriyle de yayınlandı. Aslında alkolü de temsil eden bir halk şarkısı ve
22 etkileşim

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Jack LondonYazar · 120 kitap
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.

John Barleycorn Sözleri ve Alıntılar

Metin

Metin

@krizzmetiin
16 Ağustos 12:57
Ona en uzak olduğum anlar, en sıkı fıkı göründüğümüz anlardır.
14 etkileşim
ayşe

ayşe

@ibosum04
25 Mart 2022 21:23
Insan olmak kolay değildir, hele ki 'insanca' yaşanabilecek bir toplum düzeni yoksa !!
14 etkileşim

11 Kasım 16:57
"Bir sarhoşun gözünde dünya işlerinin, koskoca bir ırmakta yüzen su mercimeğinden farkı yoktur.”
12 etkileşim

11 Kasım 16:56
"Hayatta adalet diye bir şey yoktur. Hepsi de bir piyangodur."
9 etkileşim

11 Kasım 16:54
"Uğruna dövüştüğüm şeyler sonunda dövüşmeye değmez çıkmışlardı..."
8 etkileşim

John Barleycorn İletileri

Jack London 'Oku' etkinliği
İyi akşamlar (veya günaydınlar). Etkinlik denen bir kılıfa ikinci kez bulaşıyoruz. Bu netice ile Orwell gibi distopya ve Kollektivizm üzerine hak, hukuk, eşitlik, adalet, özgürlük, devlet, kaos ve düzenin temelleri ilkesi gibi bir duayen adına
'oku' etkinliği
2023 okuma planım hazır
(bu sefer hepsini tamamlaya(madı)cağım) -nobel ödüllü yazarın kitabı
Yaşlı Adam ve Deniz
Yaşlı Adam ve Deniz
🟤 -herkes okudu bir ben kaldım dediğim kitap
Gece Yarısı Kütüphanesi
Gece Yarısı Kütüphanesi
🟤 -kitaplığımda tozlanan bir kitap
Seksen Günde Dünya Gezisi
Seksen Günde Dünya Gezisi
-şiir kitabı
Yirmi Aşk Şiiri ve Umutsuz Bir Şarkı
Yirmi Aşk Şiiri ve Umutsuz Bir Şarkı
-başlığında renk olan bir kitap
Kırmızı Piyano
Kırmızı Piyano
-kötü yorum alan bir kitap
Olalla
İnsan Nedir?
Mark Twain
Mark Twain
, 6/10 ( en sevmediğim kitabım) 7-
Beni Sessiz De Sevebilir Misin?
Beni Sessiz De Sevebilir Misin?
Kemal Sayar
Kemal Sayar
, 8/10 8-
Sefiller (2 Cilt Takım)
Sefiller (2 Cilt Takım)
( 1.cilt) ,
Victor Hugo
Victor Hugo
, 100000000/10 ( en en en en sevdiğim kitabım) ps: Sefiller,Sefiller... O ne muazzam bir kitaptır. Victor Hugo, ne büyük bir yazardır. Volkan Yalçıntoklu ne muhteşem bir çeviri yapmıştır. Ve bizler ne kadar şanslıyız ki Victor Hugo'nun 17 yılda yazdığı bu muhteşem yapıta kolayca ulaşabiliyoruz. Lütfen, Lütfen, Lütfen Sefiller'in Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan Volkan Yalçıntoklu çevirisiyle okuyun. Sadeleştirilmiş metinlerden bu lezzeti almak imkansız. 2. cilde geçtim. O da en az 1.cilt kadar etkileyici gidiyor. Şunu da belirtmeliyim ki, Sefilleri okurken o kadar etkilendim ki bir gece titremeyle uyandım. Ve aklımda Sefiller kitabı vardı. Okuduklarım beni hasta etti. Daha önce de okuduklarımın etkisiyle ağzımda yaralar çıktığı olmuştu ama ilk defa bu derece sıtma tutar gibi hastalandım. Sayfa 599'da Victor Hugo bu kitap hakkında şöyle yazmış: '' Bu kitap, başkahramanı sonsuzluk olan bir dramdır. İnsan yan karakterdir.'' Lütfen, lütfen, lütfen bu kitabı okuyun okutturun. Emin olun okumadan önceki sizle okurkenki ve okuduktan sonraki siz aynı olmayacaksınız.