Katabasis

Harper Collins
Orijinal Dil:
İngilizce
İngilizce

Herkesin yana yakıla beklediği, çıktığı an sabahlara kadar okuyup bitirdiği bir romanı yarım bıraktım. Ayıp mı ettim ? Olabilir. Haksız bir vazgeçiş miydi? Sanmıyorum. ((Henüz okumamış olanlar için spoiler olabilir yazdıklarım, tatlı canınızı sıkmış olmayayım, okumadıysanız dönüş tam da bu satırda.)) Cehennemin farklı yönleri ile kategorize edildiğini hissettiğim, neden olmasınlar ile devam ettiğim, doktora tezi yazar gibi akademik mevzuatlara giriştiğim, Alice gibi farkındalığı yüksek, deli zeki bir kızın giriştiği plana, bana göre bir türlü ne katkı ne de zarar sağlayamamış Peter’in, kurtarmasakta kalsaydı dediğim Profesör’ün, ve bir türlü odak noktası kuramadığım senaryonun ortalarında bitsede gitsek desemde, bitiremeden gittim ben.
Puan vermedi
Bu ne kadar adaletsiz, diye düşündü, İnsanları dev sanıyorsun sonra da seni sıradanlıklarıyla yıkıp geçiyorlar. KATABASİS / R. F. KUANG
2025 382. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2025 12:38
Merhaba dostlar Yaklaşık 2 aylık bir okumanın sonuna geldim . Katabasis, adını Antik Yunan’da “yeraltına iniş” anlamına gelen kavramdan alıyor. R.F. Kuang’dan Sarı Yüz kitabını okumuştum daha önce. Babil kitabını okumadım,bu tür ona daha yakın.. Roman, elit bir akademik çevrede geçen, büyüyle iç içe geçmiş bir hikâye. Cambridge Üniversitesi'nde "Analitik Büyü" üzerine doktora yapan Alice Law ve ezeli rakibi Peter Murdoch etrafında dönen bir hkaye .Danışman hocaları Profesör Grimes trajik ,aslında biraz da Alice'in hatası olan bir kaza sonucu ölünce, Alice ve Peter onun ruhunu kurtarmak için Cehennem'e inmeye karar verirler. Ancak motivasyonları sadece vefa değil; profesörün ölümü, onların akademik kariyerlerinin ve geleceklerinin de ölmesi anlamına gelmektedir. Kitap akademik dünyadaki toksik rekabeti, yayınla ya da yok ol baskısını ve hiyerarşik istismarı çok keskin bir dille eleştirmış. Cehennem tasviri, aslında üniversite hayatının ve hırsın bir yansıması olarak kurgulanmış.Cehennemin yedi katmanı ve yedi büyük günah katmanları nda başlarına gelenler bazen eğlenceli bazen ürkütücü. ​Alice, her zaman sevilebilir olmasa da hırsı, travmaları ve kusurlarıyla çok gerçekçi . Peter ile olan rakipten aşığa (enemies-to-lovers) dinamiği, hikayeye duygusal bir derinlik katmış. ​ Katabasis, sadece bir macera romanı değil; hırsın insanı nasıl bir cehenneme sürükleyebileceğini ve başarı uğruna nelerin feda edildiğini sorgulayan felsefi bir eser.Dolayısiyla çok kolay okunacak bir kitap degil . Dark Academy sevenler icin harika bir kitap. Kitapla kalın dostlar... KatabasisKatabasis R. F. KuangR. F. Kuang
2025 73. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2025 13:31
R.F. Kuang ‘ ın kalemi yazdığı hikayeler kadar büyüleyici. Ne yazsa okuyacağımı söyleyebilirim. Özellikle kitaplarına aktardığı o büyük bilgi birikimi beni mest ediyor. Katabasis ise enfes bir kitaptı. Cehenneme başlayan yolculukta Alice ve Peter’a eşlik ettim. Müthiş maceralar yaşadık hep birlikte. Katabasis kesinlikle en sevdiğim Kuang kitabı oldu okuduklarım arasında. Öneririm.
Kitap güzel ama
Puan vermedi
Kitabı gerçekten beğendim. Yazarın dili kuvvetli ve konu oldukça ilgi çekici. Ancak yazar (aynı zamanda akademisyen olduğundandır belki) devam eden hilaye akışında, aralara o kadar karakter düşüncesi ya da anısı koymuş ki, onları okurken esas hikayeden uzaklaşıyorsun. Animelerde ki filler bölümler gibi
2025 116. kitabı
Alice Harikalar Diyarının Alice’i ile Peter Pan’ın Peter’ı büyülü tebeşirleriyle, bile isteye kendi tavşan deliklerini kendileri çizip Dantenin Cehennemine şöyle bir bakıp, birde bir ruhu alıp geri
Kitap Yorumu
KatabasisR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 2025634 okunma
Buradan geçen herkes çok önemlidir ve sen de öylesin..
·560 syf.·
2025 136. kitabı
R. F. KuangR. F. Kuang'dan okuduğum ilk kitap ve beklentilerimi bu kadar iyi karşılayacağını tahmin etmemiştim gerçekten. Adeta Dante AlighieriDante Alighieri'nin İlahi Komedyaİlahi Komedya'sının devamını okuyor gibiydim. Başlayalım;
Düşünce
KatabasisR. F. Kuang · Harper Voyager · 2025634 okunma
konusu harcanmış bir kitap
2025 45. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2025 15:18
Bu yazarın tüm kitaplarını okumuş biri olarak kendisi hakkındaki çıkarımım şu oldu: Sadece konularına baktığınızda çok heyecanlanıyorsunuz ancak kitapları okuduğunuzda kafanızda oluşan senaryodan çok
1000k
2026 12. kitabı
R. F. Kuang, çok takdir ettiğim ve romanlarının hazırlanış sürecinde disiplinini çok beğendiğim bir yazar... Kaleme aldığı "Katabasis" adlı romanda, bu özelliğini çokça yansıtıyor. Zekası
2025 70. kitabı
Okunma: 04 Ekim 2025 19:23
AZ ONCE BITIRDIM. 10/10 KESINLIKLE rebecca kuang'in yazdigi seyleri neden bu kadar cok sevdigimi acik acik gorebilmem icin bu kitap bir hatirlatici gorevi gordu. bir sonraki kitabini okurken de
KatabasisR. F. Kuang · Harper Voyager · 2025634 okunma

R. F. KuangYazar · 5 kitap
Rebecca F. Kuang, Marshall Bursiyeri, çevirmen ve ödüllü, #1 New York Times çok satan yazarıdır. Cambridge'den Çin Çalışmaları alanında MPhil ve Oxford'dan Çağdaş Çin Çalışmaları alanında MSc derecesi var; şu anda Yale'de Doğu Asya Dilleri ve Edebiyatları alanında doktora yapıyor.