Life Support

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2023 15. kitabı
Okunma: 11 Mart 2023 03:13
Doktor Toby Harper, gece nöbeti esnasında polisler tarafından yolda yarı çıplak bulunarak getirilen Harry adlı hastayla ilgilenir. Harry kim olduğunu dahi bilmeyen ve ara sıra ataklar geçiren bir hastadır. Toby, acil getirilen başka bir hastayla ilgilendiği sırada Harry hastaneden kaçar ve bulunamaz. Daha sonraki günlerde de Harry’nin semptomlarını gösteren başka bir hasta geldiğinde ve öldüğünde Toby şüphelenir. Bu iki hastanın arasındaki benzerlik ise ikisinin de Brant Hill kliniğinde gen tedavisi görmesi ve ikisinin de Brant Hill’de doktorluk yapan Carl Wallenberg’ün hastası olmasıdır. Wallenberg’ün umursamaz tavırlarından rahatsız olan Toby, son hastanın ölümünün nedenini araştırmaya başlamasıyla beraber başına türlü felaketler gelmeye başlar. Canım Molly’ye öylesine üzüldüm ki. Daha on altı yaşında bir kızın başına gelenler bu denli fazla olmamalıydı… Tess Gerritsen gerçekten bir kraliçe. Birden fazla olayları böylesine kaliteli bağlayabilen yazarlar çok nadir. Bu kitabı ikinci okuyuşum, her okuduğumda ürperiyorum. Tıbbi olayları öylesine güzel anlatıyor ki canım yazarım… Çoğu kişinin Tess Gerritsen’la tanışması bu kitapla olmuştur. Mutlaka da okunması gereken bir eseridir.
Gece NöbetiTess Gerritsen · Martı Yayınları · 20126bin okunma
En tehlikeli teşhis geleceği görmektir.
2026 3. kitabı
Tess Gerritsen karakterlerini ve Gizemi öyle bir kurguluyor ki olayları heyecanla takip ederken sayfalar su gibi akıyor. Gece Nöbeti kitabını okumaya heyecanla başladım. Kitap ilk sayfasından itibaren sizi sarıp sarmalıyor. Aralar da tıbbi terimler fazla olsa da yazarımız okuyunun anlayacağı bir şekilde cümleleri kurarak terimleri sadeleştiriyor. Ölen bir insan, ameliyatı cinayet denen bir doktor ve kaybolan bir adam... "Bir sistem yanlış kurulmuşsa doğruyu arayan kişiyi ne kadar güvenli olur?" Gerilim polisiye seven okurların keyifle, heyecanla ve merakla okuyabilecekleri bir kitap. Keyifli okumalar dilerim.
2021 10. kitabı
Bu kitabı ilk okuduğumda çok ilgimi çekmemişti, ama okumaya devam ettikçe daha akıcı ve ilgi çekici bir hal almaya başlamıştı. Konusu zengin ve emekli olan bir grup yaşlı kişilerin oturmuş olduğu donanımlı bir sitede, yaşamlarını daha uzun, sağlıklı ve güçlü kılmak için, para karşılığında kendilerine bir hormon tedavisi yapılmasına müsaade etmeleri ve bunun sonucunda hepsinin birer birer hastalanıp ölmesi. Bana göre cazip olan bölümü ise bilimsel bir konu olup, insan üzerindeki deneylerin etik olmadığını, uygulandığı halde ne gibi feci ve kötü sonuçların doğacağını ve çok az bilinen bir hastalık türü üzerinde yoğunlaşması.
2019 1. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2019 00:00
Korku gerilim tarzında okuduğum ilk kitap olmasına rağmen bayağı sarmıştı. Elime aldığımda bırakasım gelmiyordu sadece biyoloji bilmeyen biri belki biraz zorlanabilir onun dışında kurgudaki duyguların tamamını size çok güzel empoze ediyor, tüm damarlarınıza gerilimi hissedebiliyorsunuz. Beğendim, okunası.
2021 72. kitabı
Gece nöbeti bence Tess' in en enteresan içerikli en fazla bilim kurgu içeren kitabıydı. Çok keyif alarak okumuştum. Yaşlılar üzerinde yapılan genclesme deneyleri sırasında , yaşlıların başına gelenleri bir doktorun hayatı çerçevesi içinde oldukça merak uyandırıcı baglamlarla anlatmıştı polisiye ustamız. Her zaman ki doktorluk üstüne verdiği faydalı bilgilerde elbette cabası oldu.... Tess okunmalı bence hayata bir heyecan bir anlam katan kadın o....kitaplarla kalın....
2020 28. kitabı
Öteki kitaplarına göre bunu biraz beğenmedim. Evet heyecanlı bir hikâyeydi ama esrarengiz gelmedi bana herşey ortadaydı baştan beri. Anlatım dili yine akıcı ve kendini okutturan bir kitap
Gece NöbetiTess Gerritsen · Martı Yayınları · 20196bin okunma
2022 6. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2022 00:00
Kitap tek kelime ile mükemmel. #TessGerritsen bu işin ehli. Kadın tıbbi gerilim de kesinlikle bir numara. Konunun heyecanı son sayfalara kadar sürdü. Bence bir çok yazar bunu başaramıyor. Springer Hastenesi gece vardiyası doktoru Toby Harper bir gece acil servise gelen yaşlı bir adamı muayene eder. Muayene devam ederken yaşlı adam ortadan kaybolur. Bir kaç gün sonra başka bir yaşlı hasta benzer şikayetlerle acil servise gelir. Her iki hastanın da aynı bakım evinde yaşıyor olması Dr. Toby'nin dikkatini çeker. Acaba bulaşıcı bir hastalık mı yoksa başka bir şey mi yaşlıları hasta etmektedir? Güzel kitap tıpkı diğer Tess Gerritsen kitapları gibi.. Gece Nöbeti Tess Gerritsen
Edebiyat Polisiye
2020 13. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2020 17:52
Tess Gerritsen' in okudugum ilk kitabi. Konusu cok guzeldi. Cok keyif alarak ve merakla okudum. Ama bazi konular havada kalmis, bir sonuca baglamamis nedense Tess. Neden gerek gormedi anlayamadim acikcasi. Kitabi okurken merak ediyorsunuz cunku cogu seyin cevabini kitap bittigindede bulamiyorsunuz. Gerilim dolu bir hikayeydi. Anlatimda gayet acik ve kolay anlasilir. Gizemli kitaplar okumayi sevenlere tavsiye ederim :) Kitapla kalin...
2014 14. kitabı
Yine hiç düşmeyen bir tempo, soluk soluğa okunacak roman desem yeri var. Ama tıbbı terimler oldukça fazla olduğundan dolayı bazı okurlar sıkılmış olabilir. Ben tıbbı terimlere rağmen fazlasıyla akıcı ve etkileyici bulduğumu söyleyebilirim tereddütsüz. Olaylar çoğunlukla hastane ortamında geçtiği için, tıbbi terimlerin yoğun olarak kullanılması bana göre abes değildi. Tess Gerrıtsen'in bu romanı sanki bildiğimiz, alıştığımız romanlarından farklıydı. Kaleminin zengin oluşunu, akıcılığını, yaratıcılığını ve olağanüstü oluşunu vurgulamadan geçemeyeceğim. Tıbbi terimlere rağmen hiç kaçırılmayacak bir roman. Yazara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Sağlık
Puan vermedi·432 syf.·
2016 9. kitabı
Yazarın okuduğum ikinci kitabı. Polisiye cinayet türü kitap sevmezken arada okuyup farklı tarzlar görüyorum ve bu konuda Tess Gerritsen gerçekten başarılı, hem bilgi vermede hemde dil olarak okunacak türden kitaplar yazıyor. Bu türü sevmeyenler bile benim gibi sıkılmadan okur. :))
Sağlık

Tess GerritsenYazar · 34 kitap
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu. Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı. Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı. Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu. Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu. Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir. Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.