Başarıya Giden Yol

İlk Yayın Tarihi:
Ekim 2008
Elma Yayınevi

2018 3. kitabı
Ahmet Şerif İzgören hocam bu kitabında Başarıya ulaşmak için ne yapmalı? Çalışan ve yönetici ilişkileri nasıl olmalı? Şirketinize nasıl daha fazla değer katarsınız? Nasıl daha verimli bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz? Bunlar gibi pek çok sorunun cevabını bu kitapta bulacaksınız. Moks, insanın okurken bazen güldüğü bazen inanamadığı bazen de "İşte olması gereken" dediği çok güzel hazırlanmış bir kitap. Şirket uygulamaları ile ilgili çok faydalı bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Ahmet Şerif hocamın her kitabı özel ve güzel.
2018 36. kitabı
İş ve eğitim hayatımızda yaşadığımız, bilipte farkedemediğimiz gerçekleri bir eğitmen diliyle gözler önüne serdiği bir eser. Bazı bölümler tekrar niteliğinde olsa da bence akılda kalması için yapılmış bir taktik olarak gördüm. Eğitim, kişisel gelişim, motivasyon, iş ahlakı ve ekip çalışması hakkındaki görüşlerini yer yer mizahi bir dille, oldukça eğitici bir şekilde okurlarına aktarmaya çalışmış başarılı bir eser.
2018 38. kitabı
Uygulama Örnekleri ile sayfa artırmış bir eser. Yıl ve değişimleri bağlantı ile anlatmıştır. Karşılaştırma, alıntı, yaşanmış olaylar, yıllar öncesine ait haberler, politika, ekonomi, ülke başına
2020 63. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2020 00:13
İş dünyasına atılmış herkesin ve özellikle iş sahiplerinin mutlaka okuması gereken bir kitap.
Ahmet Şerif İzgören
kendi hayatında tecrübe ettiği, yakın çevresinden duyduğu şeyleri bir araya getirerek çok güzel bir eser daha ortaya koymuş. Bana çok şey kattı. Eminim size de bir şeyler katacaktır. Okuyun, okutun. Keyifli okumalar...
2015 363. kitabı
Motivasyon, gelişim, ekip çalışması, doğru rekabet gibi bir çok konuda çok yararlandım.Örneklerle de bilgilerin kalıcı olmasını sağlıyor.Güzel tanımlamalar da var.Örneğin: Misyon: Hayat amacı Vizyon:Gelecek hayali gibi... Çıkarımlarımdan biri: Bildiğin ve öğrendiğin her şeyi paylaş.Böylece sırayla aile,mahalle,şehir ve ülke gelişir.Hem de bilgilerim kalıcı ve yararlı olur. Öğrendiğim zaman üzüldüğüm şeylerden biri Almanya' da kamuya ait araç sayısı 15 bin, Japonya'da 10 bin, bizde 125 bin. İsraf kesinlikle önlenmeli.Hani şu Türkiye'ye ait araba projesi var ya.Mesela bu kamu arabalarının hepsi satılsa, yeni üretilecek olan araba kamuya aktarılsa.Böylece hem araba pazar bulur.Hem tanıtımı yapılır.Hem kısa zamanda yaygınlaşır.
2017 111. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2017 12:18
Üslubu ve anlatış biçimi hoşuma gidiyor. Bildiğiniz şeyler olabilir ama bunların arka planlarını görmek, bazı şeyleri uygulamaya geçirebilmek önemli. Belki de çekimser kalarak arka planda bıraktığımız yanlarımızı ortaya çıkarır, kim bilir.
2021 1. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2021 13:05
~Ahmet Şerif İzgören: MOKS . . . Merhabalar ️İş hayatının içerisinde yada iş hayatına atılmak isteyen herkesin başucunda bulunması gereken bir kitap. Bu kitabımızda; 1)Kurum Kültürü, 🎗’’Güven,Değerler,Özgünlük’’ 2)Bilgi, 🎗’’Yetenek,Teknoloji,Fikirler’’ 3)Gelecek, 🎗’’Strateji,Sistem,Değişim’’ 4)İletişim, 🎗’’Rakipler,Müşteri,Takım’’ Bu dört ana başlıkla ve alt konularıyla birlikte gelecekte var olabilmeyi, süreklilik kazanabilmeyi ve her adımın sizi nasıl başarıya taşıyacağını anlatıyor. Yazarımızın deneyimleri, yakın çevresinden edindiği bilgi harmanıyla bizlere yoldaş oluyor.Daha kaliteli yarınlara adım adım ilerlememizde bize ışık tutuyor.Bir sistem lideri olabilmeyi; içimizden birilerinin, hiç tanımadığımız ama ülkemizde var olan cevherlerimizin hikayeleriyle, örneklerle en içten ve samimi bir dille bizlere ışık tutuyor. ️Işık dolu yarınlar için, başarıya giden bu yolda okunması gereken ve hayatımızda uygulanması gerekli olan bir eser. Keyifli Okumalar...
1000Kitap Gerçek Okurlar
2020 296. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2020 12:14
MOKS öyle bir kitap ki, yazar ‘Başarı’ odaklı olarak bildiği her şeyi ortaya dökmüş desek yeridir. Bu insanlar bu eğitimleri parayla veriyor, o paralara kıyasla bir kitap alıp aynı eğitimi almak büyük nimet doğrusu. Etkili bir kitap olması için size bir tavsiye, Ahmet Şerif İzgören’in çoğu kitabı ‘Başarı’ odaklı olduğu için ve yönetilen değil yöneten olun fikriyle ilerlediği için kitaptaki fikirleri alarak bir deftere yazmanız ve o defteri iş hayatına başlarken de ilerlerken de yanınızda bulundurmanız sizin faydanıza. Peki, böyle söylüyorum. Kendim için değişen ne oldu. Yaptığım iş, ülkenin en çok maddi getirisi olan işlerinden birisi ve ben de bu ordunun (ordumuzun) şerefli bir personeliyim. Kendime kapısından içeri girdiğim ilk günden beri MUTLU MUYUM sorusunu sordum ve cevap her zaman ‘Olumsuz’ oldu. Çok daha iyisi için okulu bitirmeyi bile istedim ama vazgeçtim, devamını getirmedim. Çünkü her insan her işte istenileni veremez ama aynı işte çok farklı alanlarda beklenenden daha iyi sunumlar gerçekleştirebilir. Ben de bu durumu yaşadım ve son kararımı verdim. Önemli olan yaptığınız işte mutlu olmanız ve o işe bir şey katmanızdır. “Fikirlerinize önem verilmeyen, değer katamadığınız bir yerde çalışmanın” kesinlikle hiçbir önemi yoktur. Çalışan adam aç kalmaz, bir şekilde kazanır zaten. Bana bu zamana kadar kattıkları için Ahmet Şerif İzgören’e teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim. İyi okumalar efendim..
2021 69. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2021 20:20
Başarıya giden yolda; Kurum kültürü, bilgi, gelecek, iletişim konularında bilgiler veriyor yazar, Ülkemizdeki örnek tesis ve yöneticilerden bahsederek konuların pekişmesine olanak sağlıyor. okumanızı tavsiye ederim.
1000k
Akış
2025 7. kitabı
Okunma: 25 Mart 2025 14:57
Kitap, ilk bakışta iş insanlarına yönelik gibi görünse de ben bir öğretmen olarak aldım ve büyük bir keyifle okudum. Çünkü Ahmet Şerif İzgören! Yazarın anlatımı bir yana, kitapta yer alan hikâyeler, anılar ve kıssalar hem bilindik isimleri içermesi hem de incelikle seçilmiş olmalarıyla beni derinden etkiledi. Kitabın akıcılığı, anlatımın samimiyeti ve verdiği ilham büyüleyiciydi.
Kişisel Gelişim

Ahmet Şerif İzgörenYazar · 38 kitap
Ahmet Şerif İzgören, 1965 yılında İzmir’de doğdu. Kuleli Askeri Lisesinin ardından 1987’de Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi bölümünden mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinde üsteğmen rütbesine kadar görev yapan İzgören, 1991 yılında TSK’dan istifa ederek ayrıldı. Ankara Üniversitesi TÖMER’in Bursa’daki kurucu müdürlüğünü yaptı, daha sonra özel sektörde iki şirkette genel müdürlük görevinde bulundu. 1996 yılında şu an İzgören Akademi olan Academy International’ı kurdu. 1998-2003 yılları arasında, İngiltere’deki Northampton Üniversitesi Sunley Management Center’la işbirliği projesini yürüttü. 2001 yılında bir yıl KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesinde öğretim üyeliği görevinde bulundu. İngiltere, ABD, Hollanda, Slovenya, Danimarka, Almanya, Avusturya, Ukrayna, Avustralya, Fransa, Azerbaycan gibi ülkeler de dahil olmak üzere 4000’i aşkın eğitim ve seminer verdi. Bu seminerlerin yarısı arkadaşlarıyla beraber yer aldığı Uğur Böcekleri Derneği çerçevesinde verdiği gönüllü eğitimlerdir. Derneğin amacı Dürüstlük, İş Kalitesi, Girişimcilik değerleriyle birlikte Saygı ve Yurt Sevgisi ilkelerini yaymaktır. Dernek çatısı altında bir araya gelen gençler, aldıkları eğitim sonrası çocuk esirgeme kurumları, cezaevleri, ilköğretim okulları ile Anadolu’nun birçok kasaba ve köyünde 470.000’den fazla vatandaşımıza ücretsiz eğitimler vermiş, 175’i aşkın İyilik Fikri Projesine imza atmıştır. Uğur Böcekleri Derneğinde Ahmet Şerif İzgören de gönüllü bir Uğur Böceği’dir. ABD’deki şirket Turkish Coffee Lady, Amerikalılara 40.000 Türk kahvesi sattı. Washington Belediyesi, TCL’nin başvurusuyla 5 Aralık’ı resmi Türk Kahvesi Günü kabul etti. Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliğinde bini aşkın çiftçi, köylü, kasabalı çocuk eğitimlerden geçirildi. Bölgede organik tarım yapan çiftçi sayısı sıfırken 300’ü geçti ve badem ağacı sayısı dört kat arttı. Çiftlik bölgesel bir kalkınma projesine dönüştü. İzgören’in görev yaptığı markalar; İzgören Akademi, Elma Yayınevi, Vizgo, Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği ve Turkish Coffee Lady’dir. Yayımlanmış 33 kitabı vardır.