Ingilis ədibi E. L. Voyniçin öz həmvətənləri tərəfindən çox adi qarşılanan “Ovod” romanında təsvir olunan hadisələr XIX əsrin 30-40-cı illərində italiyalıların Avstriya zülmkarlarından qurtulması uğrunda inadlı mübarizə aparır. Azadlıq naminə vuruşlarda bərkişən və şəxsiyyət kimi yetişən bu təmizqəlbli tələbə mübarizənin gedişində sadəlövh idealistdən zalımlara qarşı amansız çarpışan, yenilməz ruhlu Feliçe Rivaresə çevrilir. Onun ölümqabağı yazdığı məktub nikbinliyin təntənəsi, mübarizlərin qələbə inamını möhkəmləndirən himn kimi səslənir. Əsərdə böyük inqilabi ruh var. Qorxu hissinin nə olduğunu bilməyən cəsur Ovod indiyəcən, bu günün özündə də Yer kürəsinin ən müxtəlif guşələrində yeni-yeni nəsillərin həqiqi dostlarındandır.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 10 dk.Sayfa Sayısı: 288Basım Tarihi: 2006İlk Yayın Tarihi: Haziran 1897Yayınevi: Şərq-Qərb NəşriyyatıOrijinal Adı: The Gadfly
ISBN: 9789952340044Ülke: AzerbaijanDil: AzericeFormat: Karton kapak

335 syf.
10/10 puan verdi
Kitaba başladığımda tereddüt ettim çünkü genellikle kitabı okumadan önce biraz araştırma yapıyorum ve sonra başlıyorum.Bu sefer araştırma yapmadım ve pişman değilim.Arthur'un kitapta yaşadıklarını kalbimde hissettim. Aslında ne söyleyeceğimi dahi bilmiyorum. Söyleye bileceğim tek şey, eğer birini çok seviyorsanız ve o kişi sizin için tüm insanlığı temsil ediyorsa, o kişiden alacağınız ilk darbe sizi tüm insanlıktan soğutacaktır. Sonunda söylemek istediğim; Ben mutlu bir kelebeğim yaşasam da ölsem de..
Ovod
OvodEthel Lilian Voynich · Qanun Nəşriyyatı · 20121,966 okunma
336 syf.
Puan vermedi
Merhaba. 19. yüzyılın siyasi çalkantılarınin edebiyata da yansıdığı dönemlerde İrlandalı yazar Ethel Lilian Voynich'in en çok okumuş, basılmış ve devrimci kitleler tarafından çok sevilmiş eseri Atsineği'nden bahsetmek istiyorum. Oldukça ilginç yaratım süreci ve sonrası var. Ethel L. Voynich Yazar ve besteci. Berlin'de ki müzik
Atsineği
AtsineğiEthel Lilian Voynich · Yordam Edebiyat · 20201,966 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.