Post-Mortem

1968
Sel Yayıncılık
Orijinal Adı:
Post-Mortem

Güçlü bir psikolojiniz yoksa size intiharı öğütleyebilir.
2022 124. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2022 17:48
Bir öykü derlemesi; ölüm üzerine, "anne" ve "baba" figürlerinin ölümlerinden korkmak üzerine, akciğer kanserinden kaybettiği annesinin son günleri üzerine, ölümden sonra geride
2020 94. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2020 20:20
Önce alıntıları okuyun lütfen.. #74955250
Post-MortemAlbert Caraco · Sel Yayıncılık · 2020749 okunma
Günlük ve ya günah çıkarma şekli..
·117 syf.·
2023 30. kitabı
Yazarın okuduğum 2ci kitabı. 1cisini de çok beğenmiştim. Bu eseri küçük bir biografi tadında. Yazarın vefat etmiş annesini, ona olan öfke ve sevgisini anlatıyor. Bazen ebeveynler çocuklarını çok sevdiklerinden onları hayata hazırlıklı yetiştirmiyorlar, dış tehlikelere ilk rastladıklarında ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Kısaca, ebeveynler iyilik yaptığını sanarken onlara kötülük yapmış, gelişimini engellemiş oluyorlar. Kitapta ölüm ve insanın ilişkisi, felsefesi yer almakta. Gayet güzel. Yazdıkları bir nevi kendini avutma şekli olmakla suçluluk duygusuyla dolu..Umarım hiç birimiz bu suçluluk duygusunu hissetmeyiz.. 'O benim yazılarımda yaşayacak, bu da benim borcumu ödeme tarzım'
Özünde Hepimiz Korkunç Bencilleriz
Puan vermedi·117 syf.·
2020 16. kitabı
En iyi giriş cümleleri ile tarihte yerini almış kitaplar vardır. Kafka'nın o içi kasvet dolu kitapları bu kitap listesinde en başta yerini alır. Aslında Albert Caraco yaşantısı ve yapıtlarıyla
2021 17. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2021 15:00
Post Mortem(ölümden sonra)... Caraco' nun cümlelerinde kaçınılmaz olan bütün sonları hissedebiliyorsunuz; ölümü, ayrılıkları, göçleri, hastalıkları, ilkel bağımlılıkları ve geri kalan bütün insani
Neden bunca nefret?
2021 88. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2021 02:23
  Albert Caraco, İstanbul doğumlu, 2. Dünya Savaşı sırasındaki nazi tehdidinden dolayı Güney Amerika'ya göç etmek zorunda kalan bir yazar. Yıllar boyunca intihara meyilli bir karakterde olmasına
2024 8. kitabı
Albert Caraco, yaklaşık dört yüzyıldır Türkiye'de (Osmanlı imp.) yaşayan sefarad bir ailenin oğlu olarak 8 Temmuz 1919'da İstanbul'da doğmuştur. Sürgünler ve göçler zamanımda ailesi
2021 54. kitabı
Post Mortem bir kitaba verilebilecek en ilginç isimlerden biri bana göre. Özellikle ölen annenin ardından otobiyografik rezonanslar ile yazılıyorsa... Terim olarak otopsi anlamına geliyor "Post
·117 syf.·
2022 17. kitabı
Herkese merhaba,Albert Caraco’nun Post-Mortem isimli eserinden bahsetmek istiyorum.Yazarın daha önce Kaosun Kutsal Kitabını okumuştum çok beğenmiştim.Resmen beynimi şoklamıştı sürekli dile getiririm Nietzche yanında Polyana kalır diye ama bu kitap yanında çok yavan kaldı. Buruk bir tat bıraktı, karamsar olmasından öte kafa karışıklığı ve duyguları bastırma hissiyatı geçti bana. Zorlama gibi geldi biraz ya da yazarın kendinin de ifade ettiği gibi; bir görevi yerine getirme endişesi... Yine de altını çizdiğim yerler oldu, bazı kelimeler oldukça şairane ve özenli sıralanmış.Ama ikinci sayfada bir yer çok etkiledi sizinle paylaşmak için olduğu gibi aktarıyorum. "kendi yaşamımla pek ilgilendiğim yok, bu da beni duyarsızlaştırıyor, hoşnutluğumu, sevgimi söküp atalı yıllar oldu, dalgaların dövdüğü kayalar gibiyim, deniz gri, gök siyah, bulutlar geçiyor ve geride eserler kalıyor. köklerimi acının olduğu kadar zevkin de reddi içine salıyorum, sevgim ermişçe bir ilgisizliğe varıyor, artık bu ilgisizlikle kaynaşmışım, bütün yaşamım bir ölüm okulu, aslında pek bir meziyetim yok ve çocukluğumdan beri kendimi rahat hissetmedim, kalıcı rahatsızlıkların eline düşmüşüm ve ancak deva buldukça varlığımı sürdürüyorum." çocukluğumdan beri kendimi rahat hissetmedim.Diğer kitabına göre yavan kalsa bile yinede okumaya değer bir eser.Tavsiye ederim
Düşünce
2020 28. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2020 13:45
Alıntılar ile dikkatimi çeken bu kitap aynı zamanda yazarın okuduğum ilk kitabı. Ölümü işleyişi, hayata bakış açısı ile dikkatimi çekti. Annesinin ölümü üzerine yazmış olduğu bu kitapta ailesine özellikle annesine bağlılığı, annesinin ona öğrettiği öğretileri anlatıyor ve bu öğretiler ile nasıl bir insanın yetiştiğini görüyoruz. Hayata bakış açısı hiçlikten oluşan yazarın özellikle ölüm, yaşam, kadın-erkek ilişkilerine yönelik saptamaları kimi zaman “Yok artık” dedirtse de gerçeklik gözlüklerimizi taktığımızda ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Bir çırpıda okunacak akıcılıkta olan bu kitabı ben pdf formatında okudum. İyi okumalar.

Albert CaracoYazar · 7 kitap
ALBERT CARACO, yaklaşık dört yüzyıldır Türkiye’de yaşayan Sefarad bir ailenin oğlu olarak 1919 yılında İstanbul’da doğdu. Aile ilk önce Orta Avrupa’ya (Viyana, Prag, Paris) göç etti. II. Dünya Savaşı arifesinde, Nazi tehdidi karşısında Güney Amerika’ya göç etmek zorunda kaldı. Hayatını mutlak anlamda yazıya adamış münzevi bir kişilik olan Caraco; cinsellikten Yahudi sorununa, sembolizmden felsefi meselelere ve edebiyata dek her alanda, uzlaşmaz, sarsıcı ve provokatif metinler yazdı. Fransızca, Almanca, İngilizce ve İspanyolcaya son derece hakim olan Caraco, metinlerini Fransızca kaleme alan, aydınlanma geleneğinin takipçisi, modern üsluplu “klasik” bir yazardır. Geniş bir külliyata sahip Caraco genellikle nihilist ve karamsar bir yazar olarak görülür ve Cioran’a benzetilir. Yıllar boyunca intihar etmek istemesine rağmen ailesini üzmemek için bunu gerçekleştirmeyen Caraco, 1971 yılında babasının ölümünden birkaç saat sonra hayatına son verdi.