Herkese selam. Bugün sizlere çoğu serinin final kitabının başına gelen hayal kırıklığı yaratan sonlardan nasibini almış bir başka seriden bahsetmek istiyorum. Evet Katiller Çetesi serisi...5 sene olmuş biliyor musunuz? Bu kitabın çıkması için 5 koca sene beklenmiş. İnsan ister istemez bir beklenti içerisine giriyor tabii. Bu arada ben baya baya unutmuşum neler yaşanmıştı ne olmuştu? Karakterler kimlerdi? Sadece hatırladığım insanlara acı çektiren, pis işler çevirenler için adaletin tecelli etmediği durumlarda bu çetenin üyelerinin ortaya çıkmaları ve intikam almaları. Tabii bedeli neyse ödeyerek. Bir de esas kızımız Sarai'nin (Izabel) Meksika'daki kadın ticareti yapan insanlardan kaçıp Victor adlı esas oğlanımızın arabasına binerek kendisini bu katiller çetesinin içerisinde bulması ve olayların gelişmesi. Neyse bomboş bir seri sonu kitabı olmuş bence. Birlik'in Izabel ve Niklas'ı kaçırıp Victor'a yem olarak tutmasını; Nora, Stone kardeşler ve Victor'un kendilerini kurtarmalarını falan okuyoruz. Şimdi şunu söylemek isterim 7 kitabı yazan yazarla bu kitabı yazan yazar kesinlikle aynı olamaz.Twitter'da kendisini takip ediyorum, bu kitabı yazdığı dönemler evlenip Meksika'ya taşındığı dönemlere denk geliyor. Meksika'da çok mutlu olmadığına, motivasyonunun düşük olduğuna yönelik de tweetleri vardı. Yoksunluk, mahrumiyet barındıran bir yerde yaşadığına dair hep serzenişte bulunuyordu. Bence bu mutsuzluk kitaba kesinlikle yansımış aksi halde başka bir açıklama bulamıyorum. Patır patır sevilen karakterlere kıymalar, zorlama ters köşeler, ikiz çıkartması??, canım Niklas'ımı bir türlü mutlu edememesi bunların başka bir açıklaması olamaz. Bu arada serinin başından beri Nizabelciydim. Bu kitapta da acaba mı ya dediğim sahneler oldu ama bakın ne saçma diyaloglar okudum;
Niklas:
EN KARANLIK TARAF #kitapyorumu
"Artık kim olduğumu, her zaman kim olduğumu biliyordum. Ve bir daha asla en karanlık tarafıma dönmeyecektim."
Çıktığı andan beri ses getiren okurlara aksiyon dolu bir serüven yaşatan serinin final kitabı En Karanlık Taraf. Benim enlerim arasında, her kitabı çok sevmişimdir ve senelerdir de finali bekliyordum. Finale dair birçok teorim oldu şöyle olaylı, aksiyonun dibini göreceğimiz akıllardan silinmeyecek bir son beklentim vardı. O kadar yıl beklemeye değecek türden ama gelin görün ki serinin en sönük kitabıydı. Öncekilerinin üstüne geçmek yerine aşağılara doğru iniş yaptı. Beklentimi karşılamadı. Yazar neden böyle bir gidişat yazdı sahneler bile o kadar klişeydi ki en ufak bir ters köşe aradım modumu yükseltsin diye ama hayalkırıklığı olarak kaldı ne yazıkki.
Şöyle baştan sona gidişatı düşününce bir tek Niklas'ın kendisi için çizdiği yolu sevdim. Bunu hakediyordu ve doğru karar verdiğini düşünüyorum. Victor'a dair bir ters köşe durumu vardı ama o kadar sinir bozucuydu ki ne gerek vardı anlamış değilim doğrusu. Yazara çok sitemliyim. Bu kitabı yokmuş gibi farzedeceğim ve yedi kitapla favori serilerim arasında yer alacak. Acaba bu kadar uzun ara verdi diye mi böyle oldu yoksa en başından beri aklında olanları mı yazdı bilmiyorum ki ikinci seçeneği tercih etmem. Hele de yazdığı o efsane sahneleri düşününce. Keşke bu kadar sene beklemeseydi.
Artı yönlerinden bahsedecek olursam karakterleri gerçekten özlemişim. Victor ve Izabel çift olarak harikalar. Izabel'in Victor'a duyduğu aşk inanılmaz. Ve de en baştaki o ürkek hallerine kıyasen şimdi güçlü hırslı olması, karakteri baya iyi gelişim gösterdi. Fredrik beni bitirdi ya beni şaşırttı ki yazar baya bir harcamış gibi yoksa olacak iş değil. Canımı sıktı bu durum, üzülerek okudum.
Akıcılık
Seriye uzun bir aradan sonra veda ettim bu yüzden duygularım biraz körelmiş olabilir. Yine de Victor'a olan hislerim bu kitapta yine tavan yaptı. Yazar yine bize ters köşe yaptı ama ne ters köşe. İzabel ve Victor'un sonu tam tahmin ettiğim gibi olduysa da Niklas ve Frederik'e epey şaşırdım doğrusu. Kitap fena değilin bir tık üzeriydi. Daha çarpıcı bir son da olabilirdi. Sağlık olsun. Bir seriyi daha uzun zaman sonra da olsa tamamlamanın mutluluğunu ve hüznünğ yaşıyorum. Güzel bir seriydi. Şiddetle tavsiye ederim.
Birliğin başındaki kişi ya hiç tanımadığımız ya da çok iyi tanıdığımız biri olacaktı ve sonunda ikisi de oldu...
Daha önce milyon kez bahsettiğim gibi, katiller cetesi favori serilerimden biri. Hal böyle olunca çok daha güçlü bir final beklemiş olmak da hakkım diye düşünüyorum. Kaldı ki kitap boyunca güçlü bir finale doğru gittiğime de emindim ama final... Vasattı. Kötü bir kitap değil ama iyi de olmamış. Özellikle sonlarında yazarın bıkkınlığı kaleminde o kadar belli oluyordu ki... Sanki bunalıp bir şeyler karalayıvermiş gibiydi. Ayrıca yıllar boyu özenle inşa ettiği karakterleri çat çat harcamış, mutlu bir sonu bırak, bir son yazmaya dahi tenezzül etmemiş. Hadi serideki favori karakterim ve Izabel ile shiplediğim biricik kalbim Niklas'ı veda bile ettirmeden sürgün ettirdin peki ya Frederick? Bu adamı bu hale getirmek için kişisel bir garezi olsa gerek yazarın. O kadar hayal kırıklığına uğradım ki... Hadi böyle bir son yazdın, bu haltı yedin, kapanışta onun gözünden iki kelimelik bir bölüm eklemek çok mu zordu? Hele Izabel'in gözünden yazılan o son bölüm... Kız çocuk olunca peşine düşme, nerede napiyor, kime evlatlık verilmiş deme, bunu da "kızımı bu hayata sürükleyemem, çok tehlikeli" diye akla ama iş oğlan çocuğuna gelince vay efendim benim asssssslan evladım errrrrkek gibi benimle birlikte bu hayatı sürecek errrrrrkek babasıyla paşammm benim errrkek oğlum de... İsmi de Zattiri Zort gibi bir şey koyuyor sırf kocasına gıcıklık olsun diye ruh hastası. Vallahi düşündükçe afakan basıyor bana, daha eleştirecek bin tane şey var, özellikle de şu yeşilçam vari üçüz kardeş muhabbeti ve onun da bir yere bağlanmayıp öyle askıda kalması hakkında ama yazdıkça deliriyorum. Umarım ki yazar spin off Niklas ve Frederick yazar da biraz moral olur diyeceğim ama bu akıl tutulması
Öncelikle serinin final kitabı ve yazar araya seneler soktuğu için hikayeyi tam anlamıyla kavramak istiyorsanız tüm seriye en baştan başlamanızı öneririm. Çünkü ben bile seneler sonra ilk kitaptan okumaya başladığım halde bunda kalakaldım, zaman mekan kavramım tamamen şaştı. En azından final kitabı olduğu için daha aksiyonlu bekliyordum ama açıkcası elli sayfa dışında pek bir şey göremedim. Fredrik’in gerçekten harcandığını düşünüyorum. Karaktere ayrı bir kitap yazılmasına rağmen bu şekilde çoğu şey ucu açık bitmemeliydi. Niklas içinse gerçekten mutlu oldum çünkü Izabel’in düşündüğü gibi hayatı yaşamayı en çok hak eden o. Kitap yine de tipik olmasa da mutlu bir sonla bitmiş ama yazarın seviyesini ve kapasitesini bildiğim için bu kitabın çok baştan savma olduğunu düşünüyorum. Eminim ki aradan bu kadar zaman geçmeseydi ya da üstünde düşünülseydi tatmin edici bir şeyler çıkardı çünkü serinin altıncı kitabı bile neredeyse 1k okuyucuya sahip. Dediğim gibi final kitabı az da olsa beni tatmin etti çünkü seriye en baştan başlamıştım ama vaktiniz yoksa ve direk bu kitaba başlamak istiyorsanız sizi pek tatmin etmeyeceğini düşünüyorum.
En Karanlık TarafJ. A. Redmerski · Ephesus Yayınları · 2023183 okunma
Selamlar. Bu kitap beklentimi hiç karşılamadı. 8 kitaplık serinin sonu buna mı bağlandı yani. Önceki kitapların daha yavaş akmasını ve daha az aksiyon içermesini anlıyorum ama final kitabının da önceki kitaplar gibi ağır aksak ilerleyip son çeyreğe kadar tek düze ilerlemesi sıkıcıydı.
Spoiler vereceğim. Uyardım.
Victor'un bipolar halleri beni yordu. Önceki kitapta Izabel'i terk etmesini Birlik'i alt etmek için yaptığı planın bir parçası olarak açıklıyor. Izabel gittikten sonra onu ne kadar özlediğini, onsuz bir hayat düşünemediğini falan söylüyor. E abicim sen iki kitap önce kızı öldürmeye razıydın da son anda vazgeçtin. Ben şahsen Victor'un bir anda ortaya çıkan aşık hallerine inanamadım. İlgili kitaplarda uzun uzadıya süren gereksiz meraklandırma sahneleri yerine daha çok Victor'un bakış açısından duygularını ve bu süreçte Victor'un karakter gelişimini okusak bu kitaptaki aşırı kaygılı ve inanılmaz aşık Victor daha inandırıcı olabilirdi benim için. Ama adam önce duygusallık kendisine zarar verdiği için Izabel ile kardeşinin arasını yapmaya çalışıyor sonra Izabel’i öldürmesi gerektiğini düşünüyor ama yapamıyor daha sonra onu terk ediyor ama aslında bunu hiç istememiş ve bu daha büyük bir planın parçasıymış ve en sonunda da geliyor canım Izabel aşkım Izabel’e bağlıyor. Ben sevemedim bu olaylar döngüsünü. Victor ilk iki kitaptaki gibi kalmalıydı bana göre.
Niklas’ın annesine inanılmaz bir bağlılığı olduğunu söyledikten sonra “Ama bu kadın yalan söylüyor ve bana ihanet ediyor” kararını 12 saniyede falan alması ve ölümüne izin vermesi anlamsızdı. Yani tamam yapabileceği başka bir şey yoktu ama madem o kadar bağlıydın biraz daha mı kahrolsaydın acaba ?! Yani yazarın bu kadar büyük büyük anlattığı duyguların birkaç sayfada kaybolması ve bir daha konusunun açılmaması
En Karanlık TarafJ. A. Redmerski · Ephesus Yayınları · 2023183 okunma
Serinin son kitabını uzun zamandır bekliyordum. Bilin bakalım noldu... Tam bir fiyasko.... Güzelim seri kesinlikle hiç olmuş yazık... Bu kadar öylesine yazılmış bir kitap olamaz. Üzücü....
En Karanlık TarafJ. A. Redmerski · Ephesus Yayınları · 2023183 okunma
Evet bir serinin daha sonuna geldik.
Dile kolay sekiz kitap.
Victor,
Niklas,
Fredrik,
Sarai,
Hespinin hikayesini doya doya okuduk (hatta ilk kitabi film olarak bile izledik)
Finale yaraşır bir son ile seriye vedamızı edebiliriz.
Son olarak sizler için sıralamayı şuracağı bırakıyorum.
1. Sarai
2. Izabel
3. Kuğu ve Çakal
4. Kötülük Tohumları
5. Kara Kutu
6. Victor
7. Lydia
8. En Karanlık Taraf
Biten bir seri okumanın keyfini yaşamak için
OKUYUN ve OKUTUN
KitapRüyasından Sevgilerle
En Karanlık Taraf J. A. Redmerski Katiller Çetesi #8
Sekiz kitaplık bir serinin finali her zaman zordur ama Katiller Çetesi için bu final, maalesef bekleyişin ve biriken beklentilerin altında kaldı. Üstelik bu kitap için tam beş yıl beklenmişken… insan ister istemez daha güçlü, daha çarpıcı, daha unutulmaz bir kapanış umuyor.
Serinin özünü hatırladığımızda; adaletin işlemediği yerde bedel ödeyerek intikam alan bir çete, karanlık ama etkileyici karakterler ve özellikle Sarai/Izabel’in hayatta kalma ve güçlenme hikâyesi vardı. Bu kitapta da Izabel ve Niklas’ın ölümle burun buruna kaldığı bir çıkmazı, Victor’un yokluğunu ve Fredrik’in bambaşka bir kabusun içine sürüklenişini okuyoruz. Kağıt üzerinde heyecanlı görünen bu yapı, uygulamada ne yazık ki fazlasıyla sönük kalmış.
En büyük sorunlardan biri, yazarın yıllar boyunca özenle inşa ettiği karakterleri bu kitapta aceleyle ve hoyratça harcaması. Özellikle Niklas ve Fredrik… Serinin en sevilen, en derinlikli karakterlerinin bu kadar yüzeysel ve tatmin etmeyen yollarla hikâyeden çıkarılması büyük bir hayal kırıklığıydı. Niklas’ın vedasız gidişi, Fredrik’in maruz kaldıkları ve bunun doğru düzgün bir kapanışa bağlanmaması, okur olarak “Bu mu yani?” dedirtiyor.
Izabel–Victor cephesine gelirsek… Bu ikilinin aşkını okumayı özlemiş olsam da, ilişkilerindeki git-geller ve bazı diyaloglar fazlasıyla zorlama ve inandırıcılıktan uzak hissettirdi. Özellikle Izabel’in duygusal kararları ve açıklamaları, serinin önceki kitaplarındaki olgunluğuyla çelişiyor gibiydi. Finalde gelen “mutlu son” ise pek çok şey havada kalmışken aceleyle kapatılmış bir defter hissi verdi.
Kurgu anlamında; ters köşeler klişe, bazı büyük sırlar ise neredeyse Yeşilçam vari çözümlerle geçiştirilmişti. Vonnegut meselesi, ikiz detayı, Birlik’in dönüşümü… Hepsi daha
En Karanlık Taraf ~ J. A. Redmerski
Gözümde canlanır koskoca mazi temalı bir okumanın sonunda bu yorumla sizinleyim Katiller çetesi serisinin kalbimde yeri ayrıdır. Yıllar önce efsane bir maratonla okuyup duygudan duyguya sürüklenmiştim. Özellikle Niklas karakterini aşırı sevmiştim. Her kitapta ortaya çıkan başka bir karakter ve olayla aşırı keyifli bir serüvendi. Ve uzun zamandır beklediğim serinin final kitabı geldi Ama nasıl bir geliş Neredeyse her karakterin gözünden okuduğumuz için ayrıca sevdim. Yine krize girdiğim şok olduğum ve kalbimi kıran sahnelerle dolu bir kitaptı. Özlemden mi kitabın akıcılığından mı bilmiyorum elime almam ve son sayfayı kapatıp kitabı rafa koymam bir oldu
Izabel terk edilmiş ve yapayalnız kalmıştı en son. Hayatına devam etmeye kararlı olsa da hala zorlayan şeyler var. İçine düştükleri ve Niklas ile tükenme noktasına geldikleri durumdan kurtulmalarının tek yolu Victor’un ortaya çıkması. Ve çıkmadığı her an ölüme daha çok yaklaşıyorlar. Diğer yandan da Fredrik kısmı var ki aman aman
Okuduğum her şey beni şoka soktu ama ya sonu Ay ben ne okudum modundaydım. Ortaya dökülen sırlar sonumuzu getirdi gibi amaaa
Aşırı akıcı, aşırı heyecanlı ve keyifli bir okumaydı. Tüm üyelerinin manyak olduğu bu seriyi henüz okumadıysanız seri tamamlanmışken koşun alın okuyun