The Magic Finger

Türler:
Sıralamalar

·67 syf.·
2021 31. kitabı
Öncelikle size Roald Dahl den bahsetmek istiyorum. O bir casus, Savaş pilotu, çikolata tarihçisi ve tıbbi buluşlar yapan bir mucitti bunların yanı sıra Charlie'nin çikolata fabrikası matilda, Koca sevimli dev ve daha pekçok harkulade kitabın yazarıydı. Dahli dünyanın bir numaralı hikaye anlatıcısı unvanına hala koruyor. Yazar kitabın tanıtımında. Bence Roald Dahl hayal dünyası muhteşem hem büyük hem küçük herkese hitap eden insanı sarıp sarmalayan çok güzel konulara değinen çok sevecen bir adam olduğunu düşünüyorum. Charlie'nin çikolata fabrikasının filmini izlediğimde, Johnny Depp'in muhteşem oyunculuğu diye düşünmüştüm fakat kitabı okuduktan sonra aslında orada harika olan Roald Dahl nin hayal gücüydü. Büyülü parmakta kısa ama etkili bir kitap küçük büyük herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Büyülü ParmakRoald Dahl · Can Çocuk Yayınları · 2014555 okunma
Küçük bir sihirle dünyayı değiştirmek
2022 56. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2022 04:09
Kitap küçük bir kız çocuğunun gözünden anlatılan olaylarla ilgili. Komşularının ava çıkmasına karşı gelen kahramanımız doğaüstü güçlerini kullanarak komşularına bir ders veriyor. Kitapta hayvanların öldürülmesinin, canlılara zarar vermenin yanlış olduğu, doğayı korumamız ve empati kurmamız gerektiği çocuk gözünden anlatılmak istenmiş. Çocuklar gibi biz büyüklerin de okuması gereken kitaplardan. Eğlenerek ders almamız dileğiyle. :)
Çocuk Kitapları
2018 77. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2018 21:30
Road Dahl'ın çok seneler önce ilginç bir öykü kitabını okuduğumu hatırlıyorum. Yazarın "Büyülü Parmak" adlı çocuk kitabı güzel dileklerle dolu; çünkü yazar çocuklara avcılıktan, avcıların kötülüğünden, avlanmanın yanlışlığından kısa süren bir kâbusu anlatarak bahsediyor. Anlatıcımız 8 yaşında bir kız. Çok önemli iki özelliği var bu küçük kızın: avcılardan hiç hoşlanmıyor. Ayrıca çok öfkelendiğinde her şey kıpkırmızı oluyor ve büyülü parmağı her şeyi ele geçiriyor. Kitap 1966 yılında yazılmış. Kitabın iç kısmında yazarla ilgili ilginç bilgiler var: Örneğin Gremlins'i yazan kişi de Road Dahl'miş. Ayrıca Dahl bir casusmuş, çikolota tarihçisiymiş, tıbbi buluşlar yapan bir dahi ve savaş pilotuymuş. Ve elbette Road Dahl hem çok tanınan hem de çok sevilen bir yazar, aynı zamanda. Büyülü Parmak'ın çocuklara hayattaki en önemli bilgilerden birini verdiğini söyleyebiliriz: başkalarının canını yakmadan ve almadan yaşamalıyız, bunu yapmayı seçebiliriz, böyle yaşayabiliriz. Bizden zayıf olanlara karşı şefkat ve iyilikle davranmayı seçerek bizim gibi olmayanların da yaşamalarını kolaylaştırmayı seçebilir, ama bunların hiç birisi mümkün değilse o zaman en az zararı vererek, mümkün olan en az kötülüğe bulaşarak yaşayabiliriz. Gerçek avcıların kitaptaki Gregg ailesi üyeleri gibi olmadığını biliyoruz. Aslında bir kaç sene önce rahmetli olan baba tarafından büyük dayım, çok çok uzun senelerce süren avcılığına son vermesinin sebebi olarak vurduğu halde ölmeyen ve ölmeden önce acı dolu gözlerle kendisine bakan bir kuşu göstermişti. Çok geç alınmış bir karardı onunkisi, çok çok fazla hayvanı öldürmüştü ve öldürmeyi sevmesinin sebepleri üzerine hiç düşünmemişti. İşin garibi ve beni son derece kızdıran bir başka nokta ise şu an çalıştığım okuldaki kadın müdürün de aslında her ne kadar
Büyülü ParmakRoald Dahl · Can Çocuk Yayınları · 2014555 okunma
Bir gece ördek olsaydınız ne hissederdiniz
2026 13. kitabı
Çocuk kitabı, ama sadece çocuklar için değil Kitabın en sevdiğim yanı, empatiyi uzun uzun öğüt vermeden anlatabilmesi oldu. Ne yazık ki insanlar çoğu zaman aynı durum kendi başlarına gelmedikçe karşısındaki kişinin ne hissettiğini tam olarak anlayamıyor. Sıcak, kısa ama etkisi uzun süren bir hikayeydi.
·67 syf.·
2024 130. kitabı
Büyülü Parmak Roald Dahl 24 saat olmadan okuduğum üçüncü Roald Dahl kitabı oldu. Charlie'nin Çikolata Fabrikası adlı kitabından sonra gerçekten tam bir hayal kırıklığı kitabı oldu. Charlie'nin Çikolata Fabrikası kitabında ki güçlü hayal gücü ve kurgu yeteneğini görünce bu kitabı yazan kişi ile Büyülü Parmak adlı kitabın yazarı nasıl aynı kişi olabilir diye insan sorguluyor... Avcılık karşıtı yazılan bu kitabın kurgusu son derecede zayıftı ve basitti yani nasıl söyleyeyim ilkokula giden hayal gücü ve yazma yeteneği olan bir çocuğa kağıt, kalem ve konuyu verseniz bunu yazabilir diye düşünüyorum gerçekten çok ama çok zayıf bir kitap...
2020 15. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2020 12:38
Öğrencilerimle okuma maratonumuzun kitaplarından. Konu olarak kitabı çok beğendim. Hayvanların gözüyle insanlara bakmış yazarımız. 5. ve 6. sınıflar için uygun , ilkokula da uygun olacaktır. Ronald Dahl'ın yaratıcılığını seviyorum. Kitaplarını çocuklarınıza, ögrencilerinize hiç tereddüt etmeden alabilirsiniz. Ben boş dersimde yarım saatte okuyup bitirdim ; çocukları da çok yormayacağını, bir sokukta okuyup bitireceklerini düşünüyorum. Özellikle kitap okumaya hevesli olmayan öğrencilere ısınmaları için verilebilir.
2022 13. kitabı
“Büyülü Parmak” Kötü niyetli insanlar ! Bu büyülü parmaktan kaçın! Bildiğiniz gibi, doğal güzellikler bir bir yok oluyor ve hepinize birtakım görevler düşüyor. Nasıl mı? Küçük bir kızın kuşları avcılardan korumak için büyülü parmağını nasıl kullandığını bu kitabı okuyarak keşfedebilirsiniz. Şunu unutmayalım ki tüm canlıların yaşam hakkı vardır
2024 11. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2024 18:21
E-kitap olarak okudum. Yazardan artık başka bir kitap okumayı düşünmüyordum ama e-kitap olarak bulunca okuyayım dedim. Beğenmedim. Sert bir üslubu var. Çocuklara bir tek yazarın “Charlie’nin Çikolata Fabrikası” kitabını öneriyorum.
2026 7. kitabı
Okunma: 13 Mart 2026 20:00
Bu güzel bir kitaptı. Doğada insanların hayvanlara zarar vermemesini anlatmaya çalışıyordu kahraman. Kızın sinirine giden bir şey olduğunda heryeri kırmızı görüp çok sinirleniyordu ve onun sinirine giden şey büyülü parmağı ile onlara türlü cezalar uyguluyordu benimde bu hoşuma gitti. Bence gerçektede böyle bir şey olması lazım. Kitabı herkese öneririm.
Büyülü ParmakRoald Dahl · Can Çocuk Yayınları · 2014555 okunma
Kötü niyetli insanlar! Bu büyülü parmaktan kaçının!
2022 149. kitabı
Bir solukta okuyacağınız harika bir kitap. Küçük bir kızın komşularının ava çıkmasına kızıyor ve kızınca da büyü parmağıyla avcı aileye ders veriyor. Severek okuduğum bir kitaptı. Küçük kız ne hayvana ne de doğaya zarar verilmesini istemiyor zarar verenlere de güzel bir ders veriyor. Okumanızı tavsiye ederim empati yeteneğiniz gelişiyor. İyi okumalar :)

Roald DahlYazar · 43 kitap
1916’da Galler’de Norveçli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1932'de İngiltere'nin tanınmış özel okullarından birini bitirdikten sonra, üniversiteye gitmek yerine Kanada'daki Newfoundland'e yapılan bir keşif yolculuğuna katıldı. Afrika'da Shell Petrol Firması için çalıştı. II. Dünya Savaşı'nda savaş sırasında tanıştığı romancı C.S.Forester'ın özendirmesiyle, orduda çalıştığı yıllarda başından geçen olayları yazmaya başladı. Daha sonra RAF savaş uçaklarında pilotluk yaparken, başından aldığı ağır bir darbe sonucu ordudan ayrıldı. Ve bu olay onun ilk kısa öyküsüne konu oldu: "Shot Down Over Libya". ABD’ye gitti. Burada İngiltere için diplomatlık ve istihbaratçılık yaptı. 1942’de yazdığı ilk öyküsü “A Piece of Cake”te de (Çocuk Oyuncağı), 1943’te Walt Disney için yazdığı ilk çocuk kitabı The Gremlins’de de (Cinler) pilotluk günlerini yazdı. Çocuk kitaplarının yanı sıra büyükler için yazdığı kitapları ve oyunları vardır. Özellikle Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve Matilda gibi çocuk kitaplarıyla tanınan Dahl’ın yetişkinler için iki romanı (Sometime Never: A Fable for Superman [Hiçbir Zamanlar: Süpermen İçin Bir Masal], Oswald Amcam) ve altmıştan fazla öyküsü bulunuyor. Dahl, Senin Gibi Biri adlı öykü kitabı ile “Pansiyoncu Kadın” ve “Deri” adlı öyküleriyle üç defa Edgar Allan Poe Ödülü’ne layık görüldü. 1953 yılında Patricia Neal ile evlendi ve 1983 yılında boşandı. Beş çocukları olmuştur. Dahl 23 Kasım 1990 tarihinde Oxford, Oxfordshire, İngiltere'de 74 yaşında bir kan hastalığı nedeniyle vefat etti. Kendi yazdığı otobiyografisi Boy, Roald Dahl'ın çocukluğunu anlatmaktadır. Bir başka kitabı Going Solo 'da ise Dahl'ın savaş içindeki anıları ve deneyimleri yazmaktadır. Ayrıca Great Missenden'de bir Roald Dahl Müzesi ve Öykü Merkezi bulunmaktadır. Bu merkez Dahl'ın çalışmalarını göstermektedir.