Erich Kästner
Bolca mizah, bitmeyen eğlence... Bir kez okumak yetmeyecek! Bu romanın kahramanları, yatılı bir okulun çocukları... Yılbaşına az bir zaman kalmıştır. Çocuklar, "Uçan Sınıf" adında bir oyun hazırlamaya karar verirler ama çalışmaları bir anda yarım kalır. Çünkü bir başka okulun öğrencileri, hem oyunda rol alan oyunculardan birini, hem de çocukların alıştırma kitaplarını kaçırmıştır! İşte o andan sonra rekabet kaçınılmazdır... Alman çocuk edebiyatında çığır açıcı yazarlarından biri olarak nitelendirilen Erich Kästner'in ilk olarak 1933'te yayımlanan kitabı Uçan Sınıf, dayanışma ve arkadaşlığın gücüyle yaşamın zorluklarını alt eden çocukların unutulmaz hikâyesini konu alıyor.
176 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1933

176 syf.
10/10 puan verdi
ÇELİK BİRLİK
Dünyada bu kitaptaki gibi arkadaşlar bulmak çok zor biliyorum ama bu kitaptaki gibi arkadaşlarım olsun diye hep arayacağım belki hiç bir zaman bulamayacağım ama olsun. Ben yine de arıyacağım. Bu satırları size yazarken aklıma Özdemir Asaf ın. bir şiiri aklıma geldi onu da yazıyım.                            BELKİ Denizlerden geçerim
191 syf.
9/10 puan verdi
Bu kitapla birlikte çocuk kitaplarının aslında öğretmenler için yazılmış olduğu teorimi kendimce doğrulamış bulunuyorum. Aslında kimin için yazıldığı önemli değil, bu kitabı çocuklarla iletişim halinde olan birinin, yani herkesin, okuması gerektiğini düşünüyorum. Bir de ufak bir tavsiye, kitabın arkasında her ne kadar 8 yaş üstü olduğu yazsa da bence bu kitabı okuyan bir çocuğun en azından 10 yaşında olması gerekiyor çünkü gerek çevirisi gerekse de içeriğinden dolayı biraz karmaşık bir kitap. Çocuk büyük ihtimalle başlangıçta kafası karışacağı için kitabı okumaktan vazgeçebilir. Can yayınları yaş sınırını neden son basımlarında düşürmeye karar vermiş bilmiyorum ama bence ilk basımındaki gibi 9+ olarak kalması daha iyi olurmuş.
191 syf.
10/10 puan verdi
İnsanın bir zamanlar içinde olduğu çocukluk psikolojisini hatırlaması için okunması gereken kitaplardan olduğunu düşünüyorum.Kimileri çocukluğunu hep yanında taşır ve olayları bir küçüğün gözlerinden okuyabilir. Kimi ise yetişkinlik kalıpları içinde daha yargılayıcı olur. Kendi adıma ‘çocuk’ kitapları kategorisinde yer alan dil bakımından da böylesine sade bir kitaptan öğreneceğim şeyler olduğunu tahmin etmezdim. Konusuna gelince farklı farklı karakterlere sahip her telden çocuğun kaldığı yatılı bir okulda başlarından geçenler anlatılıyor. Bu olaylar arasında bir çocuğun gözünden öğretmene bakış açısının ne şekillerde olabileceği de işlenmiş. Kitap 1960 Andersen ödülüne de sahip. Çocuk edebiyatına merakı olanlar ya da öğrencilerine kitap tavsiye etmeden önce kitabı kendisi okuyanlar :) bakabilir.
Uçan SınıfErich Kästner · Can Çocuk Yayınları · 20223,099 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.