Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hatice

“Daha çok anlat” dedim. “Hoşuna gidiyor mu?” “Çok." Elimden gelse seninle sekiz yüz elli iki bin kilometre hiç durmadan konuşurdum. “Bu kadar yola nasıl benzin yetiştiririz?” “Gider gibi yaparız.”
Reklam
"istirham ediyorum, herkes baharı, çiçekleri izlesin, kuşları dinlesin. Eskiden akşam ezanından sonra bülbül dinlemeye gidilirdi."
Sadettin Ökten: Sonlu insan varlığı, gönül kelimesi üzerinden bir büyük ummana açılıyor ki o ummanın haddi hududu, kenarı kıyısı mevcut değil. Kemal Sayar: Aslında sonsuz rahmet okyanusundan insanın hissesine düşen bir kaç damla...

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Halbuki dünya değişmedi, değiştirildi. Gençlerimiz öncesinde batı medeniyetinin fikir akımları ve ideolojileri, daha sonra popüler kültür, son zamanlarda da sosyal medya araçları ile farklı bir kimliğe büründü. Çarpık eğitim sisteminden kültür katliamına, tarihimizin tahrifinden gençlerimizin batı-doğu arasında sıkıştırılmış kimlik bunalımına kadar tüm gerçekler gözümüzün önünde durmuyor mu?
"Nasıl âlemde sonsuz, uçsuz bucaksız galaksiler, yıldızlar varsa insanın nefsi de adeta uçsuz bucaksız bir evrendir."
Sayfa 130Kitabı okudu
Reklam
Özgürlük, öz-ü-gür olmaktan gelir. Özünü güçlendiren şeyi yapması insanı özgür kılar.
Sayfa 118Kitabı okudu
Okuması yazması yahut eğitimi olmayan ama kalp gözü açık insanlar var. Onların alemi, hakikati, insanı okumasını, binlerce kitap okumasına değişmem. Sadırda olanı okumak, satırda olanı okumaktan daha önemlidir.
Zihni çalışmalarımıza katkı sağlayacak duygu ve fikirlerimize otelde konaklayan gelip geçici müşteriler gibi davranırsak bir süre sonra bize yabancılaşırlar ve unuturuz.
Zihni çalışmalarımıza katkı sağlayacak duygu ve fikirlerimize otelde konaklayan gelip geçici müşteriler gibi davranırsak bir süre sonra bize yabancılaşırlar ve unuturuz.
Herhangi bir meslek sahibinin, kendi alanında yazılmış kitapları okuması, takip etmesi esasen tabi ve zaruridir. Asıl okumak olarak ise sanat eserlerini ve düşünce ürünü eserleri okumayı kabul ediyoruz.
Reklam
Dinlemeyi yeniden öğrenmemiz lazım: Kendimizi, kalbimizin sesini, elimizi, dostumuzu, arkadaşımızı, yoldaşımızı, büyükleri, küçükleri, tabiatı, kuşları, rüzgarı, denizi, dalgaları, evreni... Varlık bize sürekli bir şeyler söylüyor. Biz farkında olarak ya da olmayarak kulaklarımızı kapattığımız ve duymanın sadece fiziksel kulakla yapılan bir şey olduğu zehabına kapıldığımız için dinlemeyi unuttuk.
Türkiye'de okur-yazar oranı, okul ve üniversite sayısı olağanüstü artmış, buna mukabil gerçek okuyucu oranı düşmüştür. Memleketin nüfusunda okumayan okur-yazarların sayısı artıyor ve giderek bir okumayanlar toplumu haline dönüşüyoruz.
Ders kitapları ve sınav gölgesi dışında eğer ilköğretim sıralarındaki çocuklara yılda yirmi kitap, liselerde biraz daha seviyeli otuz kitap okutabilirsek verilmiş diplomalardan daha büyük bir başarı okur.
Ahlak; hı, lam, kaf; hulk, halk; yaratılışla doğrudan ilgilidir. Yani ahlak, olması gereken, fıtratta mevcut olandır ve bugün Batı dillerinden iltibasla onu etik kelimesiyle karşılıyorsak da aslında bu hiç uygun değildir. Çünkü etik dediğimiz şey göstermelik bir disiplindir. Gözümün içine baka baka beni kazıklama da ne yaparsan yap, demenin adıdır. Halbuki ahlak, doğrudan doğruya öze dairdir; [...] Kendi başınıza ve yalnızken de bir ahlak hali vardır.
Ah be İsmail abi. Ne vardı çocuk gibi sevinecek? Bu dünyada en çok çocukları üzerler be abi.
Sayfa 105Kitabı okudu
97 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.