Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
On dokuzuncu asrın sonunda insanlık, bütün Allahlarını öldürmüştür. Bu asır inanmaz, imansız ve mefkûresizdir. Yaşamanın gayesini ancak yaşamaktan ibaret zannettiren telâkkinin umumileşmesi, maziden kalma bütün kıymetleri altüst etmiştir. Bu hercümercin iktisadi hayatta tecellisi: Komünizm; bedii hayatta tecellisi Dadaizm; ahlâkî hayatta tecellisi: Bir alay Donjuan. İnanmak buhranı. En yeniler için bu buhran da yoktur. Çünkü inanmaya muhtaç değiller.
Sayfa 142
Reklam
"Marksist-Leninist teoriyi Filipinler pratiğine en- tegre etmek iki yönlü bir süreçtir. Yalnızca yurtdışında kazanılan zaferlerden faydalanamayız, kendi devrimimizde de başarıya ulaşmamız gerekiyor. Kendi zaferlerimizi diğerlerinin zaferlerine eklemeyi ve böylece Marksizm-Leninizm ve dünya proleter devriminin ilerlemesine katkıda bulunmayı ümit ediyoruz. Böylece insanlık emperyalizm belasından kurtulacak ve komünizm çağına geçiş yapacaktır." (Amado Guerrero)
AGEB - Başkan Gonzalo Hakkındaki Açıklaması
Peru faşist devleti ve CIA ortak operasyonu ile 12 Eylül 1992 yılında tutsak edilen ve 29 yıl tek kişilik hücrede insanlık dışı izolasyona tabi tutulan komünist önder Başkan Gonzalo 11 Eylül 2021 tarihinde tedavisi engellenerek katledilmiştir. Onu ele geçirdiklerinde kafese koyarak yüzleri maskeli yargıçlarla yargılamaya çalıştıklarında, Başkan
Sayfa 123Kitabı okudu
“İnsanlık, iki-üç kuşak içinde, birbirine karşıt birçok yöne saptı. Komünizm deneyimleri ile kapitalizminkiler; tanrıtanımazlığınkiler ile dininkiler. Bu salınımlara ve onların sonucu olan kargaşalara boyun eğmek zorunda mıydık? Bu deneyimlerden ders çıkarmak isteyecek kadar ve bizleri güçten düşüren bu ikilemlerden kurtulmayı arzulayacak kadar aklımız başımıza gelmedi mi daha?”
Okuyalım okutturalım
Fikri Sahada Materyalizme ve İslam'a Göre İnsan / Muhammed Kutub İslam'ın Etrafındaki Şüpheler / Muhammed Kutub Biz Müslüman mıyız? / Muhammed Kutub İnsanlık Tarihinde Gelişme ve Duraklama / Muhammed Kutub İslam'da Sosyal Adalet / Seyyid Kutub Dünya Barışı ve İslam / Seyyid Kutub İslam Düşüncesinin Özellikleri / Seyyid Kutub İşte
Reklam
Reklam
Evet; tam öleceğimiz anda bütün insanlık, kronometre hesabıyla tabancayı beynine sıkıp hep birden can verse yine herkes yalnız, yapayalnız tek başına ölür.
Komünizm, eğer temelinin eşitlik olduğunu ve bütün in­sanların ihtiyaçları eşit biçimde tatmin edilmedikçe (ken­ dinde, ufak bir istem) cemaatin olamayacağını söylüyorsa, mükemmel bir toplumu değil, sadece esas olarak "içkin" (Jean-Luc Nancy'nin deyişiyle) insanlık tarafından ya­ratılmış şeffaf bir insanlık ilkesini varsayar: İnsanın insana içkinliği; bu aynı zamanda insanı mutlak anlamda içkin var­lık olarak belirler, çünkü insan tamamıyla eserdir, kendinin ve sonuçta her şeyin eseridir veya eseri olacak hale gel­melidir; onun tarafından biçim verilmemesi gerekecek hiçbir şey yoktur, der Herder, insanlıktan doğaya kadar (ve Tanrı 'ya kadar). Sonuçta, geriye bir şey kalmaz. En sağlıksız totalitarizmin görünüşte sağlıklı kökenidir bu.
İnsan, yine her yerde birtakım putların esiri haline gelmiştir. Birtakım liderlere veya ekonomi kurallarına veya yönetimi demir pençesinde tutanlara veya şehvetin kırbacını sağlayanlara tapılmaktadır. Çağımızda, insanlık şu veya bu parlak sloganlar altında ezilmekte, her yanda kan akmakta, sefalet çağlamakta, insanlık kan yutmakta ve kusmaktadır. Batı doktrinlerinden hiçbiri ne kapitalizm, ne komünizm bir çare getirebilmektedir. Üstelik insanlığın trajedisini arttırmaktadır.
Dinde kader sadece bir itikat işidir; bir amel ve hareket mevzuu değil. Yani: "Kader böyle imiş." diye hiçbir fert fiilinin sorumluluğundan kurtulamaz veya hareketsizliğini mazur gösteremez.
925 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.